Januar 2019

Lidl

Do leta 2021 bo v Spodnji Avstriji nastajal nov logistični center podjetja Lidl Avstrija. Tudi Prangl sodeluje.
Država:Avstrija
Kraj:Großebersdorf
Obdobje:november 2018 – junij 2019
Skrbnik:Klaus Obertscheider

Izziv

Lidl Avstrija gradi nov logistični center

Lidl Avstrija se širi zlasti na širšem območju Dunaja. Logistični center v Müllendorfu, ki trenutno oskrbuje točno to območje, ne more zagotoviti potrebnih kapacitet za nadaljnje širjenje podjetja. Zato bodo v Großebersdorfu investirali 150 milijonov evrov in ustvarili 240 novih delovnih mest. Gre za enega največjih logističnih centrov znotraj skupine Lidl.

Naša rešitev

Prangl nudil teleskopska in gosenična dvigala

Gradnjo novega logističnega centra naj bi zaključili v rekordnem času 2,5 let. Zato so potrebni izkušeni partnerji. Mednje spada podjetje Prangl, ki je priskrbelo teleskopska in gosenična dvigala. Za dviganje železobetonskih temeljev in lahkih betonskih montažnih elementov smo uporabili teleskopska dvigala nosilnosti 100, 120, 250 in 300 t. Težke montažne elemente (podpornike, kasetne strope in nosilce) z dolžinami do 24 m in posamično težo do 54 t smo namestili z dvema goseničnima dvigaloma nosilnosti 280 t in 400 t.

Optimalna izvedba s Pranglovim znanjem

Za doseganje rokov v tesnem časovnem okviru je nujna dobra uskladitev na delovišču, vsekakor pa tudi izredno natančno predhodno načrtovanje. Ker so bili Pranglovi strokovnjaki od samega začetka vključeni v načrtovanje gradbišča in postavitve dvigal, so lahko uporabili veliko svojega znanja in ustrezno prilagodili vse postopke.

Na pomoč smo priskočili že v fazi načrtovanja. Zato smo imeli že v zgodnji fazi pregled nad zahtevanimi deli in tako lahko strankama ponudili najgospodarnejšo rešitev.
Klaus Obertscheiderprodaja/svetovanje

Piškotki

Ta spletna stran uporablja tehnično nujno potrebne piškotke. Za prikaz videoposnetkov potrebujemo vaše soglasje za prenos funkcionalnih piškotkov. Z vašim privoljenjem v prenos funkcionalnih piškotkov zajemamo anonimizirane podatke o uporabniškem vedenju, da bo naša spletna stran prijaznejša uporabnikom. Za več informacij kliknite našo Izjavo o varstvu podatkov.