April 2020

Zamenjava komponent

Tudi vetrne elektrarne je treba vzdrževati. Najmočnejše teleskopsko dvigalo v Avstriji je za to delo najprimernejše.
Država:Avstrija
Kraj:Maustrenk
Obdobje:30. 3. 2020 – 15. 4. 2020
Skrbnik:Klaus Obertscheider

Izziv

Servisni poseg v vetrni elektrarni Maustrenk

Pri dveh vetrnih turbinah razreda MW v elektrarni Maustrenk je bila na vrsti zamenjava generatorja in gonila (oz. multiplikatorja) vetrne turbine. Nalogo je naročnik zaupal družbi Prangl kot dolgoletnemu zanesljivemu partnerju v panogi vetrne energije. Rumena ekipa pa svoje vrhunske strokovnosti ne dokazuje samo pri načrtovanju novih projektov temveč tudi pri nudenju celovite podpore servisnim ekipam.

Naša rešitev

PTK 1000 kot idealna naprava

Prav pri okvarjenih napravah je prilagodljivost in hitra odzivnost velikega pomena, saj mora biti mirovanje naprave čim krajše za čim manjšo izgubo donosa. Zato smo v Maustrenku 18-tonski gonili in 6-tonska generatorja dvignili in namestili z najmočnejšim teleskopskim dvigalom Avstrije nosilnosti 1000 t. Ker ima dolgo teleskopsko roko, se PTK 1000 izkaže s posebej kratkim časom montaže, premeščanja in demontaže. Prav ti dejavniki so posebej pomembni pri časovno omejenih storitvah.

Z izkušnjami in vrhunsko opremo do uspeha

Tako je bil na terenu elektrarne postavljen rumeni velikan s kavljem na višini 115,6 m. Sestavljen je tehtal spoštovanja vrednih 255,8 t. Dviganje in nameščanje generatorjev je, kljub vetru, ki ga ni mogoče načrtovati, potekalo brez posebnosti. Največji izziv pri tovrstnih projektih predstavlja prav veter. Toda naše izkušeno strokovno osebje z vrhunsko opremo je opravilo tudi s to težavo.

Že leta podpiramo servisne ekipe ponudnikov vetrne energije. Naš PTK 1000 je idealno dvigalo za ta namen.
Klaus Obertscheiderprodaja/svetovanje

Piškotki

Ta spletna stran uporablja tehnično nujno potrebne piškotke. Za prikaz videoposnetkov potrebujemo vaše soglasje za prenos funkcionalnih piškotkov. Z vašim privoljenjem v prenos funkcionalnih piškotkov zajemamo anonimizirane podatke o uporabniškem vedenju, da bo naša spletna stran prijaznejša uporabnikom. Za več informacij kliknite našo Izjavo o varstvu podatkov.