Zadnje novice

Strankam, poslovnim partnerjem in drugim interesentom želimo ponuditi kratke informativne izvlečke o dogajanju v našem podjetju.

NajboljšI dobavitelji avstrije

Panožna revija »Solid« je vprašala: »Kdo so najboljši dobavitelji na področju gradbeništva?«

Vsako leto lahko bralci revije »Solid« izbirajo najboljše dobavitelje v gradbeništvu. Dobavitelje v različnih kategorijah (proizvodna kakovost, pravočasnost izvedb, servis in podpora za stranke, itd.) bralci ocenjujejo po sistemu »5 zvezdic«.

Ponovno se je družba Prangl uveljavila na področju »Gradbeni stroji« in se uvrstila med najboljših 10. Novo potrdilo naše strategije nudenja visokokakovostnih storitev.

TOMBOLA

Prangl je praznoval 50. obletnico in otvoritev nove centrale Dunaj, Liesing.

Pod motom »Doživite Prangl« je 15. 9. 2017 potekal dan odprtih vrat za novi teren podjetja s površino 67.000 m2. Za en dan je bilo interno območje podjetja odprto tudi za obiskovalce.

Kot družinsko podjetje s tradicijo smo tudi družbeno odgovorni. »Odgovornosti ne čutimo le do naših sodelavcev temveč želimo nekaj narediti tudi za ljudi, ki jim ne gre tako dobro.« pravi Mag. Christian Prangl. Zato smo priredili tombolo v korist »Sklada za socialno pomoč v Liesingu«. Glavna nagrada je bil Ford Fiesta Titanium v vrednosti nad 17.000 EUR. Sklad je namenjen pomoči invalidom in ljudem v 23. okrožju Dunaja, ki niso zabredli v stisko po lastni krivdi  . Nadaljnji namen sklada je podpora šolarkam in šolarjem, ki se iz finančnih razlogov ne morejo udeležiti šolskih prireditev (smučarskih tečajev, ipd.).

Okoli 4.000 gostov je pri lepem vremenu skupaj praznovalo otvoritev in obletnico podjetja. Družba Prangl je načelniku 23. dunajskega okrožja z največjim veseljem predala ček v vrednosti nad 5.000 EUR.

FORD FIESTA

Prangl je praznoval 50. obletnico in otvoritev nove centrale Dunaj, Liesing.

Pod motom »Doživite Prangl« je 15. 9. 2017 potekal dan odprtih vrat za novi teren podjetja s površino 67.000 m2. Na en dan je bilo interno območje podjetja odprto tudi za obiskovalce.

Poleg obsežne predstavitve strojev, je bila v ospredju tombola v korist »Sklada za socialno pomoč v Liesiingu«. Glavna nagrada je bil Ford Fiesta Titanium v vrednosti nad 17.000 EUR. 4. oktobra 2017 je sledila predaja avtomobila g. Erichu Schusterju v prisotnosti g. Christiana Prangla, g. Wernerja Zalla (vodja podružnice MVC Motors GmbH Simmering), g. Petra Sonnenburgerja (skrbništvo ključnih strank, Ford Motor Company, Avstrija) in g. Klausa Novaka (prodaja ključnim strankam, MVC Motors GmbH).

50-LETNICA & NOVA CENTRALA NA DUNAJU

Prangl otvoril novi glavni sedež podjetja in proslavil 50. obletnico podjetja.

Pod motom »Doživite Prangl« je 15. septembra 2017 na novem terenu podjetja s površino 67.000 m2 v Liesingu potekal dan odprtih vrat. Ob otvoritvi nove centrale in 50. obletnici podjetja je potekalo veliko slavje.  Več tisoč obiskovalcev si je prišlo ogledati novo pridobitev, občudovati velikanska vozila in zato, da bi tudi sami enkrat v življenju poskusili upravljati dvigalo.

 Podjetje je ustanovil Josef Prangl l. 1965, zgodba o njegovem razvoju pa se je pričela pisati z nakupom dveh dvigal l. 1967. Danes družinsko podjetje Prangl, ki je že veliko let prisotno tudi na mednarodnem trgu, odlikujejo prilagodljivost, varnost, izjemno natančno načrtovanje projektov in svetovalna ter servisna kompetentnost. Iz prostorskih razlogov se je Prangl kot koncern vrnil v zvezno prestolnico in svoj sedež preselil iz Brunna am Gebirge v Liesing, Dunaj.

