December 2022

Svetovni pokal v biatlonu

Svetovni pokal v biatlonu je znova potekal v Hochfilznu. Prangl je podprl ORF z dvižno ploščadjo na tovornjaku.
Država:Avstrija
Kraj:Hochfilzen
Obdobje:07.12.2022 – 11.12.2023
Skrbnik:Armin Ampferer

Izziv

Navdušujoč televizijski prenos

Vrhunske športne predstave so skoraj nemogoče brez popolne pripravljenosti. Enako pomembno je, da ste dobro pripravljeni, če želite te športne vrhunce predstaviti v najboljši luči na televiziji. In zato je televizijska hiša ORF pri snemanju svetovnega pokala v biatlonu v Hochfilznu zaprosila za pomoč Prangla - da bi televizijskim gledalcem omogočili še boljši pogled na dogajanje z dvignjene pozicije kamere.

Naša rešitev

Športni spektakel v Hochfilznu

Vsako leto decembra se svetovna elita biatloncev zbere na tekmi svetovnega pokala v Hochfilznu. 1000 metrov visoka vas v Pillerseetalu je dobro opremljena s svojim modernim stadionom za športni spektakel, ki privabi na tisoče navijačev od blizu in daleč. Po dveh letih koronskega premora so bile tribune letos odprte za gledalce. Program je bil sestavljen iz štirih dni sprinterskih in štafetnih tekov ter zasledovanj – ženske in moškI. Ob biatlonski progi se je zbralo okoli 24.000 športnih navdušencev, ki so glasno podpirali športnike.

Položaj kamere na delovni ploščadi

Seveda se vsi ljubitelji biatlona niso mogli udeležiti dogodka, da bi podprli svoje idole in izkusili vzdušje na stadionu. Televizijski prenosi ORF so navdušujoča alternativa in občinstvu omogočajo doživetje tega velikega športnega dogodka iz udobja lastnega doma. Da bi zagotovili najboljši možni pogled na dogodek, je bilo najbolje, da je bila pozicija ene kamere višja od vseh ostalih. In tu so nastopili strokovnjaki podjetja Prangl s tovornjakom. Ker so delovne ploščadi, pritrjene na tovornjake, popolnoma primerne za hitro in nezapleteno uporabo na velikih višinah.

Živite na lokaciji s Pranglom

Na tem dogodku je bil dan v uporabo model z največjo delovno višino 35 metrov in nosilnostjo 350 kilogramov. Delovna košara velikosti 1,8 x 0,8 metra je zagotavljala dovolj prostora za kamermana in opremo. In tako se je zgodilo, da so uslužbenca ORF in njegovo opremo dvignili na višino 28 metrov, da bi posneli dogajanje od zgoraj in ga predvajali v živo. Sama dvižna ploščad je bila kljub omejenemu prostoru pametno postavljena med zgradbe. Kamerman in dvižna ploščad Prangl sta svoje delo opravila v največje zadovoljstvo vseh.

Naša moč ne izvira iz zmag - naša moč premika vaš svet.
Daniel Haaseroperater dvižne ploščadi

Piškotki

Ta spletna stran uporablja tehnično nujno potrebne piškotke. Za prikaz videoposnetkov potrebujemo vaše soglasje za prenos funkcionalnih piškotkov. Z vašim privoljenjem v prenos funkcionalnih piškotkov zajemamo anonimizirane podatke o uporabniškem vedenju, da bo naša spletna stran prijaznejša uporabnikom. Za več informacij kliknite našo Izjavo o varstvu podatkov.