Maj 2022

Steklena fasada

28-nadstropni poslovni kompleks bo dodal nov poudarek obzorju Budimpešte. Prangle je neprestano prisoten.
Država:Madžarska
Kraj:Budimpešta
Obdobje:31.08.2020 – 02.12.2022
Skrbnik:János Kácsor

Izziv

U Budimpešti se gradi najviša zgrada u gradu

U budimpeštanskom zaljevu Lágymányosi - mjestu nove gradske četvrti BudaPart - u tijeku su radovi na modernoj poslovnoj zgradi uz akumulacijsko jezero Kopaszi. To je najviša zgrada u gradu i svojim arhitektonskim dizajnom postavlja nove standarde. Građevinski radovi napreduju velikom brzinom, a Pranglu je povjerena posebno zahtjevna zadaća u okviru projekta.

Naša rešitev

Zanesljiv partner

Nova poslovna stolpnica je visoka 143 metrov, ima 28 nadstropij in skupno površino 86.000 m2. Ob zaključku projekta bo v notranjosti do 2500 delovnih mest. V nižjih nivojih bodo restavracije, konferenčni center in različni prostori za zaposlene. Nov kompleks svoj futuristični videz dolguje razkošni stekleni fasadi. Montaža fasadnih steklenih plošč je še posebej zahtevna – predvsem zato, ker jih je treba namestiti na izjemno višino, za kar je primeren samo popolnoma zanesljiv partner.

Celovit asortiman

Da bi bili kos tej nalogi, podružnica Prangl v Budimpešti uporablja teleskopska dvigala v kategorijah 100 ton, 250 ton in 500 ton. Prav tako so prisotne teleskopske delovne ploščadi, ki lahko delajo na višini do 34 metrov in težo do 450 kilogramov ter električna škarjasta dvižna ploščad in teleskopski viličar. V timskem delu se stekleni elementi, ki tehtajo do 2700 kilogramov, postopoma dvignejo na svoje mesto kjer jih nato prevzame montažna ekipa. Premagati je treba višine do 120 metrov in razpone od 26 do 54 metrov.

Dolgotrajno sodelovanje

Naša mobilna dvigala in dvižne delovne ploščadi se uporabljajo znotraj in zunaj konstrukcije. Pa ne samo od začetka letošnjega leta. Prva dela na tem ogromnem gradbišču so bila opravljena maja 2021. V začetku letošnjega maja so naši strokovnjaki v rumenem res poprijeli za delo z velikimi stroji - in to v popolno zadovoljstvo naročnika. Zahvaljujoč odličnemu timskemu delu je vse potekalo gladko brez zapletov. Nova, prestižna stolpnica počasi dobiva končno podobo. Večje naročilo bo zaključeno do konca leta.

Lepo je, ko lahko dve leti skupaj delaš na projektu.
János KácsorProdaja / Svetovanje

Piškotki

Ta spletna stran uporablja tehnično nujno potrebne piškotke. Za prikaz videoposnetkov potrebujemo vaše soglasje za prenos funkcionalnih piškotkov. Z vašim privoljenjem v prenos funkcionalnih piškotkov zajemamo anonimizirane podatke o uporabniškem vedenju, da bo naša spletna stran prijaznejša uporabnikom. Za več informacij kliknite našo Izjavo o varstvu podatkov.