Zadnje novice

Strankam, poslovnim partnerjem in drugim interesentom želimo ponuditi kratke informativne izvlečke o dogajanju v našem podjetju.

V MEDNARODENM VRHU

Družba Prangl se je ponovno uvrstila med najboljša podjetja na področju dvigal in delovnih ploščadi na mednarodni ravni.

Po zapisu strokovne revije »International Cranes« spada avstrijsko družinsko podjetje Prangl med najboljša podjetja s ponudbo dvigal in povezanih storitev na svetu. Z uvrstitvijo na 13. mesto je Prangl edini avstrijski predstavnik med 30 najboljšimi na svetu. Letna ocena revije »Kran & Bühne« nariše slično podobo. Na nemško govorečem področju se družba Prangl uvršča med šest najboljših podjetij s ponudbo delovnih dvigal.

Na področju delovnih ploščadi je naš položaj prav tako razveseljiv. Po zapisu revije »Kran & Bühne« spadamo z uvrstitvijo na 7. mesto v sam vrh podjetij Nemčije, Avstrije in Švice. Časopis »Access International« vodi družbo Prangl na 46. mestu seznama največjih evropskih ponudnikov delovnih ploščadi.

Enkrat letno tudi strokovna revija »International Rental News« ocenjuje in razvršča globalno največja podjetja za najem mehanizacije, pri čemer se pri tej razvrstitvi upoštevajo najemni posli vseh vrst. Tudi tukaj se najde Prangl kot edini predstavnik Avstrije, in sicer na 35. mestu v evropski primerjavi.

PTK 1000

Najmočnejše teleskopsko dvigalo Avstrije je tu!

Z globalno najmočnejšim mobilnim teleskopskim dvigalom družba Prangl Avstriji predstavlja novo razsežnost. 9-osni PTK 1000 s 50-metrsko glavno roko se lahko po cesti odpelje do skoraj vsakega delovišča. Z maksimalno dolžino sistema 163,5 m je bil zasnovan posebej za velike gradbene podvige, kot so vetrne elektrarne, industrijski objekti ali stolpnice.

Na mestu uporabe se PTK 1000 izkaže z najkrajšim časom postavitve v svojem razredu. Zanj je na voljo široka paleta podaljškov in priključkov, ki so prilagojeni prevozu na polpriklopnikih. Tako zmanjšamo tudi stroške prevoza za morebitne dodatne naprave. Njegova posebnost je možnost teleskopiranja za 100 m dolžine v enem koraku. Tehnologija SSL (Sideways Superlift) dodatno poveča nosilnost za številno dodatno opremo oz. različne konfiguracije.

Variabilni krmilni sistem z aktivnim, hitrostno pogojenim in elektronsko uravnavanim krmiljenjem zadnje osi, kljub znatni dolžini skoraj 21 m, poskrbi za odlično manevriranje in ohranjanje voznega pasu ter zavidljive vozne karakteristike v vseh pogojih na terenu ali na cesti. Zato je uporaba PTK 1000 univerzalna. O tem se je družba Prangl prepričala že pri krstu PTK 1000 ob prvi uporabi- V vetrni elektrarni Windpark Pretul (na 1.600 m nadmorske višine) trenutno postavljajo 14 vetrnih turbin. Za ta projekt je stranka pri družbi Prangl naročila kompletno izvedbo dvigov in logistike. Ustvarite si podobo o veličastni gorski vožnji teleskopskega dvigala PTK 1000.

https://www.youtube.com/watch?v=P--sbULMvms

Teleskopsko dvigalo PTK 1000 nudi številne možnosti konfiguracije in je primerno za številne in najrazličnejše naloge – tudi v težavnih pogojih. S tem nudi raznolikost, ki jo sodobno podjetje na področju dvigal, kot je Prangl, potrebuje za svoj odgovor na tržne izzive – danes in jutri. Več informacij o teleskopskem dvigalu PTK 1000 nudi priloženi podatkovni list.

PTK 1000

Navedeni podatkovni list služi samo za pregled. Za podrobne tehnične informacije se obrnite na vašega pristojnega skrbnika, eno naših podružnic ali uporabite naš spletni obrazec in nam pošljite povpraševanje.

BONITETA AAA

Odlična bonitetna ocena

Skupina Bisnode je vodilni ponudnik digitalnih poslovnih informacij v Sloveniji in razpolaga z dolgoletnimi izkušnjami s podeljevanjem bonitetnih certifikatov. Tekom redne presoje je boniteto družbe Prangl d.o.o. ocenila z »AAA«. To je najvišja možna ocena.

Odlična ocena AAA označuje nadpovprečno finančno močna podjetja, ki jih odlikuje nadpovprečna gospodarska učinkovitost.

Presoja bonitete temelji na statističnih modelih, ki osvetlijo poslovno sposobnost podjetja v zadnjih treh letih, v primerjavi z aktualnim obdobjem. S tem se ocenjuje varnost poslovanja v prihodnjih mesecih.

