Zadnje novice

Strankam, poslovnim partnerjem in drugim interesentom želimo ponuditi kratke informativne izvlečke o dogajanju v našem podjetju.

V mednarodnem vrhu

Podjetje Prangl je bilo ponovno prepoznano kot eno najboljših podjetij v mednarodni industriji dvigal in delovnih ploščadi.

Po mnenju strokovne revije “International Cranes” se avstrijsko družinsko podjetje Prangl uvršča med najboljša podjetja za najem dvigal na svetu. S 26. mestom smo edini predstavnik iz Avstrije med prvimi tridesetimi. Letna ocena revije "Kran & Bühne" kaže podobno sliko. V nemško govorečih regijah je Prangl uvrščen na 8. mesto med destimi najboljšimi korporacijami z anajem dvigal.

Enako spodbudno je stanje na področju dvižnih delovnih ploščadi. Po mnenju “Kran & Bühne” nas 11. mesto uvršča v sam vrh v Nemčiji, Avstriji in Švici. Prangl je bil vključen tudi v ocenjevanje revije "Access International". Vsako leto so tukaj ocenjena največja podjetja za najem dvižnih delovnih ploščadi na svetu. Z 49. mestom smo edini predstavnik iz Avstrije v mednarodni primerjavi.

Linija opreme "ECO"

Pomembna točka Pranglove trajnostne strategije so okolju prijazne naprave ECO, v električnih in hibridnih serijah.

Da bi svet svojih strank premaknil ne le varno, temveč tudi trajnostno, je Prangl ustvaril novo serijo opreme: ECO-Line. Ta nova ponudba opreme za najem na področju mobilne dvižne tehnologije se osredotoča na zmanjšanje emisij CO2. Naprave blestijo z delovanjem brez emisij, nizko stopnjo hrupa in prijaznostjo do okolja – zaradi česar so idealne za občutljiva delovna področja. Poganjajo se izključno na elektriko saj imajo hibridni oziroma popolnoma električni pogon.

Približno 40 odstotkov Pranglove opreme za najem je že del ECO-Line, električne ali hibridne ponudbe. In število raste na vseh produktnih področjih. Prva avtodvigala s hibridnim pogonom so že dobavljena. Kjer je le mogoče, se ECO in električna oprema polni preko lastnih fotovoltaičnih sistemov podjetja. Prangl je ponosen, da aktivno prispeva k podnebni nevtralnosti.

Vodilna podjetja v Avstriji

V okviru ALC Awards so bila že 24. nagrajena najboljša podjetja v Avstriji.

Tisk, PwC Avstrija in združenje za zaščito upnikov KSV1870 ocenjujejo vse udeležence s posebej razvitim sistemom ključnih kazalnikov uspešnosti. Posledica tega je uvrstitev, ki velja za lokalne »oskarje avstrijske industrije«. Prangl je zastopan od začetka tekmovanja.

Podjetje je na dunajski lestvici leta 2022 doseglo 28. mesto in se znova znašlo tik pod 100 najboljšimi po vsej Avstriji – zasedlo je 112. mesto. Izziv ALC je sprejelo skupno približno 330 podjetij.

Piškotki

Ta spletna stran uporablja tehnično nujno potrebne piškotke. Za prikaz videoposnetkov potrebujemo vaše soglasje za prenos funkcionalnih piškotkov. Z vašim privoljenjem v prenos funkcionalnih piškotkov zajemamo anonimizirane podatke o uporabniškem vedenju, da bo naša spletna stran prijaznejša uporabnikom. Za več informacij kliknite našo Izjavo o varstvu podatkov.