Zadnje novice

Strankam, poslovnim partnerjem in drugim interesentom želimo ponuditi kratke informativne izvlečke o dogajanju v našem podjetju.

Akcija cepljenja

Da bi čim bolj olajšali cepljenje proti koroni za vse zaposlene, je bila na sedežu vzpostavljeno cepilno mesto.

V okviru zdravstvene oskrbe pri delu so zaposleni v podjetju Prangl decembra 2021 dobili možnost, da se v podjetju prostovoljno cepijo proti COVID-19. Prvi, drugi ali tretji odmerek so zainteresirani zaposleni lahko dobili na sedežu podjetja Prangl na Dunaju. V ta namen so eno izmed sodobnih sejnih sob za dva dni preuredili v cepilno mesto. Cepljenje je opravila naša zdravnica medicine dela. Administrativno so jih podprli zaposleni v oddelku HSEQ.

Akcija cepljenja je zelo uspela. Številni zaposleni so sprejeli to prostovoljno ponudbo. Ponosni smo, da smo poleg rednega cepljenja proti TBE in gripi naredili ta korak za varen svet Prangl.

Dnevi voznikov

Pod imenom »Dnevi voznikov« želimo iskalcem zaposlitve omogočiti vpogled v naše vsakodnevno delo.

Prvič smo zainteresiranim prijaviteljem odprli tri naše avstrijske depoje.

Svetovno pomanjkanje kvalificiranih delavcev nas dela iznajdljive. Oktobra 2021 so si lahko zainteresirani v živo pridobili vtis o našem delovnem svetu na Dunaju, v Premstätnu in St. Florianu.

Vse tri dni dogodka so se lahko pogovarjali z našimi strokovnjaki, preizkusili nekaj rumenih naprav in si privoščili malico. Hitri intervjuji so bili primeren okvir, da bi izvedeli več drug o drugem. Dala je tudi možnost prijave neposredno na licu mesta. Vse skupaj je zaokrožila pestra playlista, ki je vse udeležence spravila v dobro voljo.

Poudarki, ki smo jih postavili, niso bili le v veliko veselje, ampak so prinesli tudi veliko uspeha,« je nad to kampanjo zaposlovanja navdušen Christian Prangl. Nekateri zainteresirani kandidati so že lahko opravili preizkusni dan pri nas in izvedeli še več o delu. Sedem talentov, osvojenih na Dnevih voznikov, je že sprejelo redno zaposlitev v podjetju.

Ker je povpraševanje po nadaljnjih »Dnevih voznikov« tako veliko, smo se odločili, da v letu 2022 izvedemo še eno serijo dogodkov. »Vsak dan opravljamo izjemno razburljivo delo in veseli smo, ko lahko to fascinacijo prenesemo na čim več prijavljenih,« pravi gospod Prangl, prepričan v pot, ki smo jo izbrali. V letu 2022 bomo ciljno skupino še bolj odprli. Zanimajo nas vsa naša delovna mesta in področja. Veselimo se že številnih talentov in novih članov ekipe.

Bi se radi prijavili zdaj na Prangl Recruiting Days naslednje leto? Potem se veselimo vaše prijave po elektronski pošti na naslov jobs@prangl.at. V zadevo preprosto vnesite »Dan zaposlovanja 2022«, pošljite prijavne dokumente in poimenujte želeno delovno mesto. Veselimo se vas!

Dobavni roki Dunaj

Od 1.11.2021 veljajo novi dobavni roki pri uporabi mobilnih dvigal na Dunaju.

Takoj veljajo pri delih z mobilnimi dvigali na področju občine Dunaj spremenjene uredbe. Te so skladno z za to pristojnim oddelkom magistrata in zakonom za motorna vozila 1967 zavezujoče.

Skladno z novimi okvirnimi pogoji moramo od 1.11.2021 za vsako uporabo dvigala vložiti zahtevek za posamezno dovoljenje skladno s 40. (3) členom zakona za motorna vozila 1967 – neodvisno od razreda dvigala in mesta uporabe na Dunaju.

Zaradi tega moramo računati z novimi dobavnimi roki pribl. 6 tednov. Tako dolgo bo trajala obdelava posameznega zahtevka s strani pristojnega organa.

Naprošamo vas, da to upoštevate pri načrtovanju projektov. Pri vprašanjih glede učinkov nove situacije na vaše izvedbe projektov in pogoje pri projektih je vaša svetovalka za stranke vedno na voljo, da skupaj z vami razjasni podrobnosti v individualnem pogovoru. Izrabite to priložnost tudi v prihodnje, da boste z našo podporo našli ustrezne gospodarne rešitve.

