April 2016

Logistična veriga

Strokovna prevoz in prekladanje dveh velikanskih gradbenih elementov v pristanišču Krems.
Država:Avstrija
Kraj:Weiz – Krems
Obdobje:april 2016
Skrbnik:Jochen Schmidt

Izziv

Prangl kot strokovnjak za posebne prevoze

Izzivi posebnega prevoza gradbenih elementov s širino 6,80 m in posamično težo slabih 86 t, manevriranja skozi ožine mestnega središča in strokovnega razkladanja z dvigali »ravno ob pravem času« –  prava naloga za družbo Prangl. Naročilo posebnega prevoza je družba Prangl prejela na osnovi dolgoletnega sodelovanja z donavskim pristaniščem v Kremsu.

Naša rešitev

Veličasten prizor za gledalce

Dva največja gradbena elementa je bilo treba prepeljati iz Weiza v pristanišče Krems. Skupne transportne dimenzije 27 m dolžine, 6,80 m širine in 4,50 m višine ter skupna transportna teža 132 t pa niso poskrbeli le za veličasten prizor temveč tudi za velik izziv za Pranglove strokovnjake.

Pranglova ekipa premagala ozke ovinke in gradbišča

Posebej vožnja skozi ozke predele mestnega jedra Weiza in nekatera gradbišča na območju avtoceste A2 so od izkušenih voznikov zahtevala vso znanje. Na osnovi podrobnega načrtovanja prevoza in odličnega sodelovanja uigrane Pranglove ekipe tudi te vmesne postaje niso povzročale težav. Oba posebna prevoza sta v pristanišče prispela v Krems po načrtu in po po pribl. sedemurni vožnji v koloni. Tam je gradbena elementa prevzelo teleskopsko dvigalo nosilnosti 220 t, ki ju je raztovorilo z največjo previdnostjo.

Razkladanje z dvigalom v pristanišču Krems kot krona projekta

Gradbena elementa so v nadaljevanju iz Kremsa, z rečno ladjo za notranji promet, prepeljali proti pristanišču na Severnem morju. Pranglova ekipa je vesela, da so posebna prevoza do donavskega pristanišča Krems in razkladanje z dvigalom potekali brezhibno in da je bila stranka izredno zadovoljna. Družba Prangl je tako pridobila nove točke kot zanesljiv storitveni partner in prispevala k uspešni izvedbi celotne logistike.

Misli na veliko, naredi še večje! Posebej zahtevni prevozi težkih tovorov nam dajejo čisto posebno motivacijo.
Jochen Schmidtvodja prevozov težkih tovorov in posebnih prevozov

Piškotki

Ta spletna stran uporablja tehnično nujno potrebne piškotke. Za prikaz videoposnetkov potrebujemo vaše soglasje za prenos funkcionalnih piškotkov. Z vašim privoljenjem v prenos funkcionalnih piškotkov zajemamo anonimizirane podatke o uporabniškem vedenju, da bo naša spletna stran prijaznejša uporabnikom. Za več informacij kliknite našo Izjavo o varstvu podatkov.