Zadnje novice

Strankam, poslovnim partnerjem in drugim interesentom želimo ponuditi kratke informativne izvlečke o dogajanju v našem podjetju.

V MEDNARODNEM VRHU

Podjetje Prangl je bilo ponovno prepoznano kot eno najboljših podjetij v mednarodni industriji dvigal in delovnih ploščadi.

Družinsko podjetje iz Avstrije je po mnenju strokovne publikacije ”International Cranes” med najboljšimi podjetji za najem dvigal na svetu. S 25. mestom smo edini predstavnik iz Avstrije med prvimi petindvajsetimi. Letna ocena revije ”Kran & Bühne” kaže podobno sliko. V nemško govorečih regijah je Prangl uvrščen na 7. mesto med 10 najboljšimi korporacijami za najem dvigal.

Ko gre za sektor dvižnih delovnih ploščadi, so razmere enako ugodne. Po mnenju ”Kran & Bühne”, ki je Pranglu podelil 10. mesto, je Prangl najboljši tudi v Nemčiji, Avstriji in Švici. Prangl je bil uvrščen tudi v oceno revije "Access International". Vsako leto so tukaj ocenjena največja podjetja za najem dvižnih ploščadi na svetu. S 50. mestom smo edini predstavnik iz Avstrije v mednarodni primerjavi.

SISTEM VODENJA

Celotna skupina podjetij je z odliko opravila rutinsko recertifikacijsko presojo našega integriranega sistema vodenja (IMS).

Že vrsto let se trudimo biti na tekočem na področja zdravja, varnosti, okolja in kakovosti. Da bi to lahko ustrezno dokumentirali, smo certificirani po ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 in SCCP. Izvajanje teh predpisov v skladu s standardi vključuje tudi redno preverjanje s strani zunanjih strokovnjakov.

Tokratna revizija je zajela lokacije v Buchu/Tirolska, St. Pöltenu in na Dunaju ter podružnici v Hočah (Slovenija) in Zagrebu (Hrvaška). Tudi letos smo prejeli pohvale in priznanja zunanjih presojevalcev. Celotna skupina podjetij je prejela neomejeno certificiranje v skladu z vsemi zgoraj omenjenimi standardi za vse lokacije doma in v tujini. S tem nenehnim procesom izboljšav je ekipa Prangl pomembno prispevala k nadaljnjemu razvoju naše stopnje zrelosti IMS.

TO BE(E) OR NOT TO BE(E)?

Prangl se zanaša na čebele za večjo trajnost v vsakdanjem življenju!

Čebelje družine trenutno preživljajo težke čase: pesticidi in spreminjajoče se podnebne razmere oslabijo čebele in žuželke ter jih naredijo bolj dovzetne za bolezni in parazitske napade. Žuželke in čebele so odgovorne za večino naše hrane. Brez njihovega opraševanja ne bi le izgubili več kot 70 % naše zaloge hrane, ampak bi se morali soočiti tudi z veliko izgubo biotske raznovrstnosti. Zato je treba ukrepati.

Poleg dolgoletnega certificiranja po ISO 14001 in notranjih prizadevanj za zmanjšanje operativnih vplivov na okolje želi mednarodno dejavno tradicionalno podjetje narediti nadaljnje korake za večjo biotsko raznovrstnost, varstvo podnebja in okolja ter druge bistvene trajnostne vidike. V zvezi s strategijo trajnostnega razvoja skupine smo se odločili narediti naslednji korak. »Ponosni smo, da lahko poročamo, da se je poleg naših marljivih zaposlenih v petih čebeljih panjih na našem sedežu na Dunaju zdaj naselilo 350.000 čebel, ki lahko opravljajo svoje dragoceno delo,« poroča Christian Prangl.

S čebelami pa nista skupni le pridnost in stremljenje k najboljši kakovosti: za 500-gramski kozarec medu čebele preletijo od 25.000 do 500.000 kilometrov. To je enako, kot bi 2,5-krat obkrožil zemljo. Vsako leto opravimo na tisoče kilometrov za številne projekte, ki jih Prangl vsako leto uspešno izvede - s poudarkom na tem, da z individualnimi rešitvami čim bolje in predvsem varno premagamo vsak izziv. Kompetenten in izkušen partner podpira Prangl pri vrsti primernega vzdrževanja čebel in jim pomaga ustvariti lep dom in popolno okolje.

Vodilna podjetja v Avstriji

V okviru ALC Awards so bila že 23. nagrajena najboljša podjetja v Avstriji.

Vse udeležence ocenjujejo novinarji, PwC Austria in KSV1870 s pomočjo posebej razvitega sistema. Rezultat tega je uvrstitev, ki velja za lokalnega "oskarja avstrijskega gospodarstva".