Veselimo se dobrega sodelovanja tudi v prihodnje.

Pot do uspeha

V seriji videov "Poti do uspeha" Hermann Maier obiskuje avstrijska podjetja. Tokrat je bil na obisku pri podjetju Prangl.

Raiffeisen že nekaj let predstavlja povsem osebne poti do uspeha avstrijskih podjetnic in podjetnikov. Vsak mesec predstavijo izjemna in inovativna podjetja.

Tokrat je Hermann Maier s svojo ekipo obiskal podjetje Prangl. Ta dan se je lahko preizkusil kot voznik dvigala, se s škarjasto delovno ploščadjo povzpel na višino 27 metrov in upravljal 10-osni modul za prevoz težkih tovorov s transporterjem lopatic vetrnih turbin.

Video

Mednarodni vrh

Prangl je bil tudi letos priznan kot eno najboljših podjetij v mednarodni industriji mobilnih dvigal in dvižnih delovnih ploščadi.

Svetovno priznana specializirana publikacija "International Cranes" vsako leto ocenjuje največja podjetja za izposojo dvigal na svetu. Prangl, ki je na 24. mestu, je edini predstavnik Avstrije med prvimi 25. mesti. V evropskem kontekstu to pomeni izjemno 6. mesto. Letna analiza revije "Kran & Bühne" za pripravo svoje lestvice uporablja različne parametre. Vendar je slika zelo podobna. Prangl se uvršča med 6 najboljših podjetij v nemško govorečem svetu. Podobno spodbudno je stanje na področju delovnih dvižnih ploščadi. Po poročanju "Kran & Bühne" je Prangl ponovno na 8. mestu med elito v Avstriji, Nemčiji in Švici. Slednje potrjuje tudi trgovinska publikacija "Access International", kjer vsako leto ocenjujejo največja podjetja za izposojo ploščadi na svetu. Na 46. mestu smo edini predstavnik Avstrije v mednarodni primerjavi.

Sistem vodenja

Celotna skupina podjetij je uspešno prestala drugo nadzorno revizijo našega integriranega sistema vodenja (IMS).

 

Dolga leta smo si prizadevali biti na tekočem na področjih zdravja, varnosti, okolja in kakovosti. Da bi to lahko ustrezno dokumentirali, smo certificirani v skladu z ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 in SCCP. Standardno izvajanje teh predpisov vključuje tudi redne revizije zunanjih strokovnjakov. Druga nadzorna revizija je vključevala lokacije Poggersdorf, Premstätten in Dunaj ter podružnico v Budimpešti, tokrat pa smo od zunanjega revizorja prejeli pohvale in priznanja. Celotna skupina podjetij je prejela neomejen certifikat v skladu z vsemi zgoraj navedenimi standardi in za vse lokacije v Nemčiji in tujini. S tem postopkom stalnega izboljšanja je ekipa Prangl pomembno prispevala k nadaljnjemu razvoju naše stopnje zrelosti IMS.

Priznanje

Po Štajerski je zdaj tudi v zvezni prestolnici ulica poimenovana po ustanovitelju podjetja Josefu Pranglu.

Dunajske ulice so zgodovinski dokumenti. Ne pričajo samo o zgodovini, ampak tudi o identiteti zvezne prestolnice. Dunajska imena ulic govorijo o značaju mesta in častijo posebne ljudi. Odbor za kulturo v dunajski mestni hiši se je odločil, da bo poimenoval ali preimenoval 16 ulic. "Lepa priložnost, da se osebe, ki imajo izjemne zasluge, zasidrajo v javnem prostoru in se jih spomnimo," pojasnjuje mestna svetnica za kulturo Veronica Kaup-Hasler. Ta čast je zdaj izkazana tudi ustanovitelju skupine Prangl, ki je umrl leta 2014. S takojšnjim učinkom je nov naslov sedeža podjetja na Dunaju Liesing Josef-Prangl-Straße 8. Josef Prangl je odraščal v majhni skupnosti na Štajerskem. Kmalu je opustil službo učitelja in odšel na Dunaj, da bi bil uspešen v poslu. Bil je pionir v tej panogi, poslovnež z integriteto. Z veliko trdega dela, predvidevanja, poguma in spretnosti je zgradil mednarodno priznanega igralca v industrije, ki deluje po vsej Evropi. "Zelo sem ponosen na to priznanje očetovega življenjskega dela," pravi navdušeni Christian Prangl, ki družinsko podjetje uspešno vodi že drugo generacijo.

