Junij 2023

Obnova rafinerije

Podjetje Prangl je dolgoletni partner OMV. Junija 2023 je bilo rumenim specialistom zaupano veliko naročilo.
Država:Avstrija
Kraj:Schwechat
Obdobje:05.06.2023 – 14.07.2023
Skrbnik:Heinz Frühauf
Rene Peischl

Izziv

Naloge transporta in dviganja na lokaciji rafinerije

V okviru remonta rafinerije leta 2023 je bilo treba, rezervoarje, toplotne izmenjevalnike in cevi očistiti, pregledati in testirati na lokaciji OMV v Schwechatu. Da bi to nalogo opravili učinkovito in varno, glede na posebno občutljivo okolje, se je podjetje ponovno obrnilo na Prangl. Ekipa strokovnjakov je izdelala logistični koncept, ki je skrbno prilagojen posebnim okoliščinam.

Naša rešitev

Prangl zadene z izkušnjami

Delo na lokaciji OMV Schwechat je predmet zelo posebnih varnostnih smernic. Zaposleni v Pranglu, na terenu za najrazlićnejša dela, opravljajo širok spekter nalog, zato so visoko usposobljeni. Zdaj je bila na programu še ena revizija. Za delovni program je bilo predvidenih sedem tednov. Podjetje Prangl je bilo najeto za transport znotraj prostorov in dvigovanje med čistilnimi boksi – zaradi njegove zanesljivosti in bogatih izkušenj v petrokemičnem sektorju.

Teleskopsko dvigalo za največji doseg

Da bi lahko pokrili veliko površino pralnice, je bilo treba naprave skrbno izbrati. Ni bil pomemben le čim večji doseg, upoštevati je bilo treba tudi gospodarnost. Izbira je padla na šest avtodvigal. Za dvigovanje težkih tovorov sta bila uporabljena dva 500-tonska teleskopska dvigala ter po eno z nosilnostjo 350, 250, 220 in 60 ton. Podpirali sta jih dve nakladalni dvigali z največjo nosilnostjo 31,6 in 40,2 tone. Na kraj so pripeljali skupno štiri nizkopodne polprikolice za prevoz na in iz pralnice.

32 Ton, 10 Metrov

Zaradi velikega števila kosov opreme je bil transport v pralnico in iz nje logistični izziv. Avtodvigala so dostavljene dele iz transporterjev dvignila v čistilne bokse, kjer so jih skrbno očistili pod visokim pritiskom. Nato so dele ponovno dvigovali, odlagali ali nalagali na transporter, ki jih je pripeljal nazaj na svoje mesto. Posamezni tovori so bili dolgi od 6 do 10 metrov in premera od 0,5 do 3 metre. Povprečna teža je bila 10 ton, najtežji deli so tehtali 32 ton.

Nepremagljiva zmogljivost

Velika naročila OMV postavljajo tudi visoke zahteve tako glede osebja kot strojev. Navsezadnje bi vsaka zamuda močno vplivala na trajanje remonta in s tem na predvideno zaustavitev. Prve tri tedne podviga je delo potekalo dan in noč – tudi ob sobotah in nedeljah. In vložen trud je bil poplačan: delo ekipe Prangl je bilo brezhibno, vse delo je bilo opravljeno v največje zadovoljstvo stranke.

Projekti v rafineriji so vedno zelo razburljivi in ​​zahtevni.
Rene PeischlTehnična podpora

Piškotki

Ta spletna stran uporablja tehnično nujno potrebne piškotke. Za prikaz videoposnetkov potrebujemo vaše soglasje za prenos funkcionalnih piškotkov. Z vašim privoljenjem v prenos funkcionalnih piškotkov zajemamo anonimizirane podatke o uporabniškem vedenju, da bo naša spletna stran prijaznejša uporabnikom. Za več informacij kliknite našo Izjavo o varstvu podatkov.