September 2021

Toplarna

Toplarna Nord podjetja St. Pöltner Fernwärme investira 8,3 milijonov EUR za učinkovitejše pridobivanje energije.
Država:Avstrija
Kraj:St. Pölten
Obdobje:13.09.2021 – 16.09.2021
Skrbnik:Wolfgang Weihs
Samovozni transportni modul postavi grelni kotel pod dvižni portal

Izziv

Ozka prostorska stiska

Vnašanje novih naprav v obstoječe proizvodne enote je običajno povezano s prostorskimi omejitvami. Pri tovrstnih delih je potrebna posebna oprema!

Naša rešitev

Nalaganje

Novi toplovodni kotel in oba parna kotla za nasičeno paro skupaj omogočajo pribl. 60.000 kW grelne moči. Ti kotli so zamenjali stare visokotlačne parne kotle, ki so delno delovali že skoraj 50 let. Na začetku je bilo treba kotle posamezno dvigniti na posebno opremo podjetja Prangl. S teleskopskim dvigalom nosilnosti 350 ton so bili trije zabojniki posamezno dvignjeni na samovozni transportni modul za prevoz težkega tovora. Z maso 90,6 ton je toplovodni kotel predstavljal najtežji del.

Transport

Pogosto ne določa prevozna pot vozila za prevoz težkega tovora, temveč situacija na cilju. Ker je bil dovoz v Toplarni Nord preozek, ni bilo mogoče delati z "običajnim" modulom za prevoz težkega tovora. Z 10-osnim samovoznim modulom za prevoz težkega tovora je bilo mogoče tudi to ozko mesto brez težav prevoziti. Z višino 4,6 metra je toplovodni kotel znova predstavljal največji izziv – predvsem ko je šlo za prevoz pod električnimi napeljavami. Z natovorjenim toplovodnim kotlom je imel samovozni transportni modul maso pribl. 118 ton.

Vnos

Z dokončanjem v hali so strokovnjaki podjetja Prangl ponovno izjemno demonstrirali zasnovo "Vse iz ene roke". Od natovarjanja prek cestnega prevoza do namestitve s posebnimi stroji je podjetje Prangl pokrivalo celotno logistiko. Hitro se je podjetje pri procesu načrtovanja osredotočilo na alternativne možnosti vnašanja opreme. Kot kompaktno in močno orodje za dviganje je prišel v poštev le hidravlični dvižni portal PHP 63. Zadnji metri do končnega položaja so bili premagani s pomočjo viličarjev in težkih valjarjev. Sodobna tehnologija ne samo pri pridobivanju energije temveč tudi na poti do cilja.

Kompaktno in okretno, tudi to disciplino obvladamo!
Wolfgang WeihsProjektmanagement

Piškotki

Ta spletna stran uporablja tehnično nujno potrebne piškotke. Za prikaz videoposnetkov potrebujemo vaše soglasje za prenos funkcionalnih piškotkov. Z vašim privoljenjem v prenos funkcionalnih piškotkov zajemamo anonimizirane podatke o uporabniškem vedenju, da bo naša spletna stran prijaznejša uporabnikom. Za več informacij kliknite našo Izjavo o varstvu podatkov.