Maj 2019

Letališče

Pri delu na letališčih je vedno potrebna posebna previdnost.
Država:Avstrija
Kraj:Gradec
Obdobje:9. 05. 2019 – 24. 05. 2019
Skrbnik:Ewald Hafner

Izziv

Zamenjava reklamnih transparentov na kontrolnem stolpu letališča Gradec-Thalerhof.

Za dela na letališkem kontrolnem stolpu so potrebni posebni varnostni ukrepi. Tokrat je bilo treba zamenjati tri reklamne transparente z dolžino 30 m in višino 7 m, ki so pritrjeni neposredno na kontrolni stolp letališča Gradec-Thalerhof. Posamezna konstrukcija je tehtala pribl. 3,5 t.

Naša rešitev

Ustrezni koncept je pripravila ekipa naše podružnice Prangl Premstätten.

Zaradi velikih dimenzij (in s tem površine na udaru vetra) je natančno dviganje in spuščanje transparentov predstavljalo poseben izziv. Poleg tega nismo smeli prekoračiti maksimalne višine 30 m. Vedno smo se nahajali neposredno v območju poletov. Ker je podružnica Prangl Premstätten nedaleč stran in naši strokovnjaki dobro poznajo to regijo, je Prangl kmalu pripravil ustrezen koncept.

Teleskopski dvigali nosilnosti 70 t in 95 t, dvižne delovne ploščadi na tovornjakih

Celoten koncept dviganja in dostopa smo najprej natančno opredelili, da bi zadostili vsem varnostnim zahtevam, ki so pomembne za zračni promet. Optimalno smo uskladili zahteve za dvigala, protiuteži in vse predpise. S hkratno uporabo dveh teleskopskih dvigal nosilnosti 70 t in 95 t, dveh dvižnih delovnih ploščadi na tovornjakih z delovno višino 35 m in 46 m smo transparente uspešno zamenjali.

Papa Romeo Alfa November Golf Lima – potrebujemo nov reklamni pano.
Ewald Hafnerprodaja/svetovanje

Piškotki

Ta spletna stran uporablja tehnično nujno potrebne piškotke. Za prikaz videoposnetkov potrebujemo vaše soglasje za prenos funkcionalnih piškotkov. Z vašim privoljenjem v prenos funkcionalnih piškotkov zajemamo anonimizirane podatke o uporabniškem vedenju, da bo naša spletna stran prijaznejša uporabnikom. Za več informacij kliknite našo Izjavo o varstvu podatkov.