Avgust 2018

Zamenjava strojev

Najmočnejše teleskopsko dvigalo Avstrije v veličastnem podvigu izvedlo zamenjavo strojev.
Država:Avstrija
Kraj:Markt Piesting
Obdobje:julij 2018 – avgust 2018
Skrbnik:Thomas Bauer

Izziv

Težavni dvig skozi streho

Pri domačem specialistu za menjalnike posodabljajo strojni park. V prvi fazi so investirali 1 milijon evrov v nov proizvodni stroj. Stari stroj je bilo torej treba odstraniti. Zaradi večkratnih razširitev proizvodnih hal zamenjava strojev skozi stransko odprtino ni bila več možna. Primer za Prangl.

Naša rešitev

Preizkus spretnosti za upravljavca dvigala

Edina rešitev je bil dvig skozi streho. Za ta namen so v streho hale izrezali 20 m² veliko odprtino. Naloga upravljavca dvigala je bila previdno dvigniti dragoceno blago skozi odprtino v strehi. Zaradi stranskega dosega 58 m in dvižne teže 29 t (stroj z dvižnim okvirjem) je bila najbolj smiselna in varčna izbira teleskopsko dvigalo PTK 1000 nosilnosti 1000 t.

Prangl ponudil najmočnejše teleskopsko dvigalo Avstrije

Najmočnejše teleskopsko dvigalo Avstrije smo dogradili do skupne dolžine sistema 93,2 m, ki je tehtal 422 t. Bistvenega pomena sta bila stojno mesto rumenega velikana in natančen položaj odprtine v strehi. Načrt je pripravila Pranglova ekipa za inženiring in ga predložila stranki. Po odlični izvedbi vseh ukrepov je dvig potekal brezhibno.

Suvereni nastop dvigala PTK 1000

Zaradi fiksnega roka dostave in začetka uporabe smo imeli na voljo časovno okno enega tedna. Zato je bilo od samega začetka jasno, da bo potrebna hitra rešitev. Prav zato je bil PTK 1000 prava izbira. Zahvaljujoč močnemu sistemu njegove roke sta postavljanje in razstavljanje potekala hitro. Vsako drugo dvigalo bi zahtevalo veliko več časa za postavljanje in razstavljanje, kar bi onemogočilo pravočasno izvedbo.

Tudi majhne naloge včasih zahtevajo velika dvigala.
Thomas Bauerprodaja/svetovanje

Piškotki

Ta spletna stran uporablja tehnično nujno potrebne piškotke. Za prikaz videoposnetkov potrebujemo vaše soglasje za prenos funkcionalnih piškotkov. Z vašim privoljenjem v prenos funkcionalnih piškotkov zajemamo anonimizirane podatke o uporabniškem vedenju, da bo naša spletna stran prijaznejša uporabnikom. Za več informacij kliknite našo Izjavo o varstvu podatkov.