Februar 2016

Prevoz Bagra

Družba Prangl je 80-tonski zgodovinski bager, v veličastnem prevoznem podvigu, prepeljala v rudarski muzej Karlschacht.
Država:Avstrija
Kraj:Voitsberg – Rosental a.d. Kainach
Obdobje:februar 2016
Skrbnik:Jochen Schmidt

Izziv

Posebni prevoz zgodovinskega gradbenega stroja

Ko je treba žlični bager iz leta 1959 pospremiti v njegov novi dom, to ni običajno naročilo. 13 let je model znamke Menck stal na parkiriščih strelišča. Svoj zadnji dom je zgodovinski gradbeni stroj našel v rudarskem muzeju Karlschacht. Pranglova ekipa se je pri načrtovanju soočala z velikimi izzivi.

Naša rešitev

Zelo zahtevno naročilo

Poleg določitve pravega prevoznega koncepta smo morali upoštevati najrazličnejše dejavnike. Samo prevoz preko hriba je za vse udeležene predstavljal velik zalogaj. Hkrati smo morali prevozna sredstva prilagoditi za prevoz po javnem cestnem omrežju, npr. s predelavo transportnega modula za vožnjo mimo nakupovalnega centra Blue-Sky v Voitsbergu.

Samovozni moduli za prevoz težkih tovorov kot idealna rešitev

Ker je bilo na voljo malo prostora, smo lahko skoraj 17 m dolgi, 4,35 m široki in 4,77 m visoki bager prepeljali samo s samovoznimi moduli za prevoz težkih tovorov. Edina druga možnost – razstavljanje celotnega bagerja – bi bila neizvedljiva in predraga. Skupaj s sestavljenim bagerjem je 14-osni modul tehtal pribl. 160 t. Okoli  38 m dolgi sestav je moral premagati številne ožine in kompleksne okoliščine, preden je lahko nadaljeval pot skozi Voitsberg.

Priprava in natančnost kot zagotovili uspeha

Na osnovi odličnega tehničnega znanja in natančnega upravljanja na poti smo lahko zadostili zgodovini in opremo s 1.000 KM pravočasno in brez težav prepeljali v muzej Karlschacht. Tudi številno občinstvo in predstavniki medijev so se lahko prepričali o tem, da je bila družba Prangl pravi partner za to zgodovinsko vožnjo.

Tradicija povezuje! Zgodovinski bager na najsodobnejših samovoznih modulih za prevoz težkih tovorov je že nekaj posebnega.
Jochen Schmidtvodja prevozov težkih tovorov in posebnih prevozov

Piškotki

Ta spletna stran uporablja tehnično nujno potrebne piškotke. Za prikaz videoposnetkov potrebujemo vaše soglasje za prenos funkcionalnih piškotkov. Z vašim privoljenjem v prenos funkcionalnih piškotkov zajemamo anonimizirane podatke o uporabniškem vedenju, da bo naša spletna stran prijaznejša uporabnikom. Za več informacij kliknite našo Izjavo o varstvu podatkov.