April 2017

Tovarna Agrana

Za namene vzdrževanja je bilo treba dele Agrane, tovarne bioetanola, začasno zapreti.
Država:Avstrija
Kraj:Pischelsdorf
Obdobje:april 2017 – maj 2017
Skrbnik:Markus Stangl

Izziv

Izziv za teleskopska dvigala, viličarje in delovne ploščadi

Z do deset stroji naenkrat je družba Prangl podpirala vzdrževalna dela v tovarni Agrana. Pri dvižnih delih na različnih območjih tovarne bioetaola sta sodelovali teleskopski dvigali nosilnosti 60 t in 70 t. Za podporo pri delu pa smo uporabili viličarje, zglobne, stebrne in škarjaste dvižne delovne ploščadi z upravljalnim osebjem.

Naša rešitev

Natančno delo upravljavcev v rumenem

Na območju tovarne Agrana je imela družba Prangl kaj delati. Glavni razlog za letošnje mirovanje obrata je bila gotovo težavna zamenjava 51-tonskega bobnastega sušilnika. V ožinah med obstoječimi stavbami smo morali sušilnik dvigniti in na njegovo mesto postaviti novega. Z dobrim načrtovanjem in natančnim delom upravljavcev dvigal sta ta dva kočljiva dviga potekala popolno.

Premestitev s polpriklopnikom

Stari bobnasti sušilnik smo kar z velikim dvigalom naložili na Pranglov polpriklopnik in ga znotraj območja tovarne premaknili za 200 m. Od tod ga je teleskopsko dvigalo nosilnosti 200 t dvignilo in odstavilo na mestu, predvidenem za nadaljnji odvoz. Dan potem smo nov, prav tako 51 t težak bobnasti sušilnik previdno dvignili in namestili na njegovo delovno mesto, da je bilo spet mogoče ponovno vzpostaviti prejšnje stanje obrata.

Dnevno usklajevanje med naročnikom in družbo Prangl

Ker so za prekinitev delovanja obrata predvideli le devet dni, je bilo izjemno dobro usklajevanje nujnost.  Dnevno usklajevanje med naročnikom in Pranglovo ekipo je potekalo tako dobro, da so bila vsa dela izvedena pravočasno in v zadovoljstvo vseh udeleženih. Enkrat več so Pranglovi strokovnjaki dokazali, da učinkovito »premikajo svet strank«.

Z izzivi rastemo.
Markus Stanglprodaja/svetovanje

Piškotki

Ta spletna stran uporablja tehnično nujno potrebne piškotke. Za prikaz videoposnetkov potrebujemo vaše soglasje za prenos funkcionalnih piškotkov. Z vašim privoljenjem v prenos funkcionalnih piškotkov zajemamo anonimizirane podatke o uporabniškem vedenju, da bo naša spletna stran prijaznejša uporabnikom. Za več informacij kliknite našo Izjavo o varstvu podatkov.