Lokalne novice

Kaj je novega? Odkrijte tukaj aktualne novice po državah. 
Tu ste na pravem mestu: Z enim klikom do najzanimivejših lokalnih projektov in novic.

Naše slovensko podjetje Prangl smo preimenovali v Prangl Slovenija d.o.o.

Slovenija v imenu podjetja Prangl

Verjeli ali ne, podjetje Prangl je v Sloveniji prisotno že skoraj dve desetletji! Še sami kar težko verjamemo, kako hitro je minil ta čas.

Novo leto je že pregovorno priljubljen in dobrodošel čas za takšne in drugačne spremembe. Zato čisto na začetku leta 2023 eno pomembno spremembo oziroma novost uvajamo tudi pri nas. Naše slovensko podjetje Prangl d.o.o. smo namreč preimenovali v Prangl Slovenija d.o.o.

Seveda pri sodelovanju z našimi novimi in že obstoječimi rednimi strankami novo ime ne predstavlja nobene spremembe ali težave, smo pa člani slovenske Prangl ekipe vsekakor zelo ponosni na to, da izvirno avstrijsko podjetje zdaj v nazivu nosi tudi ime naše države in domovine.

PRANGL na MOS in nagradna igra

Ste že videli in doživeli delovanje naših dvigal v živo?

S svojo mogočnostjo vedno znova navdušijo gledalce, žanjejo občudujoče poglede in so priljubljen motiv za fotografiranje. Skupaj z našo ekipo jih lahko do nedelje, 19. 9. 2021, ujamete na Mednarodnem obrtnem sejmu v Celju, naredite selfi z dvigali in sodelujete tudi v nagradni igri, ki morda prav vam prinese darilni bon v vrednosti 150 € za Gostilno Francl! Najdete nas na zunanjem razstavnem prostoru ZP4 št. 15, kjer vas pričakujejo naši srčni sodelavci!

PRAVILA SODELOVANJA V NAGRADNI IGRI PODJETJA PRANGL d.o.o.

Nagradna igra

Opredelitev pojmov

Organizator nagradne igre za obiskovalce Celjskega sejma MOS med 15. in 19.9. 2021 je Prangl d.o.o, Miklavška Cesta 82, 2311 Hoče. Udeleženci nagradne igre so fizične oseba, ki sodeluje v nagradni igri z izpolnitvijo Prijavnice za sodelovanje v nagradni igri, ki jo izpolni ob obisku stojnice. Dobitnika nagradne igre določi naključni žreb. Žreb se izvede v 3 članski komisiji. Komisija je sestavljena iz zaposlenih organizatorja nagradne igre.

Pravica sodelovanja v nagradni igri

Udeleženci nagradne igre so lahko polnoletne fizične osebe, ki so državljani Republike Slovenije. V nagradni igri ne morejo sodelovati osebe, zaposlene pri organizatorju nagradne igre in njihovi ožji družinski člani ter osebe zaposlene pri drugih pravnih osebah, povezanih z izvedbo te nagradne igre. Pravne osebe ne morejo biti udeleženec nagradne igre. V nagradni igri ne morejo sodelovati osebe, ki ne sprejmejo pravil nagradne igre. Šteje se, da je udeleženec sprejel pravila nagradne igre s tem, ko je sodeloval v razpisani nagradni igri.

Pravila sodelovanja v nagradni igri

Za sodelovanje v nagradni igri ni potreben nakup storitev organizatorja nagradne igre.

Nagradno žrebanje

V žrebanju lahko sodelujejo vsi udeleženci nagradne igre, ki pravilno izpolnijo ki jo izpolni ob obisku stojnice. Dobitnika nagradne igre določi naključni žreb. Žreb se izvede v 3 članski komisiji. Komisija je sestavljena iz zaposlenih organizatorja nagradne igre. Žrebanje se zaključi z zapisnikom žrebanja. En udeleženec lahko v nagradnem žrebanju sodeluje samo enkrat. Rezultat žreba je dokončen. Pritožba ni mogoča. Dobitnik bo o prejetju in načinu prevzema nagrade obveščen po elektronski pošti.

