Februar 2024

Iz vode...

Prangl je dobil naročilo, da prepelje barke in čoln za poglabljanje dna s Koroške na Tirolsko.
Država:Avstrija
Kraj:Edling
Obdobje:14.02.2024 – 26.02.2024
Skrbnik:Markus Winter

Izziv

Dviganje in transport ladijskih komponent

Obsežno naročilo je bilo prepeljati skupaj tri barke in ladjo za poglabljanje dna iz Drave na Koroškem na Tirolsko, natančneje v Kufstein an den Inn. Tudi za naročnika je bil to povsem nov podvig, zato je bilo treba delovni proces načrtovati še posebej natančno. Ena od dveh nakladalnih točk je bil Edling na Koroškem.

Naša rešitev

Razkladanje in začasno skladiščenje

V naslednjih štirih letih bodo barke zadolžene za poglabljanje okoli 400.000 do 500.000 kubičnih metrov posteljnega materiala v elektrarni Oberaudorf-Ebbs am Inn blizu Kufsteina. Za prevoz na Tirolsko je bilo treba barke razstaviti na štiri dele, vsak s težo 40 ton in dolžino 22 metrov, ter nato naložiti na težke transporterje. Potem je končno napočil čas v Edlingu: 130-tonsko teleskopsko dvigalo in 220-tonsko teleskopsko dvigalo so postavili na primerno lokacijo na rezervoarju Völkermarkt. Sestavni deli barže so prispeli z ladjo.

Natančen tandem

Dve natančno poravnani teleskopski dvigali sta skupaj prevzeli tovor in ga v tandemu previdno dvignili na pripravljen prostor za razkladanje. Postopoma so bili vsi deli preneseni in odloženi. Nekatere izmed njih je bilo treba začasno shraniti in nato ponovno dviniti, da so jih lahko odložili v pravilnem položaju. Razpoložljivi prostor na razkladalni lokaciji je bilo potrebno optimalno upravljati. Še posebej, ko so bili težki transporterji natovorjeni z deli ladje. Da bi to naredili, so tovor za tovorom dvigovali v tandemu in transporter postavili neposredno pod njega.

Težki transport z obvozi

Ko so bili vsi deli naloženi, so jih zavarovali in pripravili za transport. Pot do Tirolske je bila seveda vnaprej natančno preverjena in sprejeti je bilo treba dolge ovinke preko Bavarske. Deli ladje iz Edlinga so tako kot tisti iz St. Jakoba im Rosental varno prispeli na Tirolsko. Na razkladalni lokaciji v Kufsteinu - ki je bila izdelana in vnaprej testirana na ustreznost po posvetovanju z ekipo Prangl - so ladijske dele pričakovali in raztovorili 250-tonsko teleskopsko dvigalo in 160-tonsko teleskopsko dvigalo.

Ladja zdravo!
Markus WinterProdaja / svetovanje

Piškotki

Ta spletna stran uporablja tehnično nujno potrebne piškotke. Za prikaz videoposnetkov potrebujemo vaše soglasje za prenos funkcionalnih piškotkov. Z vašim privoljenjem v prenos funkcionalnih piškotkov zajemamo anonimizirane podatke o uporabniškem vedenju, da bo naša spletna stran prijaznejša uporabnikom. Za več informacij kliknite našo Izjavo o varstvu podatkov.