Zadnje novice

Strankam, poslovnim partnerjem in drugim interesentom želimo ponuditi kratke informativne izvlečke o dogajanju v našem podjetju.

Sodelovanje

Družba Prangl in skupina Still začenjata s sodelovanjem v Avstriji, Sloveniji ter na Madžarskem, Hrvaškem in Slovaškem.

Wikipedija sodelovanje opisuje kot »namensko součinkovanje dveh sistemov za doseganje skupnega cilja«. Namen tega strateškega partnerstva pokrivanje vseh zadevnih področij na trgu.

Still spada med vodilne ponudnike viličarjev in rešitev na področju notranje logistike. S približno 9.000 zaposlenimi po vsem svetu in štirimi proizvodnimi obrati v Nemčiji, Italiji in Franciji, je Still že veliko let uspešno mednarodno podjetje. S šestimi obrati v Avstriji in desetimi v državah CEE, Prangl bistveno dopolnjuje mrežo podjetja Still. Podjetji bosta sinergije lahko dobro uporabili na različnih področjih.

Sodelovanje med njima pomeni, da bo zdaj Prangl imel dostop do celotne ponudbe podjetja Still (pribl. 4.000 strojev po vsej Evropi). Z združevanjem tehničnega znanja, prodajnih kompetenc in delovnih  sredstev v obliki strojev in naprav si bosta podjetji omogočili dostop do novih trgov in dodatnih tržnih priložnosti. Skupni cilj je povečana izkoriščenost kapacitet in optimalna razpoložljivost opreme. S strateškim partnerstvom se Pranglov vozni park znatno poveča, in to ne samo v Avstriji temveč tudi na vseh lokacijah v CEE. Poleg tega si podjetji s tem zagotavljata možnost uporabe najsodobnejših tehnologij. Skoraj vsi viličarji imajo ogrevano kabino.

Posebne projekte lahko podjetji zdaj izvedeta še bolje. Z dostopom do Stillove mreže po vsej Evropi je zdaj možna tudi hkratna izvedba številnih velikih projektov – in to s priznano kakovostjo znamke Prangl. Seveda se bosta izboljšali tudi odzivnost in prilagodljivost obeh podjetij. Srednjeročno si obe strani obetata več novih strank. Ker je za obe podjetji izredno pomembno zadovoljstvo strank, je izrecni cilj tega sodelovanja povečanje koristi za stranke.

Poskrbljeno je tudi za nujne primere: Poleg vrhunsko opremljene lastne mreže delavnic, ima Prangl zdaj še dostop do široke servisne mreže podjetja Still (50 mobilnih tehnikov v Avstriji). Odlična odzivnost pri nujnih popravilih je s tem torej zagotovljena.

NajboljšI dobavitelji avstrije

Panožna revija »Solid« je vprašala: »Kdo so najboljši dobavitelji na področju gradbeništva?«

Vsako leto lahko bralci revije »Solid« izbirajo najboljše dobavitelje v gradbeništvu. Dobavitelje v različnih kategorijah (proizvodna kakovost, pravočasnost izvedb, servis in podpora za stranke, itd.) bralci ocenjujejo po sistemu »5 zvezdic«.

Ponovno se je družba Prangl uveljavila na področju »Gradbeni stroji« in se uvrstila med najboljših 10. Novo potrdilo naše strategije nudenja visokokakovostnih storitev.

NajboljšI učni obrati avstrije

Prangl kot družinsko podjetje že generacije stavi na vajence.

Ponosni smo na nove vajence, od katerih jih je veliko pri nas že leta ali desetletja in se že lahko ponašajo z zanimivo in uspešno poklicno kariero.

Raziskovalna mreža »Great place to work« je že drugič nagradila najboljše učne obrate Avstrije. 26. junija je avstrijska gospodarska zbornica podelila certifikat »Najboljši učni obrati Avstrije – po priporočilu vajencev« skupno 11 učnim obratom. Vajenci iz vse Avstrije so prišli tja skupaj z vodji usposabljanj in nadrejenimi, da bi prevzeli listino in občinstvu povedali, zakaj se ravno njihov obrat prišteva med najboljše. Za mlade dame in gospode je pomemben predvsem spoštljiv odnos.

