Februar 2017

Stavba Koralmhalle

S pomočjo tudi treh dvigal družbe Prangl so ojačali konstrukcijo strehe večnamenske prireditvene dvorane Koralmhalle.
Država:Avstrija
Kraj:Deutschlandsberg
Obdobje:februar 2017
Skrbnik:Jürgen Wörndle

Izziv

Dvižna dela v Deutschlandsbergu

Koralmhalle največji prireditveni prostor v Deutschlandsbergu. Ker so se spremenili standardi glede teže snega in je bil cilj tudi inštalacija fotovoltaične elektrarne, je bila za ojačitev strehe dvorane potrebna montaža dodatnih jeklenih nosilcev. Že jeseni 2016 se je stranka obrnila na družbo Prangl, da bi izdelala koncept montaže.

Naša rešitev

Glavno je bilo teleskopsko dvigalo nosilnosti 350 t

Palični nosilci strehe Koralmhalle so imeli razpon po 35 m in posamično težo po pribl. 11,5 t. Izziv pri tem je bil, da z vseh strani ni možen dovoz do večnamenske dvorane in da smo morali teleskopsko dvigalo nosilnosti 350 t zato postaviti ob sosednji glavni cesti. Posledično smo morali urediti obvoz za celoten čas montaže.

Za podporo teleskopski dvigali nosilnosti 55 t in 70 t

Da bi zagotovili gladek logistični potek, smo kovinske dele sestavili kar na nasproti ležečem parkirišču in jih s pomočjo mobilnega dvigala nosilnosti 350 t pritrdili na železobetonske podpornike na Koralmhalle. Vse se je zgodilo v dveh dneh. V podporni funkciji sta pri dvigu sodelovali teleskopski dvigali nosilnosti 55 t in 70 t. Dobro uigrana Pranglova ekipa je znova doprinesla k nadvse zadovoljivemu izidu in velikemu zadovoljstvu naročnika ter končnega kupca, mestne občine Deutschlandsberg.

Varnost ima prednost! Zato že kdaj zapreš tudi regionalno cesto.
Jürgen Wörndleprodaja/svetovanje

Piškotki

Ta spletna stran uporablja tehnično nujno potrebne piškotke. Za prikaz videoposnetkov potrebujemo vaše soglasje za prenos funkcionalnih piškotkov. Z vašim privoljenjem v prenos funkcionalnih piškotkov zajemamo anonimizirane podatke o uporabniškem vedenju, da bo naša spletna stran prijaznejša uporabnikom. Za več informacij kliknite našo Izjavo o varstvu podatkov.