Januar 2015

UKC Celovec

Družba Prangl je prejela naročilo za dostavo in montažo modularne stavbe za univerzitetno kliniko v Celovcu.
Država:Avstrija
Kraj:Bad St. Leonhard – Klagenfurt
Obdobje:januar 2015 – februar 2015
Skrbnik:Jochen Schmidt
Markus Winter

Izziv

Prevoz s presežno širino

Skupno 15 prostorskih enot s posamično težo do 28 t in posamično širino do 6 m smo morali dostaviti, dvigniti in namestiti. Izziv pri tem je bil na eni strani časovni pritisk, na drugi pa presežna širina posamičnih montažnih objektov. Zato smo lahko nekatere od njih prevažali samo ponoči – s tremi 3-osnimi vlačilci s 3-osnimi nizkopodnimi polpriklopniki.

Naša rešitev

Priprava je vse

Da smo lahko široke prevozne enote uspešno prepeljali na cilj, je bilo potrebnih precej priprav. Točna analiza izbrane prevozne poti je pri tovrstnih posebnih prevozih nepogrešljiva. Kajti vsi zavoji niso primerni in vsi mostovi niso dovolj visoki za obilno obložene tovorne enote. Tako smo morali v enem primeru zapreti celoten cestni potek, da bi lahko zagotovili dovoz tako širokih prevoznih enot.

Natančno delo s teleskopskim dvigalom

Tudi dviganje in nameščanje montažnih modulov s teleskopskim dvigalom nosilnosti 350-t sta zahtevala polno pozornost Pranglove ekipe. Zaradi bolnišnične podzemne garaže so bile možnosti postavitve dvigala zelo omejene. Za izvedbo nekega dviga smo morali celo posekati drevo. Samo tako smo lahko pridobili zadostno stojno in podporno površino za dvigalo. Položaj je otežilo tudi bližnje pristajališče za helikopterje: zaradi varnosti smo morali vsako minuto upoštevati maksimalno višino roke dvigala 46 m.

Z natančnostjo do uspeha

Natančno načrtovanje in delo vseh udeleženih sta se ponovno izplačala. Vse prevozne enote so na gradbišče prispele pravočasno. Dvižna dela smo izvedli brez neljubih pripetljajev. Tako smo naročilo izvedli v polno zadovoljstvo stranke.

S popolno usklajenim prevozom težkih tovorov in dvižnimi deli z mobilnimi dvigali je bila izvedba zelo enostavna in učinkovita.
Jochen Schmidtvodja prevozov težkih tovorov in posebnih prevozov

Piškotki

Ta spletna stran uporablja tehnično nujno potrebne piškotke. Za prikaz videoposnetkov potrebujemo vaše soglasje za prenos funkcionalnih piškotkov. Z vašim privoljenjem v prenos funkcionalnih piškotkov zajemamo anonimizirane podatke o uporabniškem vedenju, da bo naša spletna stran prijaznejša uporabnikom. Za več informacij kliknite našo Izjavo o varstvu podatkov.