December 2016

Hribovje Ellwanger berge

Pranglova oprema blesti, ne le na hribu temveč tudi v gozdu.
Država:Nemčija
Kraj:Baden-Würrtemberg
Obdobje:september 2016 – januar 2017
Skrbnik:Jürgen Kirschner

Izziv

Postavitev vetrne elektrarne s Pranglovo podporo

V Baden-Württembergu, neposredno ob avtocesti A7, s podporo družbe Prangl nastaja vetrna elektrarna z desetimi vetrnimi turbinami, montiranimi na višini 149 m, s premerom rotorja 115 m. Nazivna moč take vetrne turbine znaša 3 megavate (MW). Deset jih lahko z zeleno energijo oskrbuje več kot 16.000 gospodinjstev.

Naša rešitev

Zvezdi podviga: gosenični dvigali nosilnosti 600 t in 650 t

Pranglovi strokovnjaki so na delovišču prisotni v dveh ekipah za ravnanje z velikima dvigaloma, s katerima bo potekala pravilna montaža vetrnih turbin. V uporabi sta gosenični dvigali najnovejše generacije z nosilnostjo 600 t in 650 t . Vsako ekipo podpira pomožno dvigalo nosilnosti 200 t in po en teleskopski viličar nosilnosti 6 t. Pri nekaj vetrnicah smo morali uporabiti še gosenično teleskopsko dvigalo nosilnosti 80 t. Teleskopsko dvigalo na kolesih bi tukaj doseglo mejo svoje uporabe.

Komponente s posamično težo do 65 t

Za vsako vetrno turbino smo morali dvigniti po dve jekleni komponenti s težo do 55 t. Najtežji komponenti sta nedvomno bili strojnici s posamično težo do 64 t in oba pesta s posamično težo 65 t. Ker se vetrna elektrarna nahaja na hribovitem in gozdnem območju, smo imeli na voljo malo prostora, zato je postavljanje in razstavljanje dvigal predstavljalo precejšen izziv. V dogovoru z lokalnim upraviteljem je bilo treba na hitro požagati nekaj dreves, ki so onemogočala postavitev dvigal.

Zaradi dreves ... kljub temu videti vetrne turbine. Sredi gozda, na neravnem terenu in z zelo malo manevrskega prostora, smo uspešno izvedli projekt.
Jürgen Kirschnervodstvo, High & Heavy International

Piškotki

Ta spletna stran uporablja tehnično nujno potrebne piškotke. Za prikaz videoposnetkov potrebujemo vaše soglasje za prenos funkcionalnih piškotkov. Z vašim privoljenjem v prenos funkcionalnih piškotkov zajemamo anonimizirane podatke o uporabniškem vedenju, da bo naša spletna stran prijaznejša uporabnikom. Za več informacij kliknite našo Izjavo o varstvu podatkov.