Prangl je zastopan od začetka tekmovanja. Podjetje je na dunajski lestvici leta 2021 doseglo 20. mesto in se znova znašlo tik pred 100 najboljšimi po vsej Avstriji – zasedlo je 105. mesto. Izziv ALC je sprejelo skupno približno 300 podjetij.

Prangl vse bolj zeleni!

Prangl širi svoj vozni park z avtomobili in skuterji na električni pogon. S tem se želimo predvsem v mestnem lokalnem prometu prispevati k čistejšemu okolju.

Na lokacijah na Dunaju in v Premstättenu zdaj temeljito preverjamo ustreznost novih vozil. Če se bodo v vsakodnevni uporabi izkazala po pričakovanjih, bomo z njimi obogatili tudi vozne parke naših preostalih izpostav. "Verjamemo, da bo to ustvarilo dobro alternativo našemu obstoječemu avtomobilskemu parku," pravi Christian Prangl. Zaradi parkirnih situacij v mestnem središču je pričakovati olajšanje zaradi boljše mobilnosti.

E-skuterji imajo moč 12 KM z ocenjenim dosegom okoli 130 km. Električni avtomobili s 44 KM imajo moč 44 KM s predvidenim dosegom 230 km v kombiniranem ciklu WLTP ali 305 km v mestnem ciklu WLTP.

Veseli smo teh trajnostnih novincev in poročil s terena v prihodnjih tednih in mesecih.

Angleščina

Prangl se zanaša na visoko usposobljene sodelavce in sodelavke, tudi za naloge izven domačih meja.

Aplikacijo za učenje angleščine uporabljamo od konca aprila 2022. To daje skoraj 50 našim zaposlenim priložnost, da razširijo in izboljšajo svoje znanje angleščine. To naj bi olajšalo komunikacijo, zlasti na mednarodnih gradbiščih. Ker bi morala biti naša običajna visoka raven storitev brez težav na voljo tudi našim svetovnim partnerjem in strankam v mednarodnem okolju.

Naši zaposleni so z aplikacijo zelo zadovoljni in že lahko poročajo o začetnih učnih uspehih. "Z aplikacijo se je zabavno učiti!", se pogosto sliši. Vendar bi morala ustrezati tudi prijaznost do uporabnika: "Struktura aplikacije je zelo dobra in vse je zelo enostavno razumeti!" In praktičnost se je tudi potrdila: "Aplikacija deluje zelo dobro in vadim vsak dan!"

Ponosni smo, da lahko dragoceno prispevamo k izpopolnjevanju in nadaljnjem usposabljanju naših zaposlenih.

Varnost na prvem mestu!

Varno v prihodnost!

Kjerkoli je v uporabi naša posebna oprema in naši strokovnjaki, nastajajo nove stvari ali se dogajajo spremembe. Zato smo si zadali cilj, da temo varnosti še bolj trdno zasidramo v našo piramido vrednot. Pomembno je, da se izognemo vsaki nesreči pri delu in vsakemu primeru škode.

Z obsežno pobudo obveščanja in usposabljanja za vse naše zaposlene, ki bo trajala več let, začrtamo pot za prihodnost. "Varno!" ni samo kampanja HSE, ampak predvsem cilj, ki ga jasno izraža.

S certificiranjem po priznanih standardih (ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 in SCCP) že leta izkazujemo svojo vrednostno zavestno držo. Z novo varnostno iniciativo želimo pokazati, kaj nam je pomembno daleč preko zakonskih zahtev: komunikacija na vseh ravneh, učne delavnice, moduli za e-učenje, informativni videoposnetki in še veliko več. Celotna ekipa Prangl dokazuje, da je varnost na prvem mestu.

Zelena energija

Od 01.01.2022 bomo uporabljali samo okolju prijazno električno energijo.

Okolje nam je pomembno!

Pridobitev certifikata Green Building je bil pomemben prvi korak v tej smeri, sledil pa mu je naslednji pomemben mejnik - certifikat ISO 14001. V letu 2022 bodo na voljo tudi popolnoma novi električni teleskopski viličarji, ki jih bomo uporabljali v okviru serije "ECO".

Poleg vseh teh ukrepov od letošnjega leta naredimo še en velik korak: odslej bodo vse naše lokacije v Avstriji električno energijo dobivale iz 100 % obnovljivih virov energije. Uradno potrdilo to ustrezno dokazuje.

Na ta način želimo biti zgled na tem področju in malo prispevati k izboljšanju globalne okoljske situacije.  

Piškotki

Ta spletna stran uporablja tehnično nujno potrebne piškotke. Za prikaz videoposnetkov potrebujemo vaše soglasje za prenos funkcionalnih piškotkov. Z vašim privoljenjem v prenos funkcionalnih piškotkov zajemamo anonimizirane podatke o uporabniškem vedenju, da bo naša spletna stran prijaznejša uporabnikom. Za več informacij kliknite našo Izjavo o varstvu podatkov.