Julij 2020

Papirna industrija

Pri posodobitvi slovenske tovarne papirja je družba Prangl odigrala pomembno vlogo.
Država:Slovenija
Kraj:Sladki Vrh
Obdobje:24. 7. 2020 – 27. 7. 2020
Skrbnik:Helena Skrbič Sambolec

Izziv

Dvig industrijskega rezervoarja

Vodilni predstavnik na trgu higienskega papirja v Jugovzhodni Evropi želi okrepiti svoj tržni položaj in zato investira v čisto novo proizvodno linijo. Na njej bodo v prihodnosti izdelovali kakovosten toaletni papir, papirnate robčke in brisače.
Del investicijskega programa je predstavljala zamenjava starega, 130 t težkega industrijskega rezervoarja (Yankee) z najsodobnejšim, ki tehta le 103 t.

Naša rešitev

V akciji rešetkasto dvigalo nosilnosti 600 t

Na skoraj 150 let stari proizvodni lokaciji so vladale posebej težavne prostorske razmere, ki so zahtevale poseben pristop. Družba Prangl je z rešetkastim 600-toncem, s stranskim dosegom celih 43 m, ponudila najboljšo tehnično rešitev. Dvigalo s skupno težo 1.044 t smo postavili na sredini ozkega notranjega dvorišča. Za postavitev rumenega orjaka smo potrebovali dodatno teleskopsko dvigalo nosilnosti 110 t. Zahvaljujoč dobremu sodelovanju slovenske in avstrijske ekipe družbe je postavitev potekala brez težav.

Prangl nudi obsežno podporo

Družba Prangl je mednarodno znana kot celostni ponudnik storitev. Tako je stranka naročila tudi celotno dodatno opremo za montažo rumenega specialista. Poleg obeh mobilnih dvigal smo za postavitev uporabili še pet viličarjev, teleskopski viličar, pet zglobnih in pet škarjastih dvižnih delovnih ploščadi. S to obsežno podporo smo lahko zagotovili vse pogoje za uspešen dvig in ustrezno namestitev.

Pri posodobitvi slovenske tovarne papirja sta avstrijska in domača ekipa družbe Prangl odlično sodelovali.
Helena S. Sambolecizvršni vodja

Piškotki

Ta spletna stran uporablja tehnično nujno potrebne piškotke. Za prikaz videoposnetkov potrebujemo vaše soglasje za prenos funkcionalnih piškotkov. Z vašim privoljenjem v prenos funkcionalnih piškotkov zajemamo anonimizirane podatke o uporabniškem vedenju, da bo naša spletna stran prijaznejša uporabnikom. Za več informacij kliknite našo Izjavo o varstvu podatkov.