April 2022

Montažna hiša

Pranglovo dvigalo v akciji: v Spodnji Avstriji se družina veseli svoje čisto nove montažne hiše.
Država:Avstrija
Kraj:Glinzendorf
Obdobje:19.04.2022 – 25.04.2022
Skrbnik:Thomas Raffetseder

Izziv

Dvigovanje montažnih komponent

Niso vedno veliki in zapleteni projekti tisti, ki nas navdajajo z veseljem in ponosom. Ko desetletja rasteš z industrijo in sodeluješ pri številnih tovrstnih projektih, je to nekaj prav tako posebnega kot veliki projekti. Montažne hiše so alternativa klasičnim hišam. V tem primeru je šlo za postavitev velike družinske hiše, vključno z nadstreškom za avto.

Naša rešitev

Dobra organizacija

Že na začetku je bilo jasno, da ekipa Prangl ne čaka na eno od standardnih montaž. Najprej je bilo treba za postavitev takšne hiše vse dovršeno načrtovati, da je bilo mogoče izpolniti zastavljene roke. Vse dobave elementov na tovornjake je bilo treba izvesti po pravilnem vrstnem redu, ki so ga nadzirali monterji. Struktura montaže je sledila vnaprej oblikovani shemi, ki ji je bilo potrebno slediti. Tehnični strokovnjaki iz Prangla so izbrali 35-tonsko avtodvigalo za vgradnjo zunanjih in notranjih sten in strehe.

35 tonsko avtodvigalo

Ta žerjav ima očitne prednosti pred drugimi stroji: je okreten in učinkovit, saj se z vso opremo zlahka zapelje na katero koli gradbišče in je pripravljen za delo v zelo kratkem času. Navedeno dvigalo j eoptimalna rešitev za gradnjo takšne hiše zaradi 30 metrske teleskopske roke in možnosti montaže dodatnega podaljška na skupno 45 metrov.

Sama gradnja novega doma je potekala brez težav: montažne dele s posamezno težo do 3 tone so kos za kosom dvigovali na svoje mesto na največjem radiusu 16 metrov, kjer so jih monterji poravnali in zmontirali.

 

Izkušnje štejejo

Hiša je zelo hitro rasla zahvaljujoč izjemno dobremu sodelovanju med operaterjem dvigala, vodjo gradbišča in monterjem. Tudi montaža strehe je potekala brez težav. Veliko vlogo pri celotnem procesu so odigrale velike izkušnje strokovnjakov podjetja Prangl pri gradnji montažnih hiš. Naročnik je bil navdušen nad umirjenostjo, nadzorovanjem in izjemno natančnostjo, ki so jo izkazali pri postavljanju elementov stavbe ter natančnim spoštovanjem časovnega načrta. Novi dom bo kmalu pripravljen na svoje stanovalce.

Postavljanje montažnih hiš je eno od mojih vsakodnevnih opravil.
Ivan Malukic Operater dvigala

Piškotki

Ta spletna stran uporablja tehnično nujno potrebne piškotke. Za prikaz videoposnetkov potrebujemo vaše soglasje za prenos funkcionalnih piškotkov. Z vašim privoljenjem v prenos funkcionalnih piškotkov zajemamo anonimizirane podatke o uporabniškem vedenju, da bo naša spletna stran prijaznejša uporabnikom. Za več informacij kliknite našo Izjavo o varstvu podatkov.