Marec 2015

Tovarna Umetnih Gnojil

Pri gradnji tovarne dušikove kisline na Madžarskem je družba Prangl sodelovala z vsemi potrebnimi dvižnimi deli.
Država:Madžarska
Kraj:Petfürdö
Obdobje:marec 2015
Skrbnik:Gabor Mraz-Budavari

Izziv

Zaželen inovativni koncept

Na lokaciji Pétfürdő (pribl.100 km jugozahodno od Budimpešte) se nahajata dva obrata za proizvodnjo amonijevega nitrata. Pri gradnji dodatnega obrata za proizvodnjo umetnih gnojil je bilo v uporabi veliko Pranglovih dvigal. V prvi naložbeni fazi so zgradili objekt za granulacijo. Dele objekta pa smo morali dvigniti in namestiti z zunanje strani površine obrata.

Naša rešitev

Dvižna dela – izkušnje štejejo

Za dvig in namestitev 116-tonskega sušilnika, 61-tonske čistilne naprave, 28-tonskega podnožja dimnika in drugih komponent z velike razdalje v obstoječo, 26 m visoko jekleno konstrukcijo so bile zaželene naše obsežne izkušnje. Družba Prangl je izdelala dvižni koncept z dvema dvigaloma, ki je presegel vse druge predloge rešitev. Pranglovi strokovnjaki so dokončno prepričali odgovorne za projekt s podrobno študijo izvedljivosti.

Tandemski dvig z gigantoma

Sušilnik smo v vodoravnem položaju dvignili in namestili v tandemu dveh teleskopskih dvigal nosilnosti 500 t in 700 t. Prav tako z dvema mobilnima dvigaloma smo premestili čistilni element: teleskopski dvigali nosilnosti 500 t in 700 t sta element dvignili in odložili na predvidenem mestu. Nekaj pomožnih dvigov, kot npr. namestitev podnožja dimnika idr., smo izvedli z omenjenim 500-toncem.

Zgledno sodelovanje mednarodne Pranglove ekipe

Posebej razveseljivo je bilo, da se je mednarodna Pranglova ekipa ves čas projekta zelo dobro usklajevala in dela opravila v izjemno zadovoljstvo vseh udeleženih. Kombinacija mednarodnosti, odličnega načrtovanja in izjemne izvedbe zdaj dopušča upanje na nadaljnja sorodna naročila.

Dobro partnerstvo ni le vprašanje denarja.
János Kácsorprodaja/svetovanje

Piškotki

Ta spletna stran uporablja tehnično nujno potrebne piškotke. Za prikaz videoposnetkov potrebujemo vaše soglasje za prenos funkcionalnih piškotkov. Z vašim privoljenjem v prenos funkcionalnih piškotkov zajemamo anonimizirane podatke o uporabniškem vedenju, da bo naša spletna stran prijaznejša uporabnikom. Za več informacij kliknite našo Izjavo o varstvu podatkov.