Oktober 2018

Ikea

Ikea v nov logistični center na Dunaju vložila 70 milijonov evrov. Družba Prangl pri tem projektu seveda ne sme manjkati.
Država:Avstrija
Kraj:Perg – Dunaj
Obdobje:september 2018 – februar 2019
Skrbnik:Herbert Hamberger
Jochen Schmidt

Izziv

Ikein sodobni logistični center na Dunaju

Ikea se želi še bolj približati strankam. Na neto površini 50.000 m2 (v dveh nadstropjih) nastaja sodoben logistični center, ki bo na eni strani služil kot skladišče, na drugi pa bodo od tod vršili vse prihodnje neposredne dobave strankam na območju Dunaja. Ikeinim strankam bodo z Dunaja blago dobavljali po celotni Avstriji že od jeseni 2019.

Naša rešitev

Nočni prevozi 500 železobetonskih elementov

Osnovno konstrukcijo hale sestavljajo stebri in nosilci iz železobetona, z dolžinami do 31 m in posamično težo do 71 t. Vendar pa so dimenzije v manjši meri predstavljale razlog za zahtevnost projekta. Več preglavic nam je delala množina prevozov. Včasih je bilo treba izvesti tudi po pet prevozov na noč. Skupno smo morali treba iz Perga na Dunaj prepeljati okrog 500 železobetonskih elementov – in to v obdobju 3 do 5 mesecev.

Prevozna pot kot izziv zaradi transportnih dolžin

Zaradi transportnih dolžin po skoraj 40 m je načrtovanje prevozne poti zahtevalo posebno pozornost. Tako je bilo, recimo na območju križišča za floridsdorfskim mostom, nujno obračanje. Pred izvedbo takega projekta je natančno logistično načrtovanje seveda nepogrešljivo. Skupaj s stranko smo določili jasen časovni okvir, ki je vsem udeleženim omogočal zadovoljivo izvedbo del. Navsezadnje želijo vse Ikeine stranke svoje Billy-je ipd. prejeti še pravočasno za Božič 2019.

Uspeh ni naključje! Za izvedbo nad 500 posebnih prevozov v središče Dunaja je odločilno popolno načrtovanje.
Jochen Schmidtvodja prevozov težkih tovorov in posebnih prevozov

Piškotki

Ta spletna stran uporablja tehnično nujno potrebne piškotke. Za prikaz videoposnetkov potrebujemo vaše soglasje za prenos funkcionalnih piškotkov. Z vašim privoljenjem v prenos funkcionalnih piškotkov zajemamo anonimizirane podatke o uporabniškem vedenju, da bo naša spletna stran prijaznejša uporabnikom. Za več informacij kliknite našo Izjavo o varstvu podatkov.