Zadnje novice

Strankam, poslovnim partnerjem in drugim interesentom želimo ponuditi kratke informativne izvlečke o dogajanju v našem podjetju.

DOBRODEJNA USTANOVA STERNTALERHOF

Sodelavci družbe Prangl darovali Lego-kocke za dobrodelno ustanovo »Sternthalerhof«

Pri letošnjem (sicer vsakoletnem) srečanju v Salzburgu so dobili udeleženci zabavno nalogo, iz Lego-kock sezidati »Pranglovo hišo 2020«. Pri tem je nastalo deset zanimivih in lepih gradbeni/umetniških del, ki bodo razstavljena v podružnicah in tako spominjala na srečanje. Ker nam je na tej ustvarjalni delavnici ostalo veliko kock, smo se morali vprašati, kaj naj z njimi naredimo. Po zavzetem premisleku smo izbrali dobrodelno ustanovo »Sternthalerhof« v Loipersdorfu. Z veseljem smo preostale Lego-kocke podarili v dobrodelne namene.

Osrednja naloga Sternthalerhofa je in ostaja stacionarna oskrba družin s težko bolnimi otroki. Postopek izgradnje tovrstne dejavnosti in ustanove je trajal celo desetletje in zaželeno je, da se trajno ohrani. V prilagojenem okolju družine s težko, kronično in na smrt bolnimi otroki pri vrnitvi v stabilen vsakdan in sprejemanju svoje usode podpira ekipa zavzetih pedagogov, terapevtov, psihologov in dušnih pastirjev. Vse to se dogaja sredi narave, tudi s pomočjo dresiranih terapevtskih konjev, ki se znajo dotakniti otroških src. Hkrati je zelo pomembna naloga postala tudi podpora svojcev pri žalovanju po izgubi ljubljene osebe.

10. 11. 2015 je potekal dogovorjeni obisk Sterntalerhofa. Upravitelj Pranglovega voznega parka, g. Schreiner, in regionalni vodja prodaje za območje Štajerske, g. Pronegg, sta se skupaj odpravila v Sterntalerhof, da bi osebno predala darovane Lego-kocke poslovodji , g. Jankovitsu. Tekom obiska sta si lahko oba sodelavca družbe Prangl ustvarila tudi podobo o površinah in terapevtskih možnostih. V podružnico Zettling sta se vrnila s posebnimi vtisi.

OBLETNICA

Družba Prangl je slavila obletnico! Samovozni modul za prevoz težkih tovorov PSF 3000 in transporter lopatic vetrnih turbin PFTV 300 sta prepeljala na mesto postavitve že…

Ob tej priložnosti je v vetrni elektrarni Windpark Moschkogel 2 potekala manjša proslava z uradno predajo in listino. Prisostvovali so predstavniki podjetja Enercon in seveda Pranglovi strokovnjaki.

Kdo bi pomislil, da bo transporter za prevoz lopatic vetrnih turbin PFTV 300, ki ga je v veliki meri pomagala razviti družba Prangl, v tako kratkem času izvedel 100. prevoz lopatice vetrne turbine.

Prangl že! Kajti s tem revolucionarnim delovnim strojem se je na trgu pojavila rešitev, ki jo danes v tej obliki lahko ponudi samo družba Prangl. Tehnična mojstrovina PFTV 300 je zagotovilo za načrtovanje in izvedbo projektov drugačnih razsežnosti. Gre za, zdaj že večkrat preskušen sistem, ki za mnoge proizvajalce vetrnih turbin predstavlja absolutno uspešnico. Kajti s tem tehničnim dosežkom je mogoče izvajati projekte, ki si jih pred nekaj leti ne bi mogli niti predstavljati.

Samovozni modul za prevoz težkih tovorov je mogoče daljinsko manevrirati tudi v težkih pogojih, na ovinkastih in ozkih cestnih odsekih. Posebej v gorah se ta kos naše opreme počuti kot doma. Kjer drugi ne zmorejo več, se za naš stroj delo šele začne.

Uveljavljeni proizvajalci na področju obnovljive energije cenijo znanje družbe Prangl. Naša celotna ekipa na področju te tehnologije dela za optimalno izvedbo projekta – izven vseh pričakovanj.

Veselimo se naslednjih 100 prevozov lopatic vetrnih turbin in številnih drugih zanimivih projektov.

Entrepreneur of the Year®

Christian Prangl prejme nagrado »Entrepreneur of the Year®« (Podjetnik leta)

Nagrada »Entrepreneur Of The Year« je namenjena najboljšim avstrijskim podjetnikom. Letos jo je prejel tudi Christian Prangl.

Mednarodno podjetje za davčno svetovanje EY je 8. 10. 2015 že desetič Podelilo to nagrado v Avstriji. Gre za svetovno najbolj znano nagrado za podjetnike. To tekmovanje razkrije in spodbuja podjetniško delovanje ljudi z visokim potencialom, ki so navdih drugim glede pogleda v prihodnost, vodstvene moči in uspešnosti. Kot prva in edina nagrada svetovnega formata za podjetnike, naziv »Podjetnik leta« krasi osebnosti, ki so graditelji in vodje uspešnih, dinamičnih ter ekspanzivnih organizacij. Izbira nagrajencev poteka na regionalni, nacionalni in globalni ravni, prireja pa se v več kot 60 državah.

Okrog 300 gospodarsko, politično ali družbeno pomembnih gostov je sledilo vabilu na slavnostno podelitev v razkošnih dvoranah cesarske palače »Hofburg« na Dunaju. Prestižna nagrada za podjetnike obsega tri kategorije: Trgovina in potrošne dobrine , Industrija in visoka tehnologija ter Storitve. Dodatno je EY letos že četrtič okronal družinsko podjetje s »Posebno nagrado za generacije« (Sonderpreis für Generationen). Po svoji nominaciji v lanskem letu, je g. Christian Prangl tokrat prinesel domov zaželeno nagrado v kategoriji »Storitve«.

