Oktober 2017

Mestni stolp

Köflaški mestni stolp prepeljan od rotovža do krožišča in tam spoštljivo vidno izpostavljen.
Država:Avstrija
Kraj:Köflach
Obdobje:oktober 2017 – oktober 2017
Skrbnik:Jürgen Wörndle

Izziv

Družba Prangl je ekskluzivno prevzela posebni prevoz in dvižna dela

Štajerska mestna občina Köflach je dobila nov razpoznavni znak. Mestni stolp, ki je dotlej stal zraven mestne hiše, smo premestili v središče krožišča zvezne ceste B70 na robu mesta. Družba Prangl je prejela ekskluzivno naročilo za posebni prevoz in dvižna dela.

Naša rešitev

Dvig s teleskopskim dvigalom nosilnosti 200 t

S teleskopskim dvigalom nosilnosti 200 t smo mestni stolp dvignili na pribl. 25 m dolg nizkopodni priklopnik. Vozilo se je nato korakoma pomikalo skozi ozke ulice mestnega jedra v Köflachu. Velik del poti se je pomikalo vzvratno. A niti teža stolpa 15 t niti dolžina transportnega sestava nista predstavljali dejanskega izziva. Skupna višina slabih 11 m je od ekipe zahtevala največjo možno osredotočenost in natančnost. Kajti mestni stolp so prepeljali v enem kosu in v navpičnem položaju.

Nizkopodni transporter le en centimeter nad tlemi

Da bi zmanjšali nevarnost prevrnitve, smo transporter znižali na pribl. centimeter od tal. Zaradi visokega težišča je bil vsak manevrski premik odločilen. Napeti trenutki so se vrstili tudi ob tem ali onem kandelabru. Ponekod je bil mestni stolp le nekaj centimetrov oddaljen od cestne svetilke. Z izkušnjami in uigranostjo celotne Pranglove ekipe smo z vsako oviro opravili z odliko.

One-Stop-Shopping – prednost brez vmesnikov

Za ograjo so številni gledalci spremljali stolp na poti na novo, častno izpostavljeno stojišče.  In ob velikem interesu medijev ter občinstva smo köflaški razpoznavni znak, s teleskopskim dvigalom nosilnosti 200 t, varno prestavili na sredino krožišča. Enkrat več so se pokazale prednosti koncepta »One-Stop-Shopping« ali »Vse na enem mestu«.

Če bi bilo preprosto, bi to ja lahko naredil vsak.
Jürgen Wörndleprodaja/svetovanje

Piškotki

Ta spletna stran uporablja tehnično nujno potrebne piškotke. Za prikaz videoposnetkov potrebujemo vaše soglasje za prenos funkcionalnih piškotkov. Z vašim privoljenjem v prenos funkcionalnih piškotkov zajemamo anonimizirane podatke o uporabniškem vedenju, da bo naša spletna stran prijaznejša uporabnikom. Za več informacij kliknite našo Izjavo o varstvu podatkov.