Dieser Inhalt ist derzeit leider nicht verfuegbar.

Naša rešitev

Mega projekt

Tovarna južnokorejskega proizvajalca ločilnih folij za litij-ionske baterije je s skupno naložbo okoli 728 milijonov evrov prva v Evropi. Ta proizvodna tovarna je povzročila precej vznemirjenja po vsej Evropi, a ne samo zaradi tega razloga. Ko bo dokončana, bo vsako leto proizvedenih 1,2 milijarde kvadratnih metrov folije za ločevanje baterij za električna vozila. To bo ustvarilo 1.200 novih delovnih mest na Madžarskem. Prangl Hungary je imel pomembno vlogo pri tem projektu, zato je bila posebna pozornost namenjena napravam, ki so bile v tem primeru potrebne.

Posebna oprema

Postavitev stebrov za proizvodno dvorano, ki so vsak tehtali 56 ton, je bila prva naloga na seznamu. Za to nalogo je bilo primerno le največje mobilno dvigalo v madžarskem voznem parku, hkrati tudi najmočnejše teleskopsko dvigalo v državi: 500-tonsko teleskopsko dvigalo s 56-metrsko glavno roko in skupno dolžino sistema 145,8 metrov. Za prvo nalogo je bilo dvigalo opremljeno s pomožnim dvigalom in 180-tonsko protiutežjo. V drugi fazi je bila k dvigalu dodana nagnjena pomožna roka za namestitev dodatne ravni in povečanje dvorane na višino 42,0 metrov.

Nova teleskopska dvigala

Naslednji korak je zajemal montažo celotne armiranobetonske konstrukcije in montažo fasadnih panelov. Ker naročniki iz varnostnih razlogov niso želeli postaviti stroja preblizu betonske osnovne konstrukcije, je bilo treba uporabiti naprave z velikim dosegom in visoko mobilnostjo. Dve štirikolesni teleskopski delovni ploščadi, edinstveni za madžarski trg, z delovno višino 48 metrov oziroma 57 metrov, sta zadostili natanko tem zahtevam. To je omogočilo delo na dizajnu brez omejitev, tudi z večje razdalje.

Mednarodno sodelovanje

Tudi pri tem projektu je ekipa Prangl z vsemi svojimi izkušnjami, zavzetostjo in zanesljivostjo dosegla visoke točke. Visoki varnostni standardi na gradbišču so bili seveda natančno upoštevani. Sodelovanje z vsemi ostalimi mednarodnimi gradbenimi ekipami – komunikacija je potekala v angleščini – je potekalo gladko. Zato so bila vsa dela opravljena pravočasno in v popolno zadovoljstvo naročnikov. Po dokončnem zaključku bo obrat začel delovati leta 2024.

Piškotki

Ta spletna stran uporablja tehnično nujno potrebne piškotke. Za prikaz videoposnetkov potrebujemo vaše soglasje za prenos funkcionalnih piškotkov. Z vašim privoljenjem v prenos funkcionalnih piškotkov zajemamo anonimizirane podatke o uporabniškem vedenju, da bo naša spletna stran prijaznejša uporabnikom. Za več informacij kliknite našo Izjavo o varstvu podatkov.