[Translate to SI:] neues Straßenschild

BONITETA AAA

Odlična bonitetna ocena

Dun & Bradstreet je eden vodilnih ponudnikov digitalnih poslovnih informacij na Madžarskem in ima dolgoletne izkušnje s podeljevanjem potrdil o kreditni sposobnosti. Med redno revizijo je bila kreditna sposobnost vseh madžarskih podjetij Prangl ocenjena kot "AAA". To je najvišja možna ocena. Odlična bonitetna ocena "AAA" predstavlja nadpovprečno finančno moč podjetja. Podjetja s to izjemno oceno odlikuje nadpovprečna komercialna uspešnost. Ocena kreditne sposobnosti temelji na statističnih modelih, ki poudarjajo poslovno sposobnost podjetja za zadnja tri leta in trenutno primerjalno obdobje. To ocenjuje varnost poslovnega razvoja v prihodnjih mesecih. Certifikat podjetju omogoča, da ga prepoznamo kot zaupanja vrednega in zanesljivega poslovnega partnerja in ga uporabljamo kot referenco v poslovnih odnosih z domačimi in mednarodnimi poslovnimi partnerji. Prangl lahko to uporabi v tujini, da dokaže, da je eno vodilnih podjetij v tem sektorju in da svojim strankam lahko ponudi zanesljive, dolgoročne poslovne sposobnosti.

[Translate to SI:] Bonität AAA

NAJBOLJŠI DELODAJALEC

Revija "Trend" v sodelovanju s Statista, kununu in Xing predstavlja svojo lestvico 300 najboljših delodajalcev v Avstriji leta 2021.

Ekskluzivna nagrada temelji na več kot 220.000 ocenah v 20 panogah. Skupno je bilo pregledanih več kot 1.300 podjetij z najmanj 200 zaposlenimi.

Prangl je sodeloval prvič in se takoj prebil na lestvico. V kategoriji »Transport in logistika« se je podjetje uvrstilo na 13. mesto in le za malo zgrešilo uvrstitev med deset najboljših. "Ponosni smo na to oceno, ker prihaja neposredno od naših zaposlenih. Kaže, da je naš novi program za razvoj kadrov "BePrangl" dobro sprejet in je obrodil sadove," pravi Christian Prangl.

Prangl kot uspešno družinsko podjetje že več kot 55 let, pripisuje velik pomen kakovosti in skupnosti. Nov sedež na Dunaju ponuja prijetno delovno vzdušje in krepi solidarnost. Na začetku pandemije so zaposlenim takoj ponudili "delo od doma". Prav tako številne socialne ugodnosti spodbujajo dobro delovno vzdušje.

[Translate to SI:] Prangl gehört zu den Top 300 Arbeitgebern Österreichs.

Prangl na Švedskem

Po letih delovanja v državi, Prangl zdaj ustanavlja svoje podjetje na Švedskem.

Na podlagi pozitivnih izkušenj v zadnjih nekaj letih Prangl širi svoje skandinavsko poslovanje. S Prangl Sverige AB v Stockholmu je na skrajnem severu ustanovljeno neodvisno podjetje. Enota ne bo orientirana le na švedski trg, temveč tudi na sosednje države, kot so Finska, Danska ali Norveška. Glavni poudarek je na gradnji vetrnih turbin. A z veseljem se bodo izvajali tudi projekti z drugih področij.

[Translate to SI:] Prangl, Schweden, Firmengründung

Odličen začetek!

Podjetje Prangl je že drugič zapored odlikovano z nazivom »Great start«, za učno podjetje.

Naši vajenci so naše podjetje in naše inštruktorje ocenjevali na področjih verodostojnost, spoštovanje, poštenost, ponos in timski duh. Veseli nas, da smo po letu 2018 drugič zapored odlikovani z nazivom »Great Start!«.

Da bi nas ustanova Great Place to Work® odlikovala kot učni obrat, poleg povratnih informacij vajencev ocenjujejo tudi prikaz zasnove šolanja vajencev v podjetju. Ta zasnova vsebuje tematska področja, kot sta denimo proces zaposlitve in integracija novih vajencev, ali pa ukrepi za spodbujanje sodelovanja in komunikacije v podjetju. Le če pri vsaki temi izpolnjuje kriterije, se lahko učno podjetje vključi v iniciativo »Great Start!«.

»Do zdaj smo imeli z vajenci zelo dobre izkušnje. S tem odlikovanjem bomo izobraževanje še nadgradili,« se veseli Jasmina Stojanovic, odgovorna za vajence pri podjetju Prangl.

[Translate to SI:] Prangl ist ein "Great Start!"

