Januar 2018

Vinska rezervoarja

V kleti Schlumberger, kjer tradicionalno pridobivajo penine, je bilo treba zamenjati dva stara vinska rezervoarja. Družba Prangl je ekskluzivno spremljala projekt.
Država:Avstrija
Kraj:Bad Vöslau – Schrattenberg
Obdobje:januar 2018
Skrbnik:Klaus Kaburek

Izziv

Koncept dvižnih del po meri

Že leta 2017 so bili strokovnjaki družbe Prangl soočeni z izjemno kompleksnim vprašanjem. Kako spraviti dva aluminijasta vinska rezervoarja iz obstoječe kleti in ju zamenjati z dvema novima? Po natančnem ogledu in analizi smo lahko izdelali koncept po meri.

Naša rešitev

Tandemski dvig z mobilnim dvigalom nosilnosti 250 t in s teleskopskim dvigalom nosilnosti 30 t.

Začeli smo z odpiranjem strehe proizvodne hale. Zato smo nekatere strešne elemente odstranili s teleskopskim dvigalom nosilnosti 30 t. V samo enem tandemskem dvigu z mobilnim dvigalom nosilnosti 250 t smo oba stara rezervoarja dvignili, obrnili in položili na dva 3-osna vlačilca z 2-osnima nizkopodnima priklopnikoma. Zaradi premera rezervoarjev po 4,9 m je transportna kolona s tovorom vred dosegla skupno transportno višino 5,4 m in širino pribl. 5,1 m.

Gladek potek posebnega prevoza težkega tovora

Na prevozni poti je bilo potrebnih več ukrepov za usmerjanje prometa, dviganje in obračanje semaforjev ter dviganje telefonskih in električnih napeljav. Dodatno je bila pri osmih železniških prehodih potrebna podpora Avstrijskih zveznih železnic ÖBB. Ker pri enem od križišč diagonala čez ovinek ni zadostovala, je bilo treba pri enem od prvih sosedov odstraniti vrtno ograjo in s pomočjo podložnih plošč omogočiti prevoz po njegovi travi. Seveda so bili vsi postopki predhodno dogovorjeni z vsemi udeleženci, tako da je na dan prevoza vse potekalo brezhibno.

Zaključek naročila z dvigom in namestitvijo novih vinskih rezervoarjev

Obe rabljeni posodi smo v Schattenbergu raztovorili s teleskopskima dvigaloma nosilnosti 25 t in 100 t ter ju odstavili tam, kamor sta bili namenjeni. Vzporedno s prevozom starih posod po cesti sta bila dva nova vinska rezervoarja prepeljana iz Italije in nato previdno nameščena v proizvodno halo. Nazadnje so strešne elemente ponovno pritrdili, da je proizvodnja lahko spet potekala kot običajno.

Izzivi so tukaj zato, da jih premagamo.
Klaus Kaburekprodaja/svetovanje

Piškotki

Ta spletna stran uporablja tehnično nujno potrebne piškotke. Za prikaz videoposnetkov potrebujemo vaše soglasje za prenos funkcionalnih piškotkov. Z vašim privoljenjem v prenos funkcionalnih piškotkov zajemamo anonimizirane podatke o uporabniškem vedenju, da bo naša spletna stran prijaznejša uporabnikom. Za več informacij kliknite našo Izjavo o varstvu podatkov.