Januar 2017

Dva mostova

Na območju dunajskega glavnega kolodvora sestavljali dva mostova
Država:Avstrija
Kraj:Dunaj
Obdobje:januar 2017
Skrbnik:Klaus Obertscheider

Izziv

Dviganje težkih bremen – vsakdan pri Pranglu

Kempelenov most in Hüttenbrennerjeva brv povezujeta dunajski glavni kolodvor s cesto Gudrunstraße. Večji od obeh, Kempelenov most, je sestavljen iz štirih delov, ki so jih dostavili iz Nemčije. Pri montaži mosta je vskočil Prangl – konec koncev je podjetje mojster dviganja težkih stvari.

Naša rešitev

Teleskopsko dvigalo nosilnosti 500 t je dvignilo do 71 t

S teleskopskim dvigalom nosilnosti 500 t smo dele Kempelenovega mosta dvignili in namestili na posebej zanje predvideno montažno konstrukcijo. Da bi lahko dele s posamično dolžino do 18 m, posamično širino do 7,10 m in težo do 71 t ustrezno izmerili, smo jih morali natančno postaviti na pripravljene konstrukcije.

Izbira pravega dvigala je bila odločilna

Podoben je tudi postopek pri Hüttenbrennerjevi brvi, ki še sledi. Pri tem, manjšem mostu je šlo za dvig dveh delov s težo po 55 t na pripravljeni ogrodji. Nato je ponovno sledilo merjenje in varjenje za izdelavo nosilne konstrukcije. Načrtovanje in študija izvedljivosti sta rodila koncept, ki je predvideval le en tip dvigala. Tako je bil potek projekta tudi stroškovno optimiziran.

Do 71 t težke in do 18 m dolge dele so pripeljali iz Nemčije. Na zelo malo prostora smo jih nazadnje dvignili na predvidena mesta za montažo.
Klaus Obertscheiderprodaja/svetovanje

Piškotki

Ta spletna stran uporablja tehnično nujno potrebne piškotke. Za prikaz videoposnetkov potrebujemo vaše soglasje za prenos funkcionalnih piškotkov. Z vašim privoljenjem v prenos funkcionalnih piškotkov zajemamo anonimizirane podatke o uporabniškem vedenju, da bo naša spletna stran prijaznejša uporabnikom. Za več informacij kliknite našo Izjavo o varstvu podatkov.