November 2016

Jekleni stolpi

Naša oprema za prevoz težkih tovorov je bila tokrat spet v službi vetrne energije.
Država:Avstrija
Kraj:Krems – Paasdorf
Obdobje:oktober 2016 – november 2016
Skrbnik:Andreas Schneider
Roberto Giuffrida

Izziv

Naloga za družbo Prangl, transportnega specialista na področju vetrne energije

Zaradi gradbišča na prevozni poti iz Nemčije v Avstrijo je bilo treba 11 jeklenih segmentov stebrov vetrnih turbin prepeljati v Avstrijo z rečno ladjo. Skupaj z donavskim pristaniščem Krems smo izdelali ustrezen logistični koncept. S skupno 11 prevozi smo jeklene segmente po cesti prepeljali v vetrno elektrarno Paasdorf.

Naša rešitev

Tandemski dvig kot posebni izziv

Za to nalogo je veljalo najprej izdelati natančen koncept. Kajti pri maksimalni transportni dolžini 49 m je bilo treba že predhodno dobro premisliti, kako se bomo zadeve lotili. Razkladanje z ladje s pristaniškim dvigalom in teleskopskim dvigalom nosilnosti 130 t. Zaradi različnih tehnologij dvigal je tak tandemski dvig vedno poseben izziv.

Pranglova ekipa je premagala vse težave

Po uspešnem razkladanju je bilo treba do 118 težke posebne prevoze varno spraviti na območje vetrne elektrarne. V nočnih urah so Pranglovi strokovnjaki to odlično izvedli, pri čemer so del poti prevozili po nasprotnem voznem pasu ceste S5. Za zadnji kos poti je prišla v poštev le vzvratna vožnja. Le tako smo lahko zagotovili optimalen položaj za naknadno postavitev vetrnih turbin.

Kdor hoče graditi visoke stolpe, se mu ni treba dolgo muditi pri Pranglu. Tudi naloge z najvišjimi zahtevami opravimo hitro.
Roberto GiuffridaNotranja služba, prodaja/dispozicija

Piškotki

Ta spletna stran uporablja tehnično nujno potrebne piškotke. Za prikaz videoposnetkov potrebujemo vaše soglasje za prenos funkcionalnih piškotkov. Z vašim privoljenjem v prenos funkcionalnih piškotkov zajemamo anonimizirane podatke o uporabniškem vedenju, da bo naša spletna stran prijaznejša uporabnikom. Za več informacij kliknite našo Izjavo o varstvu podatkov.