April 2019

Liebermann

ORF in ZDF skupaj producirata tridelno kriminalno mini serijo »Liebermann«. Tudi Prangl sodeluje.
Država:Avstrija
Kraj:Dunaj, Grafenegg, Offenstein
Obdobje:februar 2019 – april 2019
Skrbnik:Andreas Wagner

Izziv

Zahtevna filmska produkcija radiotelevizijskih hiš ORF in ZDF

Če se radiotelevizijski hiši, kot sta avstrijska ORF in nemška ZDF – eni večjih radiotelevizijskih hiš v Evropi, lotita skupne filmske produkcije, stavita samo na 100-odstotno zanesljive partnerje. Tako tudi pri snemanju tridelne mini serije »Liebermann«. Konec koncev pri snemanju takih razsežnosti ne gre brez razumevanja za sproti pojavljajoče se izzive.

Naša rešitev

Znani režiserji, mednarodna igralska zasedba

Kriminalno serijo režirata Robert Dornhelm in Umut Dag. Najprej bodo posneli prve tri od trenutno šestih romanov serije »Liebermann« avtorja Franka Tallisa. Scenarije je pripravil Steve Thomson (»Sherlock«). Tudi igralska zasedba je mednarodna. Med drugim sodelujejo igralci iz filmskih stvaritev »Igra posnemanja« in »Igra prestolov«. In zakaj gre v tej mini seriji? Na mračnem Dunaju ob prelomu stoletja se mladi zdravnik in psihoanalitik Max Liebermann poda na lov za morilcem skupaj s kriminalistom Oskarjem Rheinhardtom.

Prangl nudi podporo s filmskimi izkušnjami

Zaradi dolgoletnih in mednarodnih izkušenj v filmski industriji je Prangl pravi dobavitelj tehnične opreme na področju mobilnih dvigal in omogočanja dostopa. Že v zgodnji fazi je družba Prangl skupaj s stranko preučila potrebe po napravah. Pranglovi strokovnjaki so nudili podporo tudi pri tehničnih ogledih in že na tem področju prispevali svoje strokovno znanje. Prav tako je podjetje pripravljeno na hiter odziv v primeru kratkoročnih sprememb (vreme, bolni igralci itd.).

V uporabi 11 različnih tipov delovnih ploščadi

V številnih letih delovanja je družba Prangl pridobila izkušnje in strokovno znanje o tem, kateri stroji so primerni za posamezno vrsto snemanja. Za drugi del serije »Liebermann« je bilo na šestih prizoriščih snemanja uporabljenih enajst različnih tipov delovnih ploščadi. Samo za uporabo pred prirodoslovnim muzejem smo pripravili pet naprav: tri teleskopske delovne ploščadi z delovno višino 34 m ter dve dvižni delovni ploščadi na tovornjaku z delovnima višinama 28 m in 33 m. Strokovna podpora celotne ekipe družbe Prangl je znova  delovala brezhibno, zato so vsi dnevi snemanja potekali v popolno zadovoljstvo udeleženih.

Prirodoslovni muzej smo postavili v pravo luč.
Andreas Wagnerprodaja/svetovanje

Piškotki

Ta spletna stran uporablja tehnično nujno potrebne piškotke. Za prikaz videoposnetkov potrebujemo vaše soglasje za prenos funkcionalnih piškotkov. Z vašim privoljenjem v prenos funkcionalnih piškotkov zajemamo anonimizirane podatke o uporabniškem vedenju, da bo naša spletna stran prijaznejša uporabnikom. Za več informacij kliknite našo Izjavo o varstvu podatkov.