Februar 2015

Visokoregalno Skladišče

Dve veliki teleskopski dvigali družbe Prangl sta sodelovali pri demontaži opuščenega visokoregalnega skladišča za pnevmatike.
Država:Avstrija
Kraj:Traiskirchen
Obdobje:februar 2015 – marec 2015
Skrbnik:Klaus Obertscheider

Izziv

Razstavljanje kot se »šika«

Na nekdanjem območju tovarne Semperit v Traiskirchenu naj bi zgradili poslovno cono. Obstoječa infrastruktura, hale in pisarne, je bila predvidena za nadaljnjo uporabo. Vendar pa je 30 m visoko, 60 m široko in 130 m dolgo visokoregalno skladišče na priključenem sosednjem zemljišču moralo narediti prostor za novo. In to čim prej.

Naša rešitev

Razstavljanje s teleskopskim dvigalom nosilnosti 500 t

Hitra demontaža je bila torej osnova tega naročila. Družba Prangl je pripravila koncept, ki je omogočal celotno demontažo 7.800 m2 velike hale z enega samega stojnega mesta dvigala. Brez enega samega premeščanja! Bremena s posamično težo 3,5 t in dosežne razdalje do 106 m je lahko zmogel le eden: teleskopsko dvigalo nosilnosti 500 t. Postavili smo ga z maksimalno dolžino sistema 145 m in s 180-tonskimi protiutežmi. Skupna teža tega velikana s polno opremo je znašala 320 t.

Točke za Prangl na osnovi izkušenj

Stojno mesto za dvigalo smo morali torej skrbno izbrati. Poleg tega smo morali z njega odstraniti ograje in ga strokovno ustrezno pripraviti. Tudi v tej fazi se je lahko naročnik popolnoma zanesel na podporo strokovnjakov družbe Prangl.
Dodatno smo uporabili še teleskopsko dvigalo nosilnosti 350 t s stranskim »Superliftom« (naprava za povečanje dvižne kapacitete in stabilnosti ter okretnosti dvigala), teleskopsko dvigalo nosilnosti 100 t, pozneje pa še teleskopsko gosenično dvigalo nosilnosti 100 t.

Zmogljivi paket teleskopskih dvigal

Veliki projekti, kot je ta, zahtevajo zanesljivega partnerja. Da je naročilo prejel Prangl, vsekakor ni bil slučaj. Na eni strani je naročnika prepričala naša paketna ponudba dveh, tako velikih teleskopskih dvigal. Na drugi strani sta bila inovativni koncept in temeljito načrtovanje nadaljnja argumenta za izbiro družbe Prangl. Po zaključku projekta so bili vsi udeleženi z našimi dvižnimi storitvami izjemno zadovoljni.

Rušenja oz. razstavljanja stavb se je treba vedno lotiti z največjo previdnostjo. A vse skupaj je bilo dobro načrtovano in zato tudi uspešno.
Klaus Obertscheiderprodaja/svetovanje

Piškotki

Ta spletna stran uporablja tehnično nujno potrebne piškotke. Za prikaz videoposnetkov potrebujemo vaše soglasje za prenos funkcionalnih piškotkov. Z vašim privoljenjem v prenos funkcionalnih piškotkov zajemamo anonimizirane podatke o uporabniškem vedenju, da bo naša spletna stran prijaznejša uporabnikom. Za več informacij kliknite našo Izjavo o varstvu podatkov.