Zadnje novice

Strankam, poslovnim partnerjem in drugim interesentom želimo ponuditi kratke informativne izvlečke o dogajanju v našem podjetju.

Prangl vse bolj zeleni!

Prangl širi svoj vozni park z avtomobili in skuterji na električni pogon. S tem se želimo predvsem v mestnem lokalnem prometu prispevati k čistejšemu okolju.

Na lokacijah na Dunaju in v Premstättenu zdaj temeljito preverjamo ustreznost novih vozil. Če se bodo v vsakodnevni uporabi izkazala po pričakovanjih, bomo z njimi obogatili tudi vozne parke naših preostalih izpostav. "Verjamemo, da bo to ustvarilo dobro alternativo našemu obstoječemu avtomobilskemu parku," pravi Christian Prangl. Zaradi parkirnih situacij v mestnem središču je pričakovati olajšanje zaradi boljše mobilnosti.

E-skuterji imajo moč 12 KM z ocenjenim dosegom okoli 130 km. Električni avtomobili s 44 KM imajo moč 44 KM s predvidenim dosegom 230 km v kombiniranem ciklu WLTP ali 305 km v mestnem ciklu WLTP.

Veseli smo teh trajnostnih novincev in poročil s terena v prihodnjih tednih in mesecih.

Angleščina

Prangl se zanaša na visoko usposobljene sodelavce in sodelavke, tudi za naloge izven domačih meja.

Aplikacijo za učenje angleščine uporabljamo od konca aprila 2022. To daje skoraj 50 našim zaposlenim priložnost, da razširijo in izboljšajo svoje znanje angleščine. To naj bi olajšalo komunikacijo, zlasti na mednarodnih gradbiščih. Ker bi morala biti naša običajna visoka raven storitev brez težav na voljo tudi našim svetovnim partnerjem in strankam v mednarodnem okolju.

Naši zaposleni so z aplikacijo zelo zadovoljni in že lahko poročajo o začetnih učnih uspehih. "Z aplikacijo se je zabavno učiti!", se pogosto sliši. Vendar bi morala ustrezati tudi prijaznost do uporabnika: "Struktura aplikacije je zelo dobra in vse je zelo enostavno razumeti!" In praktičnost se je tudi potrdila: "Aplikacija deluje zelo dobro in vadim vsak dan!"

Ponosni smo, da lahko dragoceno prispevamo k izpopolnjevanju in nadaljnjem usposabljanju naših zaposlenih.

Varnost na prvem mestu!

Varno v prihodnost!

Kjerkoli je v uporabi naša posebna oprema in naši strokovnjaki, nastajajo nove stvari ali se dogajajo spremembe. Zato smo si zadali cilj, da temo varnosti še bolj trdno zasidramo v našo piramido vrednot. Pomembno je, da se izognemo vsaki nesreči pri delu in vsakemu primeru škode.

Z obsežno pobudo obveščanja in usposabljanja za vse naše zaposlene, ki bo trajala več let, začrtamo pot za prihodnost. "Varno!" ni samo kampanja HSE, ampak predvsem cilj, ki ga jasno izraža.

S certificiranjem po priznanih standardih (ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 in SCCP) že leta izkazujemo svojo vrednostno zavestno držo. Z novo varnostno iniciativo želimo pokazati, kaj nam je pomembno daleč preko zakonskih zahtev: komunikacija na vseh ravneh, učne delavnice, moduli za e-učenje, informativni videoposnetki in še veliko več. Celotna ekipa Prangl dokazuje, da je varnost na prvem mestu.

Zelena energija

Od 01.01.2022 bomo uporabljali samo okolju prijazno električno energijo.

Okolje nam je pomembno!

Pridobitev certifikata Green Building je bil pomemben prvi korak v tej smeri, sledil pa mu je naslednji pomemben mejnik - certifikat ISO 14001. V letu 2022 bodo na voljo tudi popolnoma novi električni teleskopski viličarji, ki jih bomo uporabljali v okviru serije "ECO".

Poleg vseh teh ukrepov od letošnjega leta naredimo še en velik korak: odslej bodo vse naše lokacije v Avstriji električno energijo dobivale iz 100 % obnovljivih virov energije. Uradno potrdilo to ustrezno dokazuje.

Na ta način želimo biti zgled na tem področju in malo prispevati k izboljšanju globalne okoljske situacije.  

Piškotki

Ta spletna stran uporablja tehnično nujno potrebne piškotke. Za prikaz videoposnetkov potrebujemo vaše soglasje za prenos funkcionalnih piškotkov. Z vašim privoljenjem v prenos funkcionalnih piškotkov zajemamo anonimizirane podatke o uporabniškem vedenju, da bo naša spletna stran prijaznejša uporabnikom. Za več informacij kliknite našo Izjavo o varstvu podatkov.