December 2017

Elektrarna na biomaso

Pri postavljanju elektrarne na biomaso na Hrvaškem je Prangl sodeloval z več stroji.
Država:Hrvaška
Kraj:Grubišno Polje
Obdobje:avgust 2017 – december 2017
Skrbnik:Hrvoje Kalmar

Izziv

Zaželena specialna oprema družbe Prangl

V hrvaškem mestu Grubišno Polje vložili pribl. 34 milijonov evrov v novo elektrarno na biomaso. Delovati naj bi začela konec leta 2018 in proizvajala 5 MW električnega toka ter 6,5 MW toplote. Družba Prangl je ekskluzivno dala na voljo celotno dvižno opremo in bila na delovišču prisotna z več stroji.

Naša rešitev

Srčika vseh dvižnih del je bilo mobilno dvigalo nosilnosti 350 t

Sodelovali so: Teleskopska dvigala nosilnosti 35, 100 in 120 t, 2 x delovna ploščad z dvižno višino 18 m in 3 x delovna ploščad z višino 26 m ter pet teleskopskih viličarjev nosilnosti 1 t. V osredju je vsekakor bilo mobilno dvigalo nosilnosti 350 t. Z njim smo dvignili in namestili in namestili 32-tonsko streho rotacijske peči. Streho s težo 32 t in s premerom 11,5 m smo sestavili zunaj kompleksa. Nato smo jo s tovornjakom prepeljali do točke prekladanja, tam pa je sledil dvig z velikim dvigalom (z razponom 21 m). S tem smo se izognili demontaži ograje ter dolgotrajnemu razstavljanju ter montažnim delom.

Odlično čezmejno sodelovanje

Družba Prangl je bila v tem primeru podizvajalec generalnega izvajalca in s tem odgovorna za uskladitev vseh podizvedbenih del. Poleg tega se je Pranglova ekipa izkazala z odličnim čezmejnim sodelovanjem. Navsezadnje so bili na gradbišču prisotni sodelavci družbe Prangl s Hrvaške ter iz Slovenije in Avstrije. Da so bila dela izvedena v polno zadovoljstvo vseh udeleženih, zato ni treba niti posebej omenjati, ...

Čeprav je Prangl rumen, smo včasih tudi zeleni. Prangl je znova sodeloval v projektu za obnovljivo energijo.
Hrvoje Kalmarprodaja/svetovanje

Piškotki

Ta spletna stran uporablja tehnično nujno potrebne piškotke. Za prikaz videoposnetkov potrebujemo vaše soglasje za prenos funkcionalnih piškotkov. Z vašim privoljenjem v prenos funkcionalnih piškotkov zajemamo anonimizirane podatke o uporabniškem vedenju, da bo naša spletna stran prijaznejša uporabnikom. Za več informacij kliknite našo Izjavo o varstvu podatkov.