Pridobljeni certifikat daje podjetju status zaupanja vrednega in zanesljivega poslovnega partnerja ter posledično služi kot referenca v poslovnih razmerjih z domačimi in mednarodnimi poslovnimi partnerji.

Družba Prangl tako tudi v tujini dokazuje, da spada med vodilna podjetja v panogi in da lahko strankam nudi zanesljivost v poslovnem odnosu.

CERTIFIKAT ISO

Družba Prangl ima zdaj tudi certifikata ISO 9001:2015 in ISO 14001:2015.

Že 15 let poteka pri Pranglu letno certificiranje po varnostnem sistemu SCCP (Safety Certificate Contractors) – z dodatkom »P«, ki pomeni neomejeno uporabnost certifikata za področje petrokemije. To je evropski sistem upravljanja varnosti in zdravja pri delu, ki upošteva pomembne okoljevarstvene vidike za podjetja s ponudbo tehničnih storitev in njihove pogodbenike, ki delujejo v obratih naročnika. Le, kdor lahko dokaže posebej visok standard na področju varnosti in zdravja pri delu ter varstva okolja, je upravičen do prejema tega certifikata.

Družba Prangl pa je pridobila tudi nov kakovostni in okoljevarstveni certifikat. Poleg varnostnega certifikata po SCCP, je zdaj družba Prangl pridobila tudi certifikat za napredni integrirani sistem vodenja (IMS) na najvišji ravni.       Tako smo postali edino podjetje v panogi s potrjeno tako visoko  kakovostjo.

Certifikat ISO 9001:2015, ki potrjuje ustreznost sistema vodenja kakovosti v podjetju, predstavlja temelj zadovoljstva strank. Jasno opredeljena načela določajo načine osredotočanja na potrebe in pričakovanja strank, ne da bi pri tem pozabili na tako pomembne dejavnike uspeha, kot sta npr. dobra interna komunikacija ali zmanjšanje napak. Certifikat ISO 14001:2015 potrjuje ustreznost upravljanja z okoljem, saj nudi sistematski okvir za varovanje okolja in tako pomaga pri odzivu na spreminjajoče se okoljske pogoje v skladu z družbenimi in gospodarskimi zahtevami. Seveda se v okviru tega standarda upoštevajo predvsem zakonske in druge obveznosti.

Podrobno ocenjevanje podjetja je trajalo celo leto. Pri tem si je komisija pod drobnogledom ogledala sleherni delovni postopek in sleherno področje dejavnosti. Organ za standardizacijo TÜV je nato svoj strogi pregled opravil v začetku junija, za kar je potreboval ves teden.

Pozitivna ocena s strani TÜV je družbi Prangl potrdila certifikat po aktualnem standardu, uvedenem v septembru l. 2015. S tem je Prangl eno prvih avstrijskih podjetij, certificiranih po zadnji različici standarda ISO 9001:2015. Akreditirane ustanove vsako leto strogo preverjajo upoštevanje standardov glede na pridobljene certifikate. To je še en korak družbe Prangl v smeri prihodnosti in ohranjanja oz. nenehnega izboljševanja kakovosti ponujenih storitev.

YouTube

Prangl ima svoj YouTube-kanal. Bodite na tekočem tudi po tej poti.

»Slika pove več kot tisoč besed!« je stara, a vedno znova potrjena resnica. V današnjem hitrem svetu imamo vedno raje strukturirane audio/video predstavitve. Prav to pa je oblika, v kateri lahko širši javnosti najbolje predstavimo naše številne veličastne podvige in vsakdanje delo.

Ker smo mnoge impresivne projekte tudi posneli, smo se odločili posnetke objaviti tudi na lastnem YouTube-kanalu.

Poleg projektnih videoposnetkov (na voljo v kratki in dolgi različici) lahko najdete tudi dražilce, ki nudijo hiter vpogled v vsakdanjik družbe Prangl.

Zanimive in napete videoposnetke Pranglovih projektov pa objavljajo tudi številni občudovalci, prijatelji in interesenti. Na Pranglovem YouTube-kanalu jih najdete v rubriki »Community« (skupnost).

Toplift 2015

Vsako leto mednarodna strokovna revija »International Cranes« imenuje najspektakularnejše podvige z dvigali v preteklem letu.

Tudi letos so ocenjevali deset najbolj impresivnih dvigov preteklega leta 2015. Z zvenečim imenom »Toplift« se lahko pohvalijo le najboljši trije dvigi, ki jih izberejo bralci revije »International Cranes«.

Letos je družba Prangl prepričala z natančnim tandemskim dvigom na območju madžarske tovarne gnojil in zasedla 3. mesto.

Več o tem projektu lahko preberete v rubriki Projekti meseca / marec 2015.

Piškotki

Ta spletna stran uporablja tehnično nujno potrebne piškotke. Za prikaz videoposnetkov potrebujemo vaše soglasje za prenos funkcionalnih piškotkov. Z vašim privoljenjem v prenos funkcionalnih piškotkov zajemamo anonimizirane podatke o uporabniškem vedenju, da bo naša spletna stran prijaznejša uporabnikom. Za več informacij kliknite našo Izjavo o varstvu podatkov.