Gradnja sedeža, selitev celotnega obrata iz Spodnje Avstrije na Dunaj in prevoz pribl. 16.000 t strojev in materiala s stare lokacije v Liesing – vse to je bilo izvedeno v pribl. letu in pol. »Vsa pohvala gre našim sodelavcem, ki so selitev izvedli tako profesionalno in brez težav« tako Mag. Christian Prangl.

Otvoritev centrale in obletnica sta se razvili v veliko in živahno slavje. Ob dnevu odprtih vrat smo predstavili izvleček naše raznolike ponudbe delovnih naprav. V enem popoldnevu so si obiskovalci lahko ogledali naše nove površine.

Gostje so se lahko z delovno ploščadjo dvignili na do 50 m višine ali se preizkusili v upravljanju dvigala, otroci pa so uživali na igralnih postajah. Dodatno so bila na ogled številna dvigala in vozila našega obsežnega voznega parka. Med drugim so se zvrstili na 99 m višine sestavljeno gosenično dvigalo nosilnosti 650 t;  teleskopsko dvigalo nosilnosti 350 t; na 59 m raztegnjeni priklopnik za prevoz težkih tovorov; 53-metrski priklopnik za prevoz stebrov vetrnih turbin z možnostjo dviganja z dvigalom; patentirani transporter lopatic VT s 56 m dolgo lopatico rotorja VT, dvignjeno pod kotom 60°; dvižni portal nosilnosti 1.100 t z obešenim teleskopskim dvigalom nosilnosti 300 t.  Ogromna napihljiva blazina za skakanje, napihljivi grad, vrtiljak, originalni simulator dvigala in različne možnosti za fotografiranje so poskrbeli za veliko zabave in dobro vzdušje. 

Tudi glasbena skupina »Die Granaten« je s sodobnimi domačimi in mednarodnimi hiti povzdignila vzdušje. Povezovanje je prevzel – nihče drug kot – Andy Marek, predstavnik NK Rapid Dunaj. Z lahkoto je ves popoldan vzdrževal dobro vzdušje in stopnjeval napetost pred žrebanjem. Ob 18.00 h je napočil čas za žrebanje in podeljenih je bilo pet nagrad. Glavna nagrada je bil Ford Fiesta Titanium v vrednosti nad 17.000,00 EUR. Dodatne nagrade so bile dva medmestna poleta znotraj Evrope, ena igralna konzola Sony Playstation in dva modela dvigala. Od čistega dobička podjetja smo 5.000,00 EUR lahko prispevali v »Sklad za socialno pomoč v Liesingu«.

DAN ODPRTIH VRAT

Odpiramo glavni sedež našega podjetja na Dunaju in hkrati praznujemo 50. obletnico ustanovitve Doživite Prangl 15. 9. 2017, od 13. ure naprej.

Pod motom »Doživite Prangl« vas 15. 9. 2017 vabimo k obisku na dan odprtih vrat in k ogledu novega terena podjetja s površino 67.000 m2 v Liesingu, na Dunaju. Ob otvoritvi nove centrale in 50. obletnici podjetja bo potekalo veliko slavje.  Za en dan bo območje podjetja dostopno obiskovalcem ob spremljavi veličastnega programa.

S površino razsežnosti 67.000 m2  imamo od zdaj naprej na voljo dvakrat in še več prostora. 51.000 m2 nove površine na Dunaju je že pozidane. Preostala površina je predvidena za prihodnje širitve.

V 50-letni zgodovini smo se razvili v mednarodno skupino podjetij. S skupno 17 lokacijami v Avstriji, Sloveniji in na Madžarskem, Hrvaškem Slovaškem ter območji delovanja po vsej Evropi spadamo k velikim akterjem panoge. Skupno zaposlujemo pribl. 650 sodelavk in sodelavcev.

