Marec 2018

Prevoz ladje

Naloga je bila iz Linza prepeljati 70-tonsko izletniško ladjo v Švico.
Država:Avstrija
Kraj:Linz
Obdobje:16. 3. 2018 – 22. 3. 2018
Skrbnik:Herbert Hamberger

Izziv

Potreba po specialistu za prevoz

Iz ladjedelnice v Linzu smo morali prepeljati v Švico 30 m dolgo izletniško ladjo za prevoz do 60 oseb. Ker je bila ladja velika in težka, je bil njen prevoz seveda logistično zahteven. Zato so nalogo lahko uspešno opravili samo strokovnjaki, kot so naši.

Naša rešitev

Prevozni sestav z dolžino 38 m

30 metrov dolg trup izletniške ladje smo v proizvodni hali dvignili na kombinacijo za prevoz težkih tovorov. Zaradi njegove velikosti so dimenzije prevozne kombinacije obsegale 38 m dolžine, 5,3 m širine in skupno težo 104 t. »Samo« 25 m dolg zgornji krov je skupaj s transportno opremo tehtal 40 t. Nazadnje smo morali dostaviti tudi krmarnico, pogon in pripadajočo opremo. Za dostavo vseh delov smo morali opraviti skupno tri prevoze.

Prangl s solidnim načrtovanjem zagotovil gladek potek prevoza

Največji je bil trup ladje in prepeljali smo ga s 4-osnim vlačilcem ter 9-osnim nizkopodnim polpriklopnikom. Zgornji krov in krmarnico smo, skupaj s pogonom in opremo, prepeljali s 3-osnimi vlačilci in 4-osnimi nizkopodnimi plato polpriklopniki. Celotne poti nismo mogli prevoziti v koloni. Zaradi velikih dimenzij prevoza, vožnja v koloni ni bila povsod dovoljena. Zato so morala tri prevozne kombinacije ponekod ubrati različne poti. Kljub temu so naši strokovnjaki ohranili pregled nad dogajanjem. Zahvaljujoč temeljitemu načrtovanju smo celoten projekt izvedli v dogovorjenem roku in v zadovoljstvo vseh udeleženih.

Skoraj na koncu poti je pri nekem podvozu šlo še enkrat zares na tesno.
Herbert Hambergerprodaja/svetovanje

Piškotki

Ta spletna stran uporablja tehnično nujno potrebne piškotke. Za prikaz videoposnetkov potrebujemo vaše soglasje za prenos funkcionalnih piškotkov. Z vašim privoljenjem v prenos funkcionalnih piškotkov zajemamo anonimizirane podatke o uporabniškem vedenju, da bo naša spletna stran prijaznejša uporabnikom. Za več informacij kliknite našo Izjavo o varstvu podatkov.