V sklopu »Entrepreneur Of The Year Award« so sodelujoči povabljeni k udeležbi v globalni mreži, ki omogoča povezovanje in izmenjavo med podjetji po vsem svetu. Od devetih finalistov je bil izbran Josef Zotter, lastnik in direktor čokoladnice Zotter Schokoladen Manufaktur, ki bo Avstrijo na svetovni ravni zastopal na podelitvi »World Entrepreneur Of The Year Award«, ki bo junija 2016 potekala v Monte Carlu. 

Prangl Video

TEK »WIEN ENERGIE BUSINESS RUN«

Z veliko navdušenja in elana so sodelavci družbe Prangl letos sodelovali v teku z naslovom “Wien Energie Business Run“ .

Tokrat niso sodelovali samo avstrijski sodelavci temveč tudi sodelavci iz držav CEE. Pribl. 50 tekačic in tekačev je dostojno zastopalo družbo Prangl. Novi slogan »Premikamo vaš svet!« smo torej dokazali tudi v športnem smislu in na mednarodni ravni.

Za prva tri mesta v vsaki kategoriji smo našim vrlim zastopnikom podelili interna priznanja. Vsako leto znova pa, poleg športa, udeležence navdušita predvsem zabava in sproščeno druženje.

Transport of the year 2015

Vsako leto imenuje redakcija strokovne revije »Schwertransportmagazin« najzanimivejše transportne podvige preteklih 12 mesecev.

Enkrat letno so na oder povabljeni najredkejši oz.  najzanimivejši posebni prevozi. Pod zvenečim imenom »Transport of the Year« bralci revije »Schwertransportmagazin« izbirajo najboljše tri.

Letos je družba Prangl prepričala s prevozom največjega bagerja Avstrije in zasedla 3. mesto.

Več o tem projektu lahko preberete v rubriki Projekti meseca / oktober 2014.

NAGRADA »BAUTECHPREIS AUSTRIA 2015«

Tudi letos je strokovna revija »Solid« podelila prestižno nagrado »Bautechpreis Austria«.

Po letu dni premora je strokovna revija »Solid« ponovno pozvala k prijavi tehnično izjemnih projektov za nagrado Bautechpreis Austria. Dobro pripravljena žirija je končno zasedala slabe tri tedne pred podelitvijo. Rezultate je predstavila v hotelu Seminarhotel Parkschlössl.

Glavno nagrado za najveličastnejši podvig z gradbenim strojem je – kot že v letih 2011 in 2012 – prejela družba Prangl. Strokovno žirijo smo prepričali z uporabo teleskopskega dvigala nosilnosti 500 t pri odstranjevanju elektrarne.

Več o tem projektu lahko preberete v rubriki »Projekti meseca / maj 2014«.

NAMESTNIK DEŽELNEGA GLAVARJA

V začetku aprila je naša podružnica v St. Florianu gostila namestnika zgornje-avstrijskega deželnega glavarja, g. Franza Hiesla.

Glede na njegovo funkcijo kot deželni svetnik za gradnjo in promet, je g. Hiesla seveda posebej zanimalo, kaj imajo povedati sodelavci družbe Prangl. Podjetje se je  predstavilo v prijetnem vzdušju, obhod površin zgornje-avstrijskega obrata pa je potekal ob pogovoru o različnih temah.

G. namestnika deželnega svetnika Hiesla je posebej zanimala mlada ekipa na lokaciji St. Florian. Šolanje in usposabljanje vajencev sta mu zelo pomembna. Osebni pogovor s tako visokim politikom je Pranglovim sodelavcem ostal v spominu kot zelo spoštljiv in spodbuden.

KOLESARJEV ANGEL VARUH

Voznik tovornjaka družbe Prangl je postal angel varuh kolesarja na avtocesti A23.

G. Pospisil (dostavljalec delovnih ploščadi pri Pranglu) ob 04.30 h na avtocesti, pri erdberškem mostu, ni mogel verjeti svojim očem: »Pred mano je »cik-cak« vozil kolesar.« Voznik tovornjaka je prižgal vrtljive signalne luči, zavaroval kolesarja in poklical policijo.

Za gradbiščem se vozišče razširi na tri pasove. Vrli jezdec jeklenega konjička je zapeljal na odstavni pas. G. Pospisil pa za njim in ga je zavaroval za 7 min. Neznani kolesar je izginil pri izvozu Kaisermühlen.

Zelo skromno je g. Pospisil komentiral svoje junaško dejanje: »Pravzaprav sem naredil to, kar bi naredil vsak na mojem mestu. Za kolesarjem stoji še njegova družina in prijatelji in če bi se mu kaj zgodilo, si tega ne bi mogel oprostiti. Zato sem mu enostavno posvetil 7 minut svoje pozornosti in pazil, da se mu nič ne zgodi. Mogoče pa bo kdo naredil kaj podobnega zame, če bom kdaj v stiski.«

Družba Prangl je ponosna, da ima v svoji ekipi tako pogumnega voznika.

Piškotki

Ta spletna stran uporablja tehnično nujno potrebne piškotke. Za prikaz videoposnetkov potrebujemo vaše soglasje za prenos funkcionalnih piškotkov. Z vašim privoljenjem v prenos funkcionalnih piškotkov zajemamo anonimizirane podatke o uporabniškem vedenju, da bo naša spletna stran prijaznejša uporabnikom. Za več informacij kliknite našo Izjavo o varstvu podatkov.