Julij 2016

MedAustron

Magnet za pospeševalnik delcev, ki smo ga z dvigom namestili l. 2015, je bilo treba znova odstraniti.
Država:Avstrija
Kraj:Wiener Neustadt
Obdobje:julij 2016 – avgust 2016
Skrbnik:Klaus Obertscheider

Izziv

Drugič v uporabi pri Medaustronu, ustanovi za raziskave raka

Na svetu so le trije objekti, primerljivi z Austronom. V prihodnje bodo lahko tam ponudili inovativno obliko terapije raka z obsevanjem. Slabih 200 mio. EUR so vložili v center za zdravljenje in raziskave raka. Ker magnet, ki ga je družba Prangl dvignila in namestila septembra 2015, ni bil dovolj učinkovit, ga je bilo treba zamenjati.

Naša rešitev

Gosenično dvigalo nosilnosti 600 t, teleskopsko dvigalo nosilnosti 250 t

Za ustrezen premik posamične teže 120 t smo uporabili gosenično dvigalo nosilnosti 600 t. Magnet smo postavili na posebej zanj izdelano stensko stojalo in ga obrnili za 90 stopinj. Po težavnem dviganju in obračanju smo magnet razstavili s pomočjo teleskopskega dvigala nosilnosti 250 t. Najtežji deli so nato tehtali le še po 54 t.

Nazaj skozi luknjo v strehi

Ko smo magnet ponovno sestavili, smo ga z obema dvigaloma ponovno »obrnili nazaj« in z goseničnim dvigalom nosilnosti 600 t dvignili ter namestili skozi odprtino v strehi. Kot že prvič, je tudi pri tem dvigu vse potekalo brezhibno. Poznavanje delovišča, natančno načrtovanje in dobra izvedba so ta kočljivi projekt spremenili v popoln uspeh.

Ker so bili vsi udeleženi zelo zadovoljni že s prvim dvigom, se je stranka tudi tokrat odločila za družbo Prangl.
Klaus Obertscheiderprodaja/svetovanje

Piškotki

Ta spletna stran uporablja tehnično nujno potrebne piškotke. Za prikaz videoposnetkov potrebujemo vaše soglasje za prenos funkcionalnih piškotkov. Z vašim privoljenjem v prenos funkcionalnih piškotkov zajemamo anonimizirane podatke o uporabniškem vedenju, da bo naša spletna stran prijaznejša uporabnikom. Za več informacij kliknite našo Izjavo o varstvu podatkov.