Junij 2019

Stavba postsparkasse

Za oceno fasade zgodovinske stavbe so potrebovali posebno opremo.
Država:Avstrija
Kraj:Dunaj
Obdobje:29. 04. 2019 – 14. 06. 2019
Skrbnik:Thomas Bauer

Izziv

Pregled fasade poštne hranilnice Postsparkasse

Stavba Postsparkasse arhitekta Otta Wagnerja velja kot ključno delo evropske moderne in dunajskega »Jugendstila«. Njena gradnja je potekala med leti 1904 in 1912, z njo pa je ustvaril svoje najsodobnejše in najpomembnejše delo. Treba je bilo torej pregledati in oceniti fasado iz marmornih plošč in z aluminijem prevlečenih, železnih zatičev (tehnična nujnost in simbol varne hrambe denarja).

Naša rešitev

Dvižna ploščad z delovno višino 37 m in s košaro za tri osebe

Čeprav nam je z dobro izbrano opremo uspelo skrajšati čas dela, smo morali večkrat odstraniti in ponovno namestiti prometne znake in zapore. Tudi za to je ekipa družbe Prangl odlično poskrbela in enkrat več dokazala, da smo zanesljiv partner v vseh pogledih. Prangl lahko pomaga tudi, kadar zgodovinske stavbe potrebujejo nego. Navsezadnje je bila rumena naprava 1,5 meseca v uporabi za presojo fasade zgodovinskega pomena.

S prepričljivim stranskim dosegom smo prihranili čas.

S stranskim dosegom nad 20 m smo lahko s to delovno ploščadjo iz enega položaja pokrili sorazmerno veliko površino fasade. Zato naprave ni bilo treba pogosto premeščati. Z obema ukrepoma (visoka tovorna obremenitev in dolg stranski izteg košare) smo skrajšali čas projektne uporabe in pospešili pridobitev rezultatov presoje.

Tudi zgodovinske stavbe potrebujejo nego! Na pomoč je priskočila družba Prangl.
Thomas Bauerprodaja/svetovanje

Piškotki

Ta spletna stran uporablja tehnično nujno potrebne piškotke. Za prikaz videoposnetkov potrebujemo vaše soglasje za prenos funkcionalnih piškotkov. Z vašim privoljenjem v prenos funkcionalnih piškotkov zajemamo anonimizirane podatke o uporabniškem vedenju, da bo naša spletna stran prijaznejša uporabnikom. Za več informacij kliknite našo Izjavo o varstvu podatkov.