Junij 2015

100. Tramvaj V Manchestru

Manchesterska družba za javni promet slavi dostavo 100. tramvaja, model M5000.
Država:Avstrija / Združeno kraljestvo
Kraj:Dunaj / Manchester
Obdobje:junij, 2015
Skrbnik:Roberto Giuffrida

Izziv

Posebni prevoz s 4-osnim vlačilcem

Pred 5,5 leti je bil z Dunaja v Manchaster prepeljan prvi tramvaj (vlak za cestno železnico). Kot že takrat, je družba Prangl tudi pri dostavi 100. tramvaja v Manchaster prevzela celotni logistični koncept in izvedbo. Za dostavo jubilejnega vlaka na manchestersko ulico Queens Road, je moral 4-osni vlačilec s specialnim priklopnikom za tirna vozila prepotovati 1.800 km ( od tega 400 km po vodi).

Naša rešitev

Obsežni transportni koncept

Kot celostni ponudnik je družba Prangl poskrbela ne le za prevoz po cesti temveč tudi za prevoz celotnega prevoznega sestava s trajektom iz pristanišča Rotterdam v pristanišče Hull. Od tod se je pot v središče Mancehstra nadaljevala po cesti. Zaradi pomembnosti tramvaja za lokalni javni promet smo oba voznika opremili z iPadom, da sta lahko na poti v živo prenašala posnetke prevoza pošiljatelju in prejemniku vlaka.

Strokovnjaki za prevoz tirnih vozil

Kot pri 99 vlakih cestne železnice doslej, je tudi ta posebni prevoz potekal v zadovoljstvo vseh udeleženih. Navsezadnje smo pri Pranglu za tovrstne projekte odlično opremljeni. To dokazujejo številni opravljeni prevozi tirnih vozil. Isti tip vlaka kot v Manchestru uporabljajo tudi v drugih evropskih metropolah, kot so Köln, Rotterdam ali Stockholm. Tudi pri prevozih na nekatere od teh lokacij so sodelovali Pranglovi strokovnjaki za prevoz težkih tovorov.

Tudi Prangl spodbuja tirni promet, čeprav sam ne vozi po tirih. Za zelen prevoz izberite rumeno!
Roberto Giuffridanotranja služba, prodaja/dispozicija

Piškotki

Ta spletna stran uporablja tehnično nujno potrebne piškotke. Za prikaz videoposnetkov potrebujemo vaše soglasje za prenos funkcionalnih piškotkov. Z vašim privoljenjem v prenos funkcionalnih piškotkov zajemamo anonimizirane podatke o uporabniškem vedenju, da bo naša spletna stran prijaznejša uporabnikom. Za več informacij kliknite našo Izjavo o varstvu podatkov.