April 2018

Betonski montažni elementi

Rumeni stroji so, nedaleč od novega sedeža družbe Prangl, dvigali številne montažne elemente.
Država:Avstrija
Kraj:Dunaj
Obdobje:januar 2018 – maj 2018
Skrbnik:Klaus Obertscheider

Izziv

Dvigala pri gradnji obrata

Na pribl. 10.500 m² površine bo do pomladi 2019 nastajal nov obrat s pisarnami, halami, prodajnimi prostori in avtomatiziranim visokoregalnim skladiščem. Družba Prangl skoraj ekskluzivno oskrbuje gradbišče z različno opremo za dviganje betonskih montažnih elementov, kot so npr. prečni nosilci, strešni nosilci in podporniki ter vse montažne stene in stopnišča.

Naša rešitev

Gosenično dvigalo, teleskopsko dvigalo in teleskopske delovne ploščadi

Betonske montažne elemente s posamično težo do 39 t smo dvigali in nameščali z goseničnim dvigalom nosilnosti 280 t, montažne stene in stopnišča pa s teleskopskima dvigaloma nosilnosti 100 t oz. 130 t. Za dodatno podporo smo uporabili še dve teleskopski delovni ploščadi z raztegom do 21 m. Pri projektih, ki zahtevajo sodelovanje več disciplin, je zanesljiv lokalni partner še posebej pomemben. Zaradi bližine gradbišča in celostnega vpogleda generalnega ponudnika storitev v potek gradnje, imajo vsi udeleženi vselej dostop do pravih strojev za določen namen. Naš koncept »Vse na enem mestu« se je tudi v tem primeru izkazal kot najvarčnejši.

Pri skupnem načrtovanju s stranko je bilo kmalu jasno, da je prava naprava za projekt gosenično dvigalo. Zaradi uspešnega napredovanja gradnje je stranka napravo takoj rezervirala tudi za svoj naslednji projekt.
Klaus Obertscheiderprodaja/svetovanje

Piškotki

Ta spletna stran uporablja tehnično nujno potrebne piškotke. Za prikaz videoposnetkov potrebujemo vaše soglasje za prenos funkcionalnih piškotkov. Z vašim privoljenjem v prenos funkcionalnih piškotkov zajemamo anonimizirane podatke o uporabniškem vedenju, da bo naša spletna stran prijaznejša uporabnikom. Za več informacij kliknite našo Izjavo o varstvu podatkov.