September 2020

Žveplova kislina

Čezmejno sodelovanje pri vzdrževalnih delih v obratu za proizvodnjo žveplove kisline v Sloveniji
Država:Slovenija
Kraj:Celje
Obdobje:15. 09. 2020 – 2. 10. 2020
Skrbnik:Branko Bracic

Izziv

Kočljiva popravila in vzdrževalna dela

Eden največjih kemijskih obratov je nadgradil svojo proizvodnjo žveplove kisline. Mednarodna ekipa družbe Prangl je na kraju dogajanja nudila podporo z napravami in znanjem.

Naša rešitev

Teleskopsko dvigalo, proizvodnja žveplove kisline

Z dobrim načrtovanjem do uspeha

Verjetno najpomembnejši del projekta je bil skupni ogled gradbišča. Na osnovi podrobnega poznavanja lokalnih danosti smo lahko izdelali natančen tehnični načrt in koncept dviganja po meri – za delo z več mobilnimi dvigali. Zamenjavo plinskih napeljav na različnih območjih obrata sta opravili teleskopski dvigali nosilnosti 40 t in 70 t. Uporabili pa smo ju tudi za druga dela.

Teleskopsko dvigalo nosilnosti 500 t

Teleskopsko dvigalo nosilnosti 500 t

Najtežji dvig je predstavljal dvig 42-tonskega parnega kotla, skupaj z bobnom. Bistvena je bila predhodna določitev težišča in ustreznih sredstev za pritrjevanje tovora. Tovor z dolžino 9 m in višino 6,5 m je moral dvigniti teleskopski 500-tonec s stranskim dosegom 26 m. Pranglova mednarodna ekipa je bila pri delu odlično usklajena.

Pranglovi sodelavci s čelado

Specialist za petrokemijo

V petrokemijski industriji veljajo posebej visoki varnostni standardi. Zato je družba Prangl pridobila najvišji varnostni certifikat (po varnostnem sistemu SCCP). Specialisti v rumenem vedo, katere ukrepe je treba izvesti za zagotavljanje varnosti in zdravja vseh udeleženih na delovišču. Dodaten organizacijski izziv je predstavljalo usklajevanje številnih različnih podjetij, ki so sodelovala pri tem projektu. Z desetletji izkušenj v projektnem poslu smo premagali tudi ta izziv.

V petrokemijski industriji je izredno pomembno, da se lahko zaneseš na kolege s certificiranim varnostnim pristopom.
Branko Bracicprodaja/svetovanje

Piškotki

Ta spletna stran uporablja tehnično nujno potrebne piškotke. Za prikaz videoposnetkov potrebujemo vaše soglasje za prenos funkcionalnih piškotkov. Z vašim privoljenjem v prenos funkcionalnih piškotkov zajemamo anonimizirane podatke o uporabniškem vedenju, da bo naša spletna stran prijaznejša uporabnikom. Za več informacij kliknite našo Izjavo o varstvu podatkov.