Zadnje novice

Strankam, poslovnim partnerjem in drugim interesentom želimo ponuditi kratke informativne izvlečke o dogajanju v našem podjetju.

Vodilna podjetja v Avstriji

V okviru ALC Awards so bila že 25. nagrajena najboljša podjetja v Avstriji.

Vse udeležence ocenjujejo tisk, PwC Austria in KSV1870 z uporabo posebej razvitega sistema ključnih številk. Rezultat tega je uvrstitev, ki velja za lokalnega »oskarja avstrijskega gospodarstva«.

Prangl je zastopan že od začetka tekmovanja. Na dunajski lestvici v kategoriji »Velika podjetja« je podjetje Prangl leta 2023 na 19. mestu. Tokrat je Prangl zasedel 81. mesto v Avstriji. Letos je izziv ALC sprejelo okoli 370 podjetij.

Najboljši dobavitelji

Strokovna revija "Solid" je preverjala: Kdo so najboljši dobavitelji za gradbeno industrijo in gradbeništvo?

Vsako leto imajo bralci revije "Solid" možnost izbirati najboljše dobavitelje iz gradbene industrije. Oceno izvajajo po petzvezdničnem sistemu v različnih kategorijah, kot so kakovost izdelka, storitve/upoštevanje rokov, razmerje med ceno in vrednostjo itd.

Prangl se ponovno uspešno uveljavlja v kategoriji "Gradbenih strojev". S sedmim mestom se ponovno postavlja med deset najboljših. To ponovno potrjuje usmeritev v visoko kakovost storitev, ki ji sledimo.

Trajnostno povezovanje

Prangl stavi na povezovanje in izmenjavo. Z evropskim Zelenim sporazumom naj bi Evropa do leta 2050 postala prvi podnebno nevtralen kontinent.

Tudi Prangl si je zadal cilj zmanjšanja emisij - s številnimi projekti za zmanjšanje uporabe fosilnih goriv, kot je na primer razširitev fotovoltaike ali uporaba toplotnih črpalk v svojih poslovalnicah. Uvedli so tudi novo kategorijo voznega parka, imenovano "Eco", v kateri najdemo vozila brez ali z nizkimi emisijami ter z hibridnim ali električnim pogonom.

Pot k evropski podnebni nevtralnosti je mogoč le skupaj. Z namenom doseči te cilje se sprejemajo obsežni ukrepi za varstvo okolja, zmanjšanje emisij ter spodbujanje zelenega gospodarstva. Od avgusta 2023 je Prangl član Energetskega foruma Avstrije, neprofitne organizacije, ki deluje kot strokovna platforma preko različnih sektorjev v Avstriji. Skupaj razvijajo strategije za obvladovanje trajnostnih izzivov ter izmenjujejo svoje strokovno znanje. V skladu s smernicami Energetskega foruma Avstrije so opravili neodvisno analizo trenutnega stanja podjetja in skupaj oblikovali katalog ciljev, ki bodo ključni del trajnostne poti Prangla.

Najboljša podjetja v Avstriji

Deloitte in Raiffeisenlandesbank NÖ-Wien že tretjič zapored priznavata odlično vodenje podjetij.

V okviru nagrade »Najbolje upravljana podjetja v Avstriji« so bili udeleženci ocenjeni v štirih osrednjih kategorijah.

Po neodvisni oceni strokovne žirije je bilo nato prepoznanih 20 najboljših podjetij. Slavnostna podelitev nagrad je potekala v okviru gala dogodka.

Finančni minister Magnus Brunner je povedal: "Gre za odlično pobudo, da se podjetja in njihovo uspešnost postavi v ospredje, saj so inovativna podjetja odsev in ključna za razvoj lokalnega okolja.«

Program je že vzpostavljen v več kot 50 državah in temelji na merilih tisočih najbolje upravljanih podjetij po vsem svetu. Letos je že tretjič potekal v Avstriji, pri čemer je podjetje Prangl že drugič prejelo to prestižno priznanje.

»Ta nagrada je nagrada za vse naše zaposlene, ki vsak dan odlično opravljajo svoje delo. Še posebej v zahtevnih časih potrebuješ partnerje, na katere se lahko 100 % zaneseš,« z velikim veseljem in hvaležnostjo poudarja Christian Prangl.

V mednarodnem vrhu

Podjetje Prangl je bilo ponovno prepoznano kot eno najboljših podjetij v mednarodni industriji dvigal in delovnih ploščadi.

Po mnenju strokovne revije “International Cranes” se avstrijsko družinsko podjetje Prangl uvršča med najboljša podjetja za najem dvigal na svetu. S 26. mestom smo edini predstavnik iz Avstrije med prvimi tridesetimi. Letna ocena revije "Kran & Bühne" kaže podobno sliko. V nemško govorečih regijah je Prangl uvrščen na 8. mesto med destimi najboljšimi korporacijami z anajem dvigal.

Enako spodbudno je stanje na področju dvižnih delovnih ploščadi. Po mnenju “Kran & Bühne” nas 11. mesto uvršča v sam vrh v Nemčiji, Avstriji in Švici. Prangl je bil vključen tudi v ocenjevanje revije "Access International". Vsako leto so tukaj ocenjena največja podjetja za najem dvižnih delovnih ploščadi na svetu. Z 49. mestom smo edini predstavnik iz Avstrije v mednarodni primerjavi.

Linija opreme "ECO"

Pomembna točka Pranglove trajnostne strategije so okolju prijazne naprave ECO, v električnih in hibridnih serijah.

Da bi svet svojih strank premaknil ne le varno, temveč tudi trajnostno, je Prangl ustvaril novo serijo opreme: ECO-Line. Ta nova ponudba opreme za najem na področju mobilne dvižne tehnologije se osredotoča na zmanjšanje emisij CO2. Naprave blestijo z delovanjem brez emisij, nizko stopnjo hrupa in prijaznostjo do okolja – zaradi česar so idealne za občutljiva delovna področja. Poganjajo se izključno na elektriko saj imajo hibridni oziroma popolnoma električni pogon.

Približno 40 odstotkov Pranglove opreme za najem je že del ECO-Line, električne ali hibridne ponudbe. In število raste na vseh produktnih področjih. Prva avtodvigala s hibridnim pogonom so že dobavljena. Kjer je le mogoče, se ECO in električna oprema polni preko lastnih fotovoltaičnih sistemov podjetja. Prangl je ponosen, da aktivno prispeva k podnebni nevtralnosti.

Vodilna podjetja v Avstriji

V okviru ALC Awards so bila že 24. nagrajena najboljša podjetja v Avstriji.

Tisk, PwC Avstrija in združenje za zaščito upnikov KSV1870 ocenjujejo vse udeležence s posebej razvitim sistemom ključnih kazalnikov uspešnosti. Posledica tega je uvrstitev, ki velja za lokalne »oskarje avstrijske industrije«. Prangl je zastopan od začetka tekmovanja.

Podjetje je na dunajski lestvici leta 2022 doseglo 28. mesto in se znova znašlo tik pod 100 najboljšimi po vsej Avstriji – zasedlo je 112. mesto. Izziv ALC je sprejelo skupno približno 330 podjetij.

Piškotki

Ta spletna stran uporablja tehnično nujno potrebne piškotke. Za prikaz videoposnetkov potrebujemo vaše soglasje za prenos funkcionalnih piškotkov. Z vašim privoljenjem v prenos funkcionalnih piškotkov zajemamo anonimizirane podatke o uporabniškem vedenju, da bo naša spletna stran prijaznejša uporabnikom. Za več informacij kliknite našo Izjavo o varstvu podatkov.