November 2015

Prevoz Ladje

Velikansko izletniško ladjo smo s 15 posamičnimi prevozi prepeljali do jezera Achen.
Država:Avstrija
Kraj:Linz – Pertisau
Obdobje:november 2015 – december 2015
Skrbnik:Herbert Hamberger

Izziv

Iz ladjedelnice v vodo

Kot strokovnjak na področju posebnih prevozov, je družba Prangl prvi naslov za številne nenavadne podvige. Tako je bilo tudi v primeru podjetja za plovbo po jezeru Achen, ki je svojo floto povečalo za nadaljnjo izletniško ladjo. Za uspešen prevoz velikanskega objekta na cilj so bili potrebni dolgoletne izkušnje in dobro premišljen koncept.

Naša rešitev

Ena ladja, 15 posamičnih prevozov

Družba Achenseeschifffahrt se ponaša z dolgoletno tradicijo. S prevažanjem oseb po prelepem jezeru Achen, največjem jezeru na Tirolskem, so začeli že ob izteku 19. Stoletja. Da bi pritegnili še več obiskovalcev, so nabavili novo izletniško ladjo. Ker so dimenzije »novega družinskega člana«, kot ladjo imenujejo, tako obsežne, je bil prevoz v enem kosu nemogoč. Skupaj z ladjedelnico je Pranglova ekipa izdelala logistični koncept, ki je predvideval 15 posamičnih prevozov, pri čemer smo velik del poti prevozili v koloni.

Napeta vožnja na relaciji Linz – Pertisau

Dimenzije posamičnih segmentov ladje so znašale 12 m dolžine, 5,9 m širine in 3,5 m višine. Posamična teža takega segmenta je dosegla do 22 t. Skupno smo za prevoz uporabili tri 3-osne vlačilce z nizkopodnimi sedlastimi polpriklopniki in en 2-osni vlačilec z nizkopodnim polpriklopnikom. Zaradi dobrega načrtovanja teže smo lahko z le štirimi vozili močno zmanjšali stroške logistike. Prevozna pot od Linza v Pertisau je bila izredno napeta in zahtevna. Naši ustrezno usposobljeni in izkušeni vozniki so morali prevoziti številne gorske ceste s kar nekaj ovirami, zato so morali ves čas vožnje ostati polno osredotočeni.

Sestavljanje s teleskopskim dvigalom nosilnosti 200 t

Na cilju  smo s teleskopskim dvigalom nosilnosti 200 t dvignili in namestili 15 komponent na posebno montažno ogrodje. Po končani montaži, v sredini maja 2016, bodo 45-metrsko ladjo za prevoz oseb splovili v jezero. S temeljitim načrtovanjem in brezhibno izvedbo smo logistični načrt izvedli v zadovoljstvo vseh udeleženih.

Deljeno breme je polovično breme. V tem primeru ne čisto. 15 ločenih prevozov je bilo potrebnih za prevoz nove ladje do jezera Achen.
Herbert Hambergerprodaja/svetovanje

Piškotki

Ta spletna stran uporablja tehnično nujno potrebne piškotke. Za prikaz videoposnetkov potrebujemo vaše soglasje za prenos funkcionalnih piškotkov. Z vašim privoljenjem v prenos funkcionalnih piškotkov zajemamo anonimizirane podatke o uporabniškem vedenju, da bo naša spletna stran prijaznejša uporabnikom. Za več informacij kliknite našo Izjavo o varstvu podatkov.