Obveznosti izžrebanca

Izplačilo nagrade v gotovini ni možno. Dobitnik je dolžan organizatorju nagradne igre v pisni obliki (e-pošta) posredovati svoje osebne podatke - ime, priimek, naslov, e-naslov in telefonsko ter davčno številko, najkasneje v dveh dneh po prejemu obvestila, da je dobitnik nagrade. Plačilo vseh davkov od nagrad (vključno z DDV-jem) je odgovornost organizatorja. Organizator bo dobitnikom nagrad poslal potrdilo v skladu z zakonom o dohodnini in pravilnikom o dostavi podatkov za odmero dohodnine. Nagrajenec je dolžan prijaviti vrednost nagrade v napoved za odmero dohodnine. Ob prevzemu nagrade je nagrajenec dolžan izpolniti izjavo o prevzemu nagrade. Organizator ni odgovoren za davke, ki se lahko pojavijo v povezavi s kakšnimi drugimi nagradami. V kolikor nagrajenec ne izpolni vseh obveznosti, se šteje, da nagrajenec nagrade ne želi sprejeti ter je tako organizator v razmerju do nagrajenca prost vseh obveznosti po tej nagradni igri in pridobi pravico z nagrado razpolagati v kakršenkoli drug namen. Nagrade niso prenosljive. V kolikor organizator nagradne igre v roku petih (5) delovnih dni od trenutka, ko dobitniku pošlje obvestilo o tem, da je bil izžreban, iz katerega koli razloga (npr.: dobitnik izjavi, da nagrade ne želi sprejeti, naslov ali elektronski naslov je nepopoln ali napačen ipd.) ne prejme vseh potrebnih podatkov ter izjave, da želi prejeti nagrado, se šteje, da dobitnik nagrade ne želi sprejeti ter je tako organizator v razmerju do izžrebanca prost vseh obveznosti po tej nagradni igri in pridobi pravico z nagrado razpolagati v kakršenkoli drug namen.
Organizatorji in osebe, ki sodelujejo pri izvedbi nagradnega natečaja, ne odgovarjajo za morebitno škodo, ki bi izvirala iz nagrad. Organizator ne prevzema nobene odgovornosti za kakršnekoli nezaželene posledice, ki bi jih sodelujoči in/ali kdorkoli tretji utrpel kot posledico sodelovanja v nagradnem natečaju ali kot posledico koriščenja nagrade.

Varstvo osebnih podatkov

Udeleženci nagradne igre s sodelovanjem v nagradni igri soglašajo, da jih organizator po elektronski pošti lahko obvešča o novostih in drugih promocijskih akcijah. Organizator nagradne igre zbira osebne podatke o nagrajencu za potrebe pošiljanja nagrade in evidence o dobitnikih nagradnih iger. S sodelovanjem v nagradni igri izžrebanec dovoljuje, da se njegovo ime in naslov uporabijo v avdio, foto in video materialu organizatorja nagradne igre. Izžrebanec dovoljuje organizatorju nagradne igre objavo svojih osebnih podatkov v sredstvih javnega obveščanja in na svetovnem spletu z namenom obveščanja o rezultatih žrebanja oziroma prevzema nagrade.

Objava pravil nagradne igre
Udeleženci nagradne igre s sodelovanjem v nagradni igri soglašajo, da so s pravili seznanjeni in se zavezujejo, da bodo ravnali v skladu s pravili nagradne igre. V primeru kakršnegakoli spora ali nejasnosti štejejo ta pravila za primarna v odnosu do vseh morebitnih drugih objav, bodisi v tiskani, elektronski ali katerikoli drugi obliki.

Trajanje nagradne igre

Nagradna igra je časovno omejena v času trajanja Celjskega sejma 15. – 19.9.2021.

Nagrada

3 naključni izžrebanci bodo prejeli nagrado (darilni bon Gostilna Francl, Zagrad 77, 3000 Celje).

DIGITALIZIRANI V NOVO POSLOVNO LETO … IN LEPŠO PRIHODNOST

Digitalizacija je tudi v našem podjetju pomemben prispevek h kakovosti poslovanja.

Ob izteku minulega poslovnega leta, ki smo ga zaključili 31. julija, smo v Pranglu dosegli pomembno prelomnico. S pomočjo poslovnega programa EPOS smo naredili velik korak naprej k popolni digitalizaciji našega poslovanja. Omenjeni program je izdelek nemškega podjetja Matusch, s katerim uspešno sodelujemo že vrsto let.

Način in potek našega dela sta sedaj optimizirana in občutno bolj racionalna, zato lahko naloge opravljamo hitreje, enostavneje in bolj učinkovito. Glavnino poslovnega procesa spremljamo digitalno, ključne informacije pa si ažurno izmenjujemo na skupni platformi.

Proces vselej začnemo s pregledno komunikacijo s kupci, pregledom poslanih ponudb in s potrditvami naročil. Standardizirano in jasno komuniciramo z operativno ekipo na terenu, delovne naloge, prevoznice, tovorne liste in ostale dokumente pa pošiljamo izključno elektronsko. Glavnina kupcev je z elektronskim prejemanjem dokumentov takoj po opravljeni storitvi zelo zadovoljna.