Vajenci lahko posebej dobro ocenijo, katero delo je opravljeno dobro in kje so potrebne izboljšave. Zato so najboljša žirija. To priznanje spodbuja k nadaljevanju iniciative za usposabljanje vajencev, posebej v času hitrega prehoda na stabilne strukture, ciljna in angažirana usposabljanja ter vključevanje mladih v poklicni vsakdan.

V mednarodenm vrhu

Družba Prangl se je ponovno uvrstila med najboljša podjetja na področju dvigal in delovnih ploščadi na mednarodni ravni.

Po zapisu strokovne revije »International Cranes« spada avstrijsko družinsko podjetje Prangl med najboljša podjetja s ponudbo dvigal in povezanih storitev na svetu. Z uvrstitvijo na 17. mesto je Prangl edini avstrijski predstavnik med 25 najboljšimi na svetu. Letna ocena revije »Kran & Bühne« nariše slično podobo. Na nemško govorečem področju se podjetje Prangl uvršča med šest najboljših podjetij s ponudbo delovnih dvigal.

Na področju delovnih ploščadi je naš položaj prav tako razveseljiv. Po zapisu revije »Kran & Bühne« spadamo z uvrstitvijo na 6. mesto v sam vrh podjetij Nemčije, Avstrije in Švice.

Enkrat letno tudi strokovna revija »International Rental News« ocenjuje in razvršča globalno največja podjetja za najem mehanizacije, pri čemer se pri tej razvrstitvi upoštevajo najemni posli vseh vrst. Tudi tukaj se najde Prangl kot edini predstavnik Avstrije, in sicer na 33. mestu v evropski primerjavi.

Certifikat iso

Prangl Slovenija in Prangl Hrvaška sta zdaj certificirana v celotnem obsegu.

V okviru letnega kontrolnega pregleda s strani TÜV v Sloveniji so bili potrjeni vsi pomembni certifikati. Uspešno je bilo tudi prvo certificiranje na Hrvaškem. Tam so pridobili certifikate SCCP 2011, ISO 9001:2015 in ISO 14001:2015.

Presojevalci so zavzeto pohvalili nadaljnji razvoj sistema upravljanja v Sloveniji. Vključitev obeh držav v centralni sistem vodenja kakovosti je naslednji korak k večji integraciji lokacij v CEE.

Nagrada za izobraževalce

Zmagovalce v poklicnem usposabljanju v Spodnji Avstriji je nagradila WKNÖ – Gospodarska zbornica Spodnje Avstrije.

Spodnje-avstrijska gospodarska zbornica nagrado podeljuje tistim podjetnikom, ki so v razmerju do števila zaposlenih v zadnjih desetih letih uspešno izšolali največje število vajencev. To nagrado lahko podjetje prejme vsakih pet let.

Kot že l. 2010, Prangl tudi letos spada med zgledna podjetja. »Vi veste, kaj je odlično izobraževalno podjetje. Kajti to ste vi.« je na slovesni podelitvi poudarila predsednica WKNÖ, Sonja Zwazl. Skupno 21 podjetij se je veselilo nagrade Ausbilder-Trophy 2018.

Schorsch

Dunaj vsako leto nagrajuje kakovostne arhitekturne projekte – tokrat tudi novi sedež podjetja Prangl

Tudi letos je oddelek dunajskega Magistrata št. 19 (arhitektura in načrtovanje podobe mesta) ocenjeval visoko kakovostne arhitekturne projekte, izvedene v preteklem letu (2017).

Iskali so posebej inovativne, spodbudne in zgledne rešitve. Pozornost so v skladu z navodili ocenjevanja namenili predvsem zunanji podobi stavbe in njenemu vplivu na mestno okolje.

Novi sedež družbe Prangl v 23. okrožju Dunaja je natanko izpolnjeval pogoje. Prestižno nagrado v obliki kipca po imenu »Schorsch« je prevzel arhitekt Mascha iz biroja M&S Architekten.

