Januar 2024

Rotacijska peč

Vznemirljiva naloga za ekipo Prangl: V proizvodni hali je bila nameščena 10-tonska rotacijska peč.
Država:Avstrija
Kraj:Purgstall an der Erlauf
Obdobje:15. Januar 2024 – 19. Januar 2024
Skrbnik:Christian Panzenböck
Wolfgang Weihs

Izziv

Vnos 10 ton težkega tovora

Delikatna naloga za ekipo Prangl je bila postavitev rotacijske peči s premerom 4,4 metra v halo, kjer se bo v prihodnje uporabljal 10-tonski stroj. Izziv v tem primeru je bil v omejenem prostoru hale, opremljeni s proizvodnimi napravami, kjer ni smelo priti do motenj tekočega delovanja.

Naša rešitev

Celoten paket storitev

Naročnik, ki je specialist za tehnologijo košnje in rezanja v kmetijstvu in gozdarstvu je podjetju Prangl zaupal nalogo kompletne storitve. Razkladanje, vnos in končno postavitev rotacijske peči v hali. V skladu s tem je bila izbira potrebne opreme Prangl prilagojena posebnim zahtevam. Te so morale biti kos omejenemu prostoru, ki je bil na voljo, in še vedno omogočati manipulacijo z nekaterimi zelo težkimi deli. Prav tako ne smemo zanemariti učinkovitosti.

70 tonsko teleskopsko dvigalo, viličar

Zaradi omejenega prostora, ki je bil na voljo v proizvodni hali, je bilo treba demontažo opraviti vnaprej. Šele nato se je lahko začelo dejansko delo. Prvi delovni korak je opravilo 70-tonsko teleskopsko dvigalo, ki je raztovorilo dobavljene dele peči z nizkega nakladalnika. Nato je bil uporabljen viličar z nosilnostjo 3,5 tone in največjo višino dviga 4,5 metra ter zmogljivi valji. Skupaj so imeli nalogo posamezne dele pripeljati v halo in jih postaviti na vnaprej določeno mesto montaže.

Hidravlični portal

Zaradi pomanjkanja prostora za montažo in prevoz v hali ni bilo mogoče uporabiti mobilnega dvigala. Zato je bil hidravlični portal popolna naprava za premikanje rotacijske peči na mesto. Hidravlične portale je mogoče kombinirati z različnimi dimenzijami in dvižnimi zmogljivostmi, da ustrezajo trenutnim razmeram. S pomočjo več teleskopskih hidravličnih dvigal, tirnega sistema, nosilca in različnih sidrišč je bilo mogoče tovor natančno namestiti.

Namestitev rotacijske peči

Hidravlični portali so bili med mestom montaže in končnim stojnim položajem peči sestavljeni s pomočjo viličarja. Popolnoma sestavljeno rotacijsko peč so dvignili hidravlični podstavki in tako je "plula" do cilja. Tam je bila do zadnjega milimetra natančno nameščena in vgrajena. Ko je bilo delo uspešno končano, so bili hidravlični podstavki ponovno razstavljeni in odpeljani. Zaradi skrbnih priprav in osredotočenega dela je ekipa podjetja Prangl ponovno opravila zahtevno nalogo v popolno zadovoljstvo naročnika.

Moč ni le v masi uteži, temveč tudi v vztrajnosti pri premagovanju upora.
Wolfgang WeihsVodenje projektov

Piškotki

Ta spletna stran uporablja tehnično nujno potrebne piškotke. Za prikaz videoposnetkov potrebujemo vaše soglasje za prenos funkcionalnih piškotkov. Z vašim privoljenjem v prenos funkcionalnih piškotkov zajemamo anonimizirane podatke o uporabniškem vedenju, da bo naša spletna stran prijaznejša uporabnikom. Za več informacij kliknite našo Izjavo o varstvu podatkov.