Nagrada za izvoz 2020

Domači izvozniki prepričujejo z inovacijami in zavzetostjo. Vsako leto gospodarska zbornica Avstrije podeljuje nagrado najuspešnejšim.

Predsednik avstrijske gospodarske zbornice (WKÖ) Harald Mahrer in ministrica za gospodarstvo Margarete Schramböck sta odlikovala najuspešnejša izvozna podjetja v Avstriji. Z nagrado za izvoz se odlikujejo podjetja, ki so zaradi mednarodnega poslovanja nepogrešljiva za rast, blaginjo in zaposlitve v Avstriji.

»Avstrija ima veliko koristi od tega, da naši izvozniki razmišljajo zunaj okvirjev ter svoje prvovrstne proizvode in storitve uspešno prodajajo na mednarodnih trgih. Vsa nominirana podjetja so še enkrat pokazala, da odpornost pred krizami, inovativnost in mednarodna naravnanost na rast prinašajo veliko razliko. Tudi med krizo so naša mednarodna podjetja ostala na začrtani poti,« je povedal predsednik avstrijske gospodarske zbornice (WKÖ) Harald Mahrer.

Neodvisna strokovna žirija je ocenjevala več kot 200 nominiranih podjetij. Nagrade so podelili v šestih kategorijah. V kategoriji »Transport in promet« je bilo tokrat podjetje Prangl odlikovano z zlato nagrado za izvoz. Odlikovanje je nagrada za izjemno delo vseh zaposlenih iz podjetja Prangl.

ORF reportaža »Made in Austria«, 26. 04. 2021

Prangl, dobitnik nagrade, izvozna nagrada, zlato

Trajnostnost

Strokovnjaki za management in medije so v spletni študiji prepoznali trajnostno usmerjena podjetja v Avstriji.

Podatki za znak kakovosti "Trajnostno usmerjena podjetja Avstrije" temeljijo na študiji, ki je bila izvedena v obdobju od 1. septembra 2019 do 31. avgusta2020. Pri tem so prepoznali prek milijon omemb in jih dodelili približno 1.800 najbolj znanim podjetjem.

Zbiranje podatkov je potekalo v dveh fazah. Pri študiji so upoštevali teme, kot so ekološka, ekonomska in socialna trajnostnost, ugled, tehnologija ali inovacije. Ne zadostuje, če podjetje blesti le v eni razsežnosti. Vsaka upoštevana tema je pomembna za oceno celotnega učinka trajnostnosti.

Skupno je bilo nagrajenih 422 podjetij. V kategoriji "Storitve" je podjetje Prangl eno izmed 159 nagrajenih podjetij. Prejemniki znaka kakovosti so podjetja, ki so trajnostno usmerjena na različnih ravneh. Izpolnjujejo tudi svojo družbeno odgovornost in so s tem zgled drugim.

Trajnostno podjetje 2021

2. mesto

... pri nagradi Constantinus Award. Odločitev je padla!

Pri nagradi Constantinus Award je v ospredju kakovost svetovanja na različnih področjih. Nagrade podeljujejo svetovalnim podjetjem in njihovim strankam. Po zaključku našega velikega projekta za blagovno znamko delodajalca "BePrangl" je bil ta vložen v kategoriji "Človeški viri, etika in družbena odgovornost podjetij (CSR)". 

Pod geslom "Močna podjetniška znamka postane nezamenljiva blagovna znamka delodajalca" smo skupaj s svetovalnim podjetjem XERO v zadnjih dveh letih vpeljali popolnoma nov, sodoben in inovativen program za razvoj osebja, ki smo ga poimenovali "BePrangl". Poleg številnih tem je osrednji del iniciative naš inkubator za izobrazbo in razvoj s certificiranimi inštruktorji iz lastnih vrst. 

Vrhunska strokovna žirija je naša prizadevanja nagradila. Projekt "BePrangl" je bil nagrajen z drugim mestom. Zelo se veselimo te izjemne potrditve. Na žalost je bila slavnostna podelitev nagrad zaradi pandemije koronavirusa odpovedana.

[Translate to SI:] Logo Constantinus Award

Piškotki

Ta spletna stran uporablja tehnično nujno potrebne piškotke. Za prikaz videoposnetkov potrebujemo vaše soglasje za prenos funkcionalnih piškotkov. Z vašim privoljenjem v prenos funkcionalnih piškotkov zajemamo anonimizirane podatke o uporabniškem vedenju, da bo naša spletna stran prijaznejša uporabnikom. Za več informacij kliknite našo Izjavo o varstvu podatkov.