Junij 2016

Spomenik

Spomenik Albanu Bergu z nočnim tandemskim dvigom postavili pred dunajsko državno opero (Staatsoper).
Država:Avstrija
Kraj:Dunaj
Obdobje:junij, 2016)
Skrbnik:Peter Kriston

Izziv

Skulptura za Trg Herberta von Karajana

Spomenik, ki ga je financiral sklad komponista Albana Berga in ustvaril arhitekt prof. Wolf D.  Prix v čast Dunajski šoli moderne (orig.: Wiener Schule) ter simbolično pooseblja avstrijske skladatelje Albana Berga, Arnolda Schönberga ter Antona Weberna, smo prepeljali iz Mödlinga na Dunaj. Z dvema nakladalnima dvigaloma smo podnožje in skulpturo postavili na trgu dirigenta Herberta von Krajana.

Naša rešitev

Nakladalni dvigali za prevoz in tandemski dvig

Ker je bila nakladalna površina visoka le 1,0 m, je bilo nakladalno dvigalo nosilnosti 34 metričnih ton na tovornjaku prava stvar za prevoz skulpture. Istočasno smo podnožje prepeljali z nakladalnim dvigalom (na tovornjaku) nosilnosti 85 metričnih ton. Poseben pa ni bil prevoz temveč prej postavitev skulpture: atrakcija je bil tandemski dvig z dvema nakladalnima dvigaloma na tovornjakih. Kajti tandemski dvig z dvema nakladalnima dvigaloma na tovornjakih je precej neobičajen.

Poseben koncept za posebno nalogo

Za tak koncept dviga so se Pranglovi strokovnjaki odločili, ker delovišče meji na dunajsko Državno opero. Nadaljnja razloga za izbiro nakladalnih dvigal sta bili njuna prilagodljivost in okretnost, saj smo morali dvig opraviti v najkrajšem času. Zaradi temeljitih priprav, dobrega poznavanja lokalnih okoliščin na osnovi prejšnjih del na Trgu Herberta von Karajana ter natančnega dela smo uspešno zaključili tudi ta, umetnostni projekt.

Skupaj smo močni! Z uporabo dveh dvigal smo v tandemskem dvigu varno dvignili skulpturo ter se pri tem dobro znašli na tesnem prostoru.
Jochen Schmidtvodja prevozov težkih tovorov in posebnih prevozov

Piškotki

Ta spletna stran uporablja tehnično nujno potrebne piškotke. Za prikaz videoposnetkov potrebujemo vaše soglasje za prenos funkcionalnih piškotkov. Z vašim privoljenjem v prenos funkcionalnih piškotkov zajemamo anonimizirane podatke o uporabniškem vedenju, da bo naša spletna stran prijaznejša uporabnikom. Za več informacij kliknite našo Izjavo o varstvu podatkov.