Avgust 2017

Razstavljanje v zraku

Okrog 15 mio. evrov investirali v sodobno napravo za razkroj zraka na njegove sestavne dele. Družba Prangl je spremljala vse bistvene dvige.
Država:Slovenija
Kraj:Škofja Loka
Obdobje:Avgust 2017
Skrbnik:Helena Skrbič Sambolec

Izziv

Dvig treh rezervoarjev po 75 t

Na pribl. 10 000 m2 veliki površini je, s podporo družbe Prangl, nastajal nov obrat za razkroj zraka z namenom pridobivanja njegovih plinov (kisik, dušik in argon) za uporabo v medicini, farmaciji, varilni tehniki, prehranski industriji in proizvodnji stekla ter jekla. Ena od naših nalog je bila dvigniti tri, 26 m dolge in 75 t težke rezervoarje.

Naša rešitev

Gosenično dvigalo nosilnosti 280 t se lahko pomika skupaj s tovorom

Zaradi malo prostora med delovišči je bila ta naloga prav poseben izziv. Predvsem pri prvem od obeh, ki smo ga morali dvigniti in v navpičnem položaju prepeljati 60 m daleč, da bi ga nato odložili in sestavili. Uporabili smo gosenično dvigalo nosilnosti 280 t, teleskopski dvigali nosilnosti 200 t in 100 t ter teleskopski viličar za pripravljalna dela. Ker se lahko premika skupaj s tovorom, je bilo gosenično dvigalo teh lastnosti edina smiselna rešitev.

Dobre priprave celotne Pranglove ekipe

Prostorske razmere so seveda zahtevale natančen načrt, da bi lahko določili položaje dvigal. Navsezadnje nismo smeli motiti drugih procesov in aktivnosti. Dodatno je stranka določila tesen časovni načrt, ki ga nikakor nismo smeli prekoračiti. Ker je bila celotna Pranglova ekipa dobro pripravljena, smo pravočasno dvignili vse tri rezervoarje. Popolno čezmejno sodelovanje med ekipama Prangl Slovenija in Prangl Avstrija poleg tega dokazuje, da se je na rumeno kakovost mogoče vedno zanesti – ne glede na državo.

Uspešni projekti so vedno posledica dobrega timskega dela
Helena S. Sambolecizvršni vodja

Piškotki

Ta spletna stran uporablja tehnično nujno potrebne piškotke. Za prikaz videoposnetkov potrebujemo vaše soglasje za prenos funkcionalnih piškotkov. Z vašim privoljenjem v prenos funkcionalnih piškotkov zajemamo anonimizirane podatke o uporabniškem vedenju, da bo naša spletna stran prijaznejša uporabnikom. Za več informacij kliknite našo Izjavo o varstvu podatkov.