Za naš dan odprtih vrat smo načrtovali številne vrhunce. Upravljajte dvigalo. Dvignite se 50 m visoko. Originalni simulator dvigala, velikanska vozila, napihljiva blazina za skakanje, tradicionalne plesne igre in podelitev Forda Fiesta, medmestnega poleta znotraj Evrope za dve osebi ter igralne konzole Sony Playstation 4 bodo poskrbeli za veliko akcije in zabave. Otroci bodo lahko uživali na več igralnih postajah. Skozi popoldan bo vodil Andy Marek, predstavnik NK Rapid Dunaj. Igrala bo skupina »Die Granaten«.

Začnemo ob 13.00 h. Vstop je prost!

Prangl Gesellschaft m.b.H.
Richard-Tauber-Gasse 8
A-1230 Wien

V MEDNARODENM VRHU

Tudi v letošnjem letu se podjetje Prangl uvršča med najboljša podjetja na področju dvigal in delovnih ploščadi na mednarodni ravni.

Svetovno priznana strokovna revija »International Cranes and Specialised Transport« vsako leto objavi seznam največjih podjetij na področju delovnih dvigal na svetu. Z uvrstitvijo na 12. mesto je Prangl edini avstrijski predstavnik med 20 najboljšimi. V evropski primerjavi to pomeni vrhunsko 5. mesto.

Revija »Kran & Bühne« pri letnem razvrščanju uporablja drugačne parametre ocenjevanja. Vendar je slika podobna. Na nemško govorečem področju se Prangl uvršča med šest najboljših podjetij v panogi delovnih dvigal.

V panogi delovnih ploščadi je položaj podobno razveseljiv. Po zapisu revije »Kran & Bühne« 7. uvrščena družba Prangl znova spada med elito Avstrije, Nemčije in Švice.

Ne nazadnje je to potrdila tudi strokovna revija »International Rental News«. 97. mesto v svetovni primerjavi pomeni majhen skok naprej. Med 100 najboljšimi ni nobenega drugega avstrijskega podjetja, ki bi oddajalo v najem delovne ploščadi. Tudi evropska primerjava te revije govori zase. Z 38. mestom smo tudi v tej kategoriji edini domači predstavnik.

NOVI SEDEŽ PODJETJA

Prangl spet na Dunaju!

Na skupni površini pribl. 67.000 m2, južno od tržnice v Liesingu na Dunaju, je v zadnjem letu in pol zrasla nova centrala koncerna. »Zaradi novega prometnega priključka in razpoložljive površine smo se odločili za vrnitev na Dunaj.«, razlaga Mag. Christian Prangl.

Na novi lokaciji smo v prvem koraku pozidali slabih 51.000 m2 površine. Preostala površina je predvidena za prihodnje širitve.

Nepremičnina je bila pridobljena med gradnjo hitre ceste S1. V dogovoru z mestom Dunaj in infrastrukturno investicijsko družbo ASFINAG je uspela prilagoditev vseh priključnih cest na cesto Laxenburger Strasse logističnim izzivom družbe Prangl. Dodatno je bilo križišče cest Laxenburger Strasse in Richard-Tauber-Gasse velikopotezno preoblikovano.

Nova centrala je najsodobnejši logistični kompleks, pri katerem so pomembno vlogo igrali arhitektura, videz in celostna podoba. »Selitev centrale koncerna je bila projekt za desetletja. Zato nam je bilo, poleg logističnega dela, zelo pomembno, da je objekt tudi arhitekturno zanimiv in prijazen našim sodelavcem.« pravi Mag. Christian Prangl.

Novi naslov se glasi:

A-1230 Wien
Richard-Tauber-Gasse 8

T: 05 (0995) 05 0995-11033

E: wien@prangl.at

Piškotki

Ta spletna stran uporablja tehnično nujno potrebne piškotke. Za prikaz videoposnetkov potrebujemo vaše soglasje za prenos funkcionalnih piškotkov. Z vašim privoljenjem v prenos funkcionalnih piškotkov zajemamo anonimizirane podatke o uporabniškem vedenju, da bo naša spletna stran prijaznejša uporabnikom. Za več informacij kliknite našo Izjavo o varstvu podatkov.