Maj 2017

Generalni pregled (turnaround)

2017: Najmočnejše teleskopsko dvigalo v Avstriji (PTK 1000) je spremljalo generalni pregled naftne rafinerije Schwechat.
Država:Avstrija
Kraj:Schwechat
Obdobje:april 2017 – junij 2017
Skrbnik:Christian Fida

Izziv

Pri generalnem pregledu rafinerije Schwechat polno vpreženi

Rafinerija Scwechat je v letih 2016 in 2017 doživela generalni pregled, ki je predpisan na vsakih šest let. Poleg popravil in pregledov naprav, so se posvetili tudi posodabljanju ter zagotavljanju trajnostnega obratovanja rafinerije. Pri izbiri projektnih partnerjev sta odločilno vlogo igrali kakovost in varnost. Družba Prangl je generalni pregled podprla z doslej nevidenim razponom vozil in naprav.

Naša rešitev

Pri generalnem pregledu rafinerije Schwechat polno vpreženi

Rafinerija Scwechat je v letih 2016 in 2017 doživela generalni pregled, ki je predpisan na vsakih šest let. Poleg popravil in pregledov naprav, so se posvetili tudi posodabljanju ter zagotavljanju trajnostnega delovanja rafinerije. Pri izbiri projektnih partnerjev sta odločilno vlogo igrali kakovost in varnost. Družba Prangl je generalni pregled podprla z doslej nevidenim razponom vozil in naprav.

Razpoložljive naprave družbe Prangl: 85 naprav

Tudi Prangl je vsako potezo načrtoval do zadnje podrobnosti, saj je bilo za izvedbo na voljo zelo malo prostora in časa. Prav tako natančno so bile izbrane tudi naprave za ta veliki projekt. Pranglovi strokovnjaki so sodelovali s 45 teleskopskimi dvigali, 11 nakladalnimi dvigali, 25 viličarji in teleskopskimi viličarji, tremi vlačilci in 50-metrsko delovno ploščadjo na tovornjaku. V središču pozornosti pri generalnem pregledu 2017 je bil gotovo rumeni teleskopski 1000-tonec, najmočnejše dvigalo Avstrije. Pri zamenjavi glave dimnika v obratu »HDS 3 Splitter« smo ga uporabili zaradi njegovega neprimerljivega stranskega dosega.

Najmočnejše dvigalo Avstrije je blestelo

Rumeni gigant je moral, z dvižno težo 10 t, na 70 m višine premagati razdaljo 60 m. Zaradi pomanjkanja prostora sredi delujočih naprav in potrebe po prehodnih cestah, ne bi mogli izbrati drugega dvigala. Z deljeno glavno roko, ki jo sestavimo na delovišču, je vrhunski v svojem razredu. Druga dvigala bi morali sestavljati nad delujočim cevovodom, kar je družba OMV iz varnostnih razlogov odklonila.

Dolgoletne izkušnje na področju petrokemije kot zagotovilo uspeha

Vsa inšpekcijska dela so potekala po zelo natančno zastavljenem načrtu. Zaradi dolgoletnih izkušenj na področju petrokemije so Pranglovi strokovnjaki uspešno premagali tudi ta veliki izziv. In kar je za vse udeležene sodelavce družbe Prangl pomenilo veliko potrditev: v roku enega tedna je bilo podjetje izbrano kot »Subcontractor of the Week« (podizvajalec tedna).

Kočljiva dela v petrokemiji v ognjeodpornih delovnih oblačilih pri poletnih temperaturah: Safety First!
Roland Sprosecprodaja/svetovanje

Piškotki

Ta spletna stran uporablja tehnično nujno potrebne piškotke. Za prikaz videoposnetkov potrebujemo vaše soglasje za prenos funkcionalnih piškotkov. Z vašim privoljenjem v prenos funkcionalnih piškotkov zajemamo anonimizirane podatke o uporabniškem vedenju, da bo naša spletna stran prijaznejša uporabnikom. Za več informacij kliknite našo Izjavo o varstvu podatkov.