Ta sijajna nagrada pa za skupino arhitektov in vlagatelja predstavlja tudi potrdilo, da je tudi na področju industrije in obrti mogoče doživeti privlačno arhitekturo.

Šola

Več kot 300 učencev in učenk je v okviru informativnih dni obiskalo našo novo centralo na Dunaju.

Mladim damam in gospodom z akademij Vienna Business School na Akademiestraße in Bundeshandelsakademie v 10. dunajskem okrožju smo ob tej priložnosti podrobno predstavili podjetje. Po kratki predstavitvi, ki jo je pripravilo vodstvo podjetja, so lahko učenke in učenci sami preskušali stroje.

Pri vožnji s priklopnikom so dobili pregled nad obsežnostjo obrata. Mlade obiskovalke in obiskovalci so lahko prisedli k vozniku vlačilca težkih tovorov, v kabini dvigala pa so lahko na testnem prostoru sami prevzeli upravljanje dvigala. Nazadnje so se lahko z delovno ploščadjo na tovornjaku dvignili 50 m visoko – odlična priložnost za čisto posebne selfije.

Seveda smo učenkam in učencem predstavili tudi pisarniške prostore, kjer so lahko izvedeli več o ponujenih mestih za poletno prakso 2018.

Kljub ledenemu mrazu so bile povratne informacije izjemno pozitivne, saj šolski razredi nimajo pogosto priložnosti spoznati kako podjetje tako podrobno in od blizu.

Poleg opisanih informativnih dni, so učenci in učenke 3. letnika Vienna Business School dobili priložnost udeležbe v pogovoru za okroglo mizo z gospodom Christianom Pranglom. V zelo živahnem pogovoru je gospod Prangl predstavil svojo življenjsko pot, medtem ko so učenke in učenci govorili o svojih izkušnjah med obiskom podjetja.

Zaželi si kaj!

Enkrat upravljati pravo dvigalo: to je bila najbolj goreča želja Maria Müllerja, ki sta mu jo družba Prangl in časopis Kleine Zeitung z veseljem izpolnila.

V okviru akcije »Zaželi si kaj!« časopisa Kleine Zeitung se je devetletnemu Mariu Müllerju končno izpolnila najbolj goreča želja. Mali mož si je močno želel vsaj enkrat peljati s Pranglovim dvigalom.

»Veliki tovornjaki Maria zanimajo že od tretjega leta. Zgled mu je oče, upravljavec nakladalnega dvigala pri gradbenem podjetju. Vsakič, ko se po avtocesti peljemo mimo družbe Prangl, mi Mario reče, naj pogledam na desno, ker bo tam nekoč delal.«, pripoveduje mama Monika.

Ekipa podružnice Prangl Steiermark je rade volje igrala Božička in osnovnošolca z družino povabila na daljši obisk obrata.

Za Maria se je v voznem parku takoj začela akcija. Kot pravi strokovnjak je nadarjeni devetletnik, ki ga zanima tehnika, z veliko zbranostjo in žarečimi očmi upravljal mobilno dvigalo z nosilnostjo 70 t ter že po nekaj poskusih zelo spretno dvignil pnevmatiko na želeno mesto preko signalnega stožca.

Ob slovesu smo Mariu v spomin na to nepozabno dogodivščino podarili ekskluzivni model originalnega mobilnega dvigala z nosilnostjo 70 t. Kdo ve, morda se čez nekaj let ponovno srečamo. Ekipa družbe Prangl se vsekakor že veseli njegove prošnje za vajeniško prakso ali za delo v vlogi upravljavca dvigala.

Piškotki

Ta spletna stran uporablja tehnično nujno potrebne piškotke. Za prikaz videoposnetkov potrebujemo vaše soglasje za prenos funkcionalnih piškotkov. Z vašim privoljenjem v prenos funkcionalnih piškotkov zajemamo anonimizirane podatke o uporabniškem vedenju, da bo naša spletna stran prijaznejša uporabnikom. Za več informacij kliknite našo Izjavo o varstvu podatkov.