Februar 2018

Hladna stopala

Šele, ko je na prizorišče prispelo več strojev družbe Prangl, se je lahko pričelo snemanje v zasneženem Ramsauu.
Država:Avstrija
Kraj:Ramsau
Obdobje:januar 2018 – februar 2018
Skrbnik:Andreas Wagner

Izziv

Prangl sodeluje pri snemanju filma s teleskopskimi dvigali in delovnimi ploščadmi

Družba Prangl je sodelovala tudi pri posebnih učinkih. Štiri podobno raščene jelke smo med vajami oz. snemanjem dvignili in postavili s posebnim dvigalom nosilnosti 30 t . Eden glavnih igralcev je moral namreč v filmu prežagati drevo. Da bi bila scena zagotovo verodostojna, so posneli dvig kar štirih podobnih dreves. Najboljša od štirih scen naj bi nato pristala v filmu. Obsežno posvetovanje pred snemanjem je bilo znova odločilno, da je bila tehnična rešitev zaupana družbi Prangl.

Naša rešitev

Tehnični svetovalec vedno prisoten

Delno smo stroje še dogradili. Da bi zagotovili varno premeščanje, je družba Prangl za čas celotnega snemanja zagotovila tehničnega svetovalca in hkrati nadzornika. Zaradi neugodnih vremenskih razmer so bili teleskopski viličarji opremljeni s posebnimi snežnimi verigami. Za lažje pomikanje in upravljanje smo na posameznih območjih prizorišča namestili še povozne plošče iz umetne mase.

Največja možna prilagodljivost z obračalnimi vilicami in s košarami za prevoz ljudi.

Teleskopske viličarje smo opremili z obračalnimi vilicami in košarami za prevoz ljudi. To je bilo potrebno zlasti za obračanje traverz z lučmi na stran, da bi jih lahko v vsakem položaju usmerili vzporedno s fasado. Tudi na delovnih ploščadih nameščene plošče za scenografsko ozadje smo z obračalnimi vilicami lahko premikali brez težav.

Namesto "hladnih stopal", smo se pri +15 stopinjah Celzija v januarju potili.
Andreas Wagnerprodaja/svetovanje

Piškotki

Ta spletna stran uporablja tehnično nujno potrebne piškotke. Za prikaz videoposnetkov potrebujemo vaše soglasje za prenos funkcionalnih piškotkov. Z vašim privoljenjem v prenos funkcionalnih piškotkov zajemamo anonimizirane podatke o uporabniškem vedenju, da bo naša spletna stran prijaznejša uporabnikom. Za več informacij kliknite našo Izjavo o varstvu podatkov.