December 2019

Sušilnik

V sežigalnico Simmeringer Haide je bilo treba prepeljati in v njej namestiti dva sušilnika blata iz čistilnih naprav.
Država:Avstrija
Kraj:Steinhaus bei Wels – Dunaj
Obdobje:16. 12. 2019 – 19. 12. 2019
Skrbnik:Wolfgang Weihs

Izziv

Strokovno načrtovanje, popolna oprema

Pozicioniranje dveh, 117 t težkih in 15 m dolgih, sušilnikov blata je zahtevalo povezovanje več disciplin družbe Prangl. Zahvaljujoč odličnemu načrtovanju smo se hitro odločili za pravi – in najverjetneje tudi edino pravilni – postopek. Prava kombinacija izbrane opreme je bila odločilna za uspeh tega projekta.

Naša rešitev

Dva 39 m dolga težkokategornika

V dveh različnih dneh smo sušilnika blata na skupno 18 oseh prepeljali iz Zgornje Avstrije na Dunaj. Spektakularna sta bila zlasti nočna prevoza skozi Dunaj. Izurjeni vozniki družbe Prangl so spretno manevrirali 39-metrske transportne enote za prevoz težkih tovorov skozi vse ožine avstrijske prestolnice. Nakladalno dvigalo nosilnosti 100 t je nudilo podporo pri številnih ukrepih preusmerjanja prometa, tudi denimo z začasnim odstranjevanjem betonskih varnostnih ograj, za gladek potek prevoza.

Naloga za teleskopsko dvigalo nosilnosti 500 t

Ker je bilo na cilju malo prostora, smo morali predolga sušilnika  raztovoriti s teleskopskim dvigalom nosilnosti 500 t. Po kratkem vmesnem skladiščenju je rumeni orjak vsak sušilnik posebej dvignil na tirni sistem PVSL 75. Samo s posebnim tirnim sistemom je bilo mogoče sušilnika prepeljati v ustrezno stavbo. Zahvaljujoč kompaktni izvedbi tudi omejena višina namestitve ni predstavljala težav.

Velika zavzetost Pranglove ekipe

Na koncu smo sušilnika porinili v končni položaj in ju ustrezno priključili. V novih sušilnikih obdelajo že dehidrirano blato iz čistilnih naprav, ki ga nato v mešalniku zmešajo z odpadnim in uporabnim kurilnim oljem. V nadaljnjem koraku pri sežiganju nastaneta električni tok in toplotna energija za oskrbo mesta Dunaj. Zaradi angažiranosti naše celotne ekipe so bila dela opravljena hitreje kot načrtovano.

Vsi oddelki družbe Prangl so z roko v roki dosegli uspeh.
Wolfgang Weihsvodja projekta

Piškotki

Ta spletna stran uporablja tehnično nujno potrebne piškotke. Za prikaz videoposnetkov potrebujemo vaše soglasje za prenos funkcionalnih piškotkov. Z vašim privoljenjem v prenos funkcionalnih piškotkov zajemamo anonimizirane podatke o uporabniškem vedenju, da bo naša spletna stran prijaznejša uporabnikom. Za več informacij kliknite našo Izjavo o varstvu podatkov.