Digitalizacija je tako tudi v našem podjetju pomemben prispevek h kakovosti poslovanja. Gore natisnjenih dokumentov, ki so od nas v preteklosti terjali veliko časa in denarja, obenem pa so bili neprijazni tudi do zaposlenih in nenazadnje do okolja, postajajo z vsakim dnem bolj oddaljen spomin.

Prehoda na digitalno poslovanje smo zelo veseli, saj je pomembno pripomogel k večjemu zadovoljstvu naših zaposlenih in kupcev. Sodelavcem, ki so pri projektu digitalizacije ne glede na delovno mesto, starost ali izobrazbo sodelovali z enakim žarom in pozitivno energijo, smo zelo hvaležni za vloženi trud pri uvajanju in uporabi novega sistema poslovanja. Prihranek časa, ki ga omogoča digitalno poslovanje, pa jim prinaša možnost in priložnosti za razvoj še neodkritih potencialov in osvajanje novih znanj.

V novem poslovnem letu načrtujemo še nadgradnjo tehničnega dela poslovanja in vzdrževanja naših strojev. Vzpostavljeni programi in dolgoletne izkušnje kolegov iz skupine Prangl in poslovnih partnerjev so izjemni. Zato so pred nami tudi izjemne priložnosti.

Zadovoljstvo zaposlenih in kupcev gresta z roko v roki, zato vedno, ko v Pranglu premikamo svoj svet, premikamo tudi vašega.

#PremikamoSvojSvet #PremikamoVašSvet

S TELESKOPSKIM VILIČARJEM SMO PRISKOČILI NA POMOČ ČEBELICAM

V Pranglu smo pridni kot čebele!

Brez čebel ne bi bilo niti življenja, s skrbjo za njihovo življenjsko okolje in hkrati z ohranjanjem kulturne dediščine pa pomagamo poskrbeti, da bodo tudi zanamci lahko kakovostno živeli in poznali ter cenili dosežke prednikov. V začetku julija smo se zato z veseljem odzvali in dobrodelno angažirali ter s teleskopskim viličarjem na Grajskem hribu v Ljubljani brezplačno pomagali postaviti repliko Plečnikovega čebelnjaka. Ta je pred skoraj 100 leti izvirno stal na posestvu dvorca Lány blizu Prage na Češkem.

V Pranglu bomo tudi v prihodnje z veseljem podpirali podobne projekte, ki plemenitijo sedanjost in obenem skrbijo za lepšo prihodnost.

Med potjo se iz dimnika še ni kadilo!

Muzejska parna lokomotiva: V 99 letih iz Berlina prek Jesenic in Ljubljane v Zreče

Pranglova ekipa se je konec maja prav po »ajzenponarsko« pozabavala in z vso previdnostjo dvignila 99 let staro in edino aktivno pravo parno lokomotivo v Sloveniji! Čeprav ima veljavno dovoljenje za vožnjo, je dobrih sto kilometrov iz ljubljanskega Železniškega muzeja v Zreče opravila ne po tirih, temveč na prikolici. Lokomotiva tehta »samo« 12 ton, zato je bil naklad in razklad z našim teleskopskim dvigalom pravi mačji kašelj, manjkal je le še načelnik postaje z rdečo kapo in loparčkom, ki bi zapiskal signal za odhod. Ob tako zanimivem tovoru si lahko mislite, koliko radovednih in občudujočih pogledov smo bili deležni, mi pa smo pokali od ponosa.

Lokomotiva je bila sicer izdelana v Berlinu in je nekaj časa vozila po Nemčiji, nato pa postala članica kolektiva Železarne Jesenice in jim dolga leta zvesto služila. Po mnogih letih je kot še vedno živahna upokojenka naposled zasedla častno mesto v Železniškem muzeju v Ljubljani. A ker za nove izzive ni nikoli prepozno, se je lokomotiva vrnila iz »penzije« in tudi s pomočjo Prangla odpotovala v Zreče, kjer bo s sopihanjem in žvižganjem kot muzejska lokomotiva še naprej razveseljevala stare in mlade potnike, ki se bodo popeljali z zreško lokalno muzejsko železnico.

Piškotki

Ta spletna stran uporablja tehnično nujno potrebne piškotke. Za prikaz videoposnetkov potrebujemo vaše soglasje za prenos funkcionalnih piškotkov. Z vašim privoljenjem v prenos funkcionalnih piškotkov zajemamo anonimizirane podatke o uporabniškem vedenju, da bo naša spletna stran prijaznejša uporabnikom. Za več informacij kliknite našo Izjavo o varstvu podatkov.