Junij 2018

Dvig mosta

Pri rušenju 70 let starega mosta se je izkazalo najmočnejše teleskopsko dvigalo Avstrije.
Država:Avstrija
Kraj:Parndorf
Obdobje:junij, 2018)
Skrbnik:Thomas Bauer

Izziv

Rušenje mosta – prava naloga, posebej za Prangl

Star cestni most, ki prečka vzhodno progo Avstrijskih zveznih železnic (ÖBB), je bil zrel za rušenje. Prava naloga za Prangl! Ker gromozanske teže sicer ne bi mogli prepeljati, je bilo treba vozni pas razdeliti na dva dela. Most so prevrtali na mestih, skozi katera so nato speljali privezna sredstva.

Naša rešitev

Najmočnejše teleskopsko dvigalo prihranilo stroške

Ker so deli mosta tehtali tudi po 95 t, je bilo, zaradi svojega 22-metrskega dosega, najmočnejše teleskopsko dvigalo v Avstriji – 1000-tonec – najboljša rešitev za to nalogo. Vsakršna druga dvigala bi zahtevala več časa za postavitev oz. pripravo za delo. Ker je ÖBB podala strog časovni načrt, je bila vsaka minuta ogromna pridobitev. Delo je moralo v celoti potekati med 22. in 5. uro. Samo v tem času je bila proga zaprta in vso zadevno energijsko napajanje ustavljeno.

Celoten postopek dviga pravočasno izveden

Skupaj z 228-tonskimi protiutežmi je veliko dvigalo tehtalo 336 t. Zato smo morali poiskati ustrezen prostor za postavitev tega težkokategornika. S tehničnim znanjem Pranglove ekipe nam je uspelo najti stojno površino, ki ni zahtevala dodatnih priprav. To je stranki omogočilo znaten prihranek stroškov in težav. Dele mosta je družba Prangl odložila neposredno zraven gradbišča, od koder jih je, ustrezno razkosane, skladno z zakonom odstranilo specializirano podjetje. Celotni postopek dviga smo izvedli v dogovorjenem času in v zadovoljstvo vseh udeleženih.

Zahvaljujoč družbi Prangl nared za nova potovanja.
Thomas Bauerprodaja/svetovanje

Piškotki

Ta spletna stran uporablja tehnično nujno potrebne piškotke. Za prikaz videoposnetkov potrebujemo vaše soglasje za prenos funkcionalnih piškotkov. Z vašim privoljenjem v prenos funkcionalnih piškotkov zajemamo anonimizirane podatke o uporabniškem vedenju, da bo naša spletna stran prijaznejša uporabnikom. Za več informacij kliknite našo Izjavo